$
בארץ

סוף לתספורות? הוועדה לבחינת הסדרי החוב יוצאת לדרך

שר האוצר לפיד והנגיד פישר יודיעו היום על מינוי הוועדה, שבה צפויים להשתתף המפקח על שוק ההון עודד שריג, יו"ר רשות ניירות ערך שמואל האוזר והמפקח על הבנקים דודו זקן

אמנון אטד ושניר הנדלר 06:5219.05.13

שר האוצר יאיר לפיד ונגיד בנק ישראל פרופ' סטנלי פישר צפויים להודיע היום רשמית על מינוי הוועדה לבחינת הסוגיה של הסדרי החוב במשק ולפרסם את הרכבה.

על החלטתם להקים את הוועדה הודיעו לפיד ופישר בדיוק לפני חודש בעקבות הודעת בנק לאומי על ביטול הסדר החוב עם חברת גנדן שבשליטת נוחי דנקנר. שלושת החברים המרכזיים בוועדה יהיו הממונה על שוק ההון באוצר פרופ' עודד שריג, יו"ר רשות ניירות ערך פרופ' שמואל האוזר והמפקח על הבנקים בבנק ישראל דודו זקן.

 

יאיר לפיד יאיר לפיד צילום: עמית שאבי

 

נכון לתחילת 2013 נסחרו בבורסה 46 חברות בסיכון גבוה, שנדרשות לשלם למחזיקי האג"ח שלהן כ־5.7 מיליארד שקל במהלך 2013, סכום זה אינו כולל חברות שגורלן כבר הוכרע ונמצאות בשלבים שונים של פירוק. שתי קבוצות מתוך רשימה זו שצריכות לעמוד בתשלומים של כמיליארד שקל כל אחת - אי.די.בי שבשליטת דנקנר ואלביט הדמיה ופלאזה סנטרס של מוטי זיסר - כבר מנהלות מגעים להסדר חוב. חברת ייזום הנדל"ן חבס, שלא נכללה ברשימת החברות שבסיכון גבוה בתחילת השנה וחבה למחזיקי האג"ח כ־410 מיליון שקל, מצאה עצמה בחודשים האחרונים מנהלת מגעים להסדר חוב על רקע זינוק בתשואות איגרות החוב שלה שהקשה עליה למחזר את החוב.

 

מנתונים שפרסם בחודש שעבר מבקר המדינה יוסף שפירא עולה כי בשנים 2008–2011 בוצעו בארץ 94 הסדרי חוב בשוק האג"ח בסכום כולל של כ־21 מיליארד שקל. רוב ההסדרים כללו יותר מ־100 מיליון שקל כל אחד. הבדיקה העלתה גם שב־2011 כ־72% מהאשראי הבנקאי לציבור ניתן ל־2% בלבד מהלווים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x