$
מחפשי עבודה

איך לבקש העלאה גם כשהחברה הכריזה על הקפאת שכר

גם אם החברה בה אתם עובדים מעדיפה להשאיר את הארנק סגור - העלאת שכר אינה בהכרח חלום רחוק. ערכו סקר שוק, היו אסרטיבים אך לא אגרסיבים והדגישו את החיובי - כך תנהלו את השיחה המיוחלת עם הבוס

סוכנויות הידיעות 19:4905.10.13

מי מאיתנו לא הרגיש בזמן זה או אחר שמגיעה לו העלאה במשכורת, אך נמנע מלבקש משום שלא האמין שיקבל תשובה חיובית?

על אף ששרדו את המשבר הכלכלי, חברות רבות עדיין חוששות להתיר את החגורה. ואולם מומחי קריירה טוענים שעל אף החסכנות החמורה הנהוגה כיום, העלאה אינה בהכרח חלום רחוק. לדבריהם, על אף שחברות אינן ששות לחלק כסף לעובדיהן, הן גם מודעות לכך שהשקיעו בכם זמן וכסף, ושעובד ממורמר הוא עובד לא פרודוקטיבי. 

 

בקשת העלאה מחייבת הכנה זהירה מראש - תעדו את ההישגים והתרומה שלכם לחברה, ותזמנו היטב את בקשתכם - תקופות משבר ופיטורים אינן זמן טוב לבקשות מסוג זה, חכו עד שהדברים יירגעו.

 

הטיפים הבאים יסייעו לכם בפגישה המיוחלת עם הבוס:

 

1. דעו את ערככם - עשו מחקר שוק, גם אם זה אומר ללכת לראיונות עבודה או שימוש באתרי קריירה. אם תגלו שמשלמים לכם פחות מאשר למקבילכם במקומות אחרים, תוכלו לנצל זאת כנקודת פתיחה למשא ומתן על ההעלאה.

 

2. הכירו את המספרים - לאחר שתעשו מחקר שוק, תדעו מהו השכר שאליו אתם יכולים לשאוף. קבעו לעצמכם מהו סכום ההעלאה שתוכלו לדרוש וזכרו אותו במהלך השיחה.

 

3. קבעו פגישה במועד המתאים - מצאו זמן המתאים לכם ולבוס. אל תפתיעו את הממונה עליכם, אמרו מראש שאתם מעוניינים בפגישה כדי לדון בהתפתחות הקריירה שלכם, כך שלשניכם יהיה מספיק זמן.

 

בקשת העלאה, אילוסטרציה בקשת העלאה, אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק

 

4. התאמנו במשא ומתן - בקשת העלאה יכולה להיות קשה ולא נעימה. לכן, כדאי שתגיעו מוכנים לאחר שהתאמנתם עם חבר - רצוי עם מישהו היכול להציג עמדה קשוחה מולכם.

 

5. התחילו את הפגישה בטון חיובי - למשל, ציינו כמה אתם נהנים לעבוד בחברה, והדגישו את תרומתכם.

 

6. הבהירו כי אתם מודעים לכך שהחברה אינה מחלקת העלאות שכר כרגע - והציגו טיעונים המראים מדוע המקרה שלכם יוצא מן הכלל ומהן התוצאות שאתם משיגים עבור החברה.

 

7. ציינו מה בפיכם ואז תנו לבוס להשיב - אל תשתמשו באיומים או בלחץ שלילי, ואל תנסו לגרום לו לחשוב שיש לכם הצעת עבודה אחרת. לכל היותר תיענו בשלילה.

 

8. היו ספציפיים - תנו טווח מספרי לגודל ההעלאה ונמקו אותו. היו מוכנים לעגן את המספרים בעובדות משוק העבודה שאספתם בעת עבודת ההכנה.

 

9. הציגו רשימת הישגים - והתמקדו באותם התחומים החשובים לבוס שלכם. ציינו את הנקודות החזקות שלכם, הכישורים וההישגים, את רצונכם לתרום עוד יותר לחברה - ואת תוכניותיכם לעתיד בה.

 

10. הימנעו מתוקפנות - היו מוכנים מראש והיו דיפלומטיים ואסרטיביים אך לא תוקפניים.

 

11. אל תאיימו - הימנעו לחלוטין מלאיים בעזיבה או מלרמוז שיש לכם הצעת עבודה טובה יותר. אתם עלולים להפר את אמונו של הבוס או למצוא את עצמכם בחוץ.

 

12. בקשו המלצות מקולגות - זו אחת הדרכים הטובות להוכיח את ערככם. בקשו מהם להתקשר לבוס שלכם או לשלוח לו מייל ולהלל את  כישוריכם. ככל שהבוס ישמע יותר על תרומתכם לארגון, כך תחזקו את הטיעון שהמקרה שלכם יוצא דופן.

 

13. אל תתבכיינו לבוס - אל תעלו סיפורים על בעיות אישיות. אל תגידו לבוס שאתם זקוקים להעלאה כדי לשלם את שכר הדירה או כדי לכסות הוצאות אישיות אחרות, זהו לא צידוק להעלאה - לכולם יש בעיות.

 

14. היאזרו בסבלנות - ייתכן שהבוס זקוק למספר ימים כדי לשקול את הבקשה או כדי להעלות אותה בפני הממונים עליהם, אל תתייאשו אם לא תקבלו תשובה חיובית מיידית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x