פרסום ראשון
פרופסור יוסי גרוס פרש מהמירוץ לדירקטוריון בנק לאומי
גרוס שהיה אמור להתמודד על התפקיד מטעם קבוצת עזריאלי הודיע אתמול בערב במפתיע על פרישתו. הסיבה: חשש שייצוג עתידי של בנק לאומי על ידי משרד עורכי הדין שלו עשוי לגרום למראית עין של ניגוד עניינים אם יבחר לדירקטור
פרופסור יוסי גרוס, המועמד המומלץ על ידי קבוצת עזריאלי לתפקיד דירקטור בבנק לאומי, הודיע אתמול בערב במפתיע על פרישתו מהמירוץ. גרוס החליט לפרוש לאחר שעלה חשש במשרד עורכי הדין שלו גרוס, קלינהנדלר, חודק, הלוי, גרינברג ושות', שייצוג עתידי של בנק לאומי על ידי הפירמה עשוי לגרום למראית עין של ניגוד עניינים אם יבחר לתפקיד.
- הוגשו שמותיהם של המועמדים הסופיים לדירקטוריון לאומי
- דוד ברודט מפציר בממשלה: "זה הרגע הנכון לעשות שינויים דרמטיים"
- משרד האוצר צפוי להתנגד למדיניות תגמול הבכירים של בנק לאומי
רשימת המועמדים לדירקטוריון הבנק ננעלה בשבוע שעבר, כך שקבוצת עזריאלי תיאלץ להמתין לפחות עד השנה הבאה כדי לנסות למנות דירקטור מטעמה לדירקטוריון הבנק.
לאחר פרשיתו של גרוס נותרו במירוץ 11 מועמדים. הרשימה כוללת את הדירקטורים המכהנים היו"ר דוד ברודט, משה דברת, יואב נרדי והדח"צית גבריאלה שלו. עוד ברשימה: מנכ"ל בזן לשעבר, פנחס בוכריס, הח"כ לשעבר, שי חרמש, ראש המחלקה הכלכלית בפרקליטות לשעבר, אביה אלף, מנכ"לית דיסקונט למשכנתאות לשעבר, אתי לנגרמן, עו"ד מוחמד סייד-אחמד לשעבר במשרד האוצר, מנכ"ל בנק ירושלים לשעבר, אבי בזורה ונורית סגל, לשעבר בבנק הפועלים.
מתוך מועמדים אלה ייבחרו באסיפה הכללית של הבנק ב-23 באוקטובר שישה דירקטורים, ובהם דירקטור חיצוני אחד. לפי הערכות, ארבעת הדירקטורים המכהנים הם בעלי סיכוי גבוה להמשיך בתפקידם, כך שבפועל יכלול הדירקטוריון שני מועמדים חדשים.
החברות בדירקטוריון כוללת תגמול כספי נאה. דירקטור בלאומי זכאי לגמול שנתי מרבי של 95 אלף שקל ולתגמול של 127 אלף שקל, אם הוא מוגדר מומחה. כמו כן, התשלום עבור כל ישיבה הוא 4,880–3,660 שקל. דירקטור החבר בכמה ועדות משנה של הבנק עשוי לצבור מאות אלפי שקלים בשנה.