שלום שלמה הסיר את מועמדותו לתפקיד מנכ"ל משרד הכלכלה
על רקע הביקורת שנשמעה על חוסר הניסיון הניהולי שלו, החליט המועמד של בנט לוותר על התפקיד, ולשמש במקום זאת כראש המטה שלו
שלום שלמה, מי שהיה מועמדו של שר הכלכלה והמסחר נפתלי בנט לתפקיד מנכ"ל המשרד, החליט להסיר את מועמדותו, ולשמש כיועץ וכראש המטה של בנט. שלמה החליט על הפרישה על רקע הביקורת שנשמעה על חוסר ניסיונו בתפקיד ניהולי.
- בנט רוצה למנות את שלום שלמה למנכ"ל משרד הכלכלה והמסחר
- משרד הכלכלה: היועץ הפוליטי לשעבר יצטרך להוביל את פירוק הריכוזיות
- נפתלי בנט: "המלחמה בריכוזיות ובהסרת חסמים - היא מלחמה ציונית ממדרגה ראשונה"
משרד הכלכלה והמסחר אחראי על חיזוק הייצוא הישראלי, על מרכז ההשקעות, על מכון התקנים ועל משרד המדען הראשי. בשנים האחרונות גדל תקציב המשרד וב־2012 הוא עמד על 7 מילארד שקל. עם כניסתו של בנט לתפקיד הורחבו סמכויות המשרד, ובין היתר הוא יהיה אחראי ליישום מסקנות ועדת הריכוזיות. מנכ"ל המשרד צפוי להיות אחראי על שירות התעסוקה ועל שילוב חרדים וערבים במעגל העבודה וסבסוד מעונות היום למשפחות העובדות. תפקיד כזה מחייב ניסיון ניהולי רב, אחת הטענות ששבו ועלו כאמור היא שהרקע של שלמה הוא בעיקר בייעוץ פוליטי.
קשריו הטובים של שלמה עם בנט החלו מימיהם המשותפים בלשכתו של בנימין נתניהו. היכרותו עם נתניהו נולדה עוד
לפני כן, כאשר כיהן כשר החוץ בממשלתו של אריאל שרון. מכריו של שלמה, חבר טרי בליכוד, תיארו אותו אז בפני נתניהו כ"בחור מבריק שמוצא פתרון לכל בעיה בשניות". לקראת סוף 2005, כשנתניהו עדיין היה באופוזיציה, הובא שלמה ללשכתו. במהלך תקופה זו פעלו בלשכה גם נפתלי בנט לאיילת שקד, עד שעזבו יחד את הלשכה במרץ 2008.
שלמה נותר בלשכת נתניהו גם כשזה שב אל השלטון ב־2009. אחד התפקידים שהוטלו עליו היה לפלג את קדימה, אז סיעה עם 28 מנדטים. בדצמבר 2009 הוא עבד בקדחתנות כדי לצרף לקואליציה שבעה חברי כנסת מקדימה, אך כשל. באוקטובר 2011 פרסם מבקר המדינה מיכה לינדנשטראוס דו"ח חריף על אודות המינויים במשרד ראש הממשלה. אחד הסעיפים התייחס לכך שבלשכת ראש הממשלה הסתובבו יועצים שהקשר בינם לבין תפקידם הרשמי היה מקרי בהחלט. אחד מהיועצים הללו היה שלמה, שהועסק כיועץ לענייני דרוזים, אך פועל עסק בנושאים אחרים לגמרי.