$
בארץ

המשנה לנגיד: להעלות את גיל הפרישה לנשים ל-67

בדיון בוועדה למעמד האישה של הכנסת אמרה ד"ר קרנית פלוג כי העלאה מדורגת של גיל הפרישה לנשים ל-67 עתה תמנע העלאה דרסטית בעתיד. לדבריה, העלאת גיל הפרישה מ-62 ל-64 תעלה את קצבת הפנסיה של נשים בתקופת הפרישה ב-8%-10

מיקי פלד 17:3303.06.13

המשנה לנגיד בנק ישראל, ד"ר קרנית פלוג, ממשיכה בניסיונה לשכנע את הכנסת להעלות את גיל הפרישה לנשים.  

 

בוועדה לקידום מעמד האישה של הכנסת אמרה היום (ב') פלוג כי "העלאת גיל הפרישה דווקא מעלה את שיעור השתתפות הנשים בשנים שלפני הפרישה בשוק העבודה, ומעלה את הנורמות של המעסיקים באופן שהם נוטים יותר להעסיק מבוגרות".

 

קופאית בסופרמרקט (ארכיון) קופאית בסופרמרקט (ארכיון) צילום: צביקה טישלר

 

לדברי פלוג, העלאת גיל הפרישה מ-62 ל-64 תעלה את קצבת הפנסיה של נשים בתקופת הפרישה ב-8%-10%. לטענתה, אם יעלו את גיל הפרישה עוד יותר וישוו אותו לזה של גברים, 67, ההכנסה תעלה בשיעור של 21%-28%.

 

במשרד האוצר ובבנק ישראל לוחצים על שר האוצר, יאיר לפיד, להעלות את גיל הפרישה של נשים מעבר למתווה הנוכחי שעל העלאה מדורגת ל-64 בשנת 2020, ולהשוותו לזה של גברים. המדינה התחייבה לפני שנתיים להשקיע בחיזוק תעסוקת מבוגרים, בדגש על נשים,

 

כדי לעודד את העסקתן, אך טרם עשתה זאת. עם זאת, לדברי פלוג, "אם לא נחליט עכשיו על העלאה נוספת, נצטרך לבצע זאת בצורה דרסטית עם פחות הערכות. היום המצב עדיין לא אקוטי ומאפשר תהליך מושכל ומדורג".

 

פלוג התייחסה לכך שעל מנת שנשים תוכלנה לקבל קצבת פנסיה סבירה עם התארכות תוחלת החיים הן צריכות לעבוד יותר. ראש הועדה, ח"כ עליזה לביא (יש עתיד) אמרה כי הוועדה תדון בנושא גם בהמשך.

 

ח"כ לביא אמרה: "לא ניתן לדון בהעלאת גיל הפרישה לנשים, בלא דיון מעמיק בכל הכשלים המביאים לפערים בין גברים ונשים בשוק העבודה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x