הווילה המפוארת של דני דנקנר לבוררות?
גרושתו של דנקנר ביקשה מאמנון סטרשנוב לשמש בורר בסכסוך בינה לבעלה לשעבר
גרושתו של דני דנקנר, שושנה ויזן, פנתה השבוע לשופט בדימוס אמנון סטרשנוב כדי שיפסוק בסכסוך ביניהם על הזכויות בחברת מיא־רוי. כך עולה ממסמכים שהגיש דנקנר אתמול לבית משפט השלום בחיפה. אם סטרשנוב יברור בין הצדדים הוא יגרוף לכיסו 1,600 שקל לשעה בתוספת מע"מ. דנקנר וויזן התגרשו בשנת 2006 ולמרות הסכמי הגירושין ביניהם נתגלעו ביניהם מחלוקות שונות. לפי הסכם הגירושין, מחלוקות שיתעוררו יועבר להליך בוררות. המחלוקות בין הזוג החריפו לאחר שמינהל מקרקעי ישראל הגיש תביעה נגד בני הזוג ונגד חברת המלח שנשלטה בידי משפחת דנקנר.
- "ילדיו של דני דנקנר אינם חסרי קורת גג"
- ביהמ"ש דחה את בקשת הפרקליטות: דני דנקנר לא יואשם בסעיף נוסף
- דני דנקנר: "תיקון כתב האישום נגדי - כדי להשחיר את פניי בביהמ"ש"
המינהל דורש לפנות את הווילה המפוארת של המשפחה בעתלית. הטענה היא כי שרשור הזכויות הוילה, שהיתה בבעלות חברת המלח ונמכרה לאביו של דנקנר, לא הושלם משום שלא שולמו דמי הסכמה מהחברה לדנקנרים ולכן המינהל לא אשיר את העברת הנכס. בנובמבר האחרון הודיעה ויזן לבית המשפט שאם יוחלט לפנות אותה מהווילה, על דנקנר להחזיר לה כ־7.5 מיליון שקל ששילמה לו תמורת מחצית הווילה. "מר דנקנר", כתב בא כוחה עו"ד שלמה כרוב, "מכר לגב' ויזן את זכויותיו במקרקעין, ובכלל זה בבית המגורים, תמורת נכסים ששויים עולה כדי מיליוני שקלים".
בהודעה שהגיש אתמול דנקנר באמצעות עו"ד יוסי בנקל לבית המשפט, נכתב שבתחילת השבוע פנתה גרושתו לשופט בדימוס סטרשנוב וביקשה ממנו לשמש כבורר יחיד בסכסוך ביניהם. יצטרכו דנקנר וויזן לממן את שכירת חדר הישיבות בו תתנהל הבוררות: 600 שקל לשעה וכן הוצאות הקלטה ותמלול ההליך.
לטענת דנקנר, פנייתה של ויזן לסטרשנוב מוכיחה כי בסכסוכים ביניהם צריך לדון בורר. בהתאם לכך, הוא טוען, גם התביעה על תנאי שהגישה ויזן צריכה לעבור להליך בוררות.