השר פרץ הגיש ערר על אישור תוואי מסילת הרכבת לאילת
התוכנית אושרה שלשום על ידי ועדת השרים לענייני פנים ושירותים. פרץ: "פרויקט שאפתני שלא נבחן עד תום"
השר להגנת הסביבה, ח"כ עמיר פרץ, הגיש היום (ג') ערר על החלטת ועדת השרים לענייני פנים ושירותים לאשר את תוואי הרכבת לאילת.
- החברה שבונה את קו הרכבת באילת ברשימה השחורה
- כץ: ממשלת סין תהיה מעורבת בהקמה של הרכבת לאילת
- הרפורמה שיכולה למנוע תאונות רכבת מתעכבת יותר משנה
ההחלטה התקבלה ביום ראשון האחרון כאשר פרץ היה היחיד שהתנגד אליה. התוכנית כוללת חיבור ישיר של מסילת רכבת שתשרת נוסעים או מטענים לאורך 350 ק"מ, מתוכם חיבור חדש של כ-240 ק"מ מפאתי באר שבע דרך הערבה ועד לפאתי העיר אילת.
התוכנית טרם הופקדה להתנגדויות ועוד לא נקבע מי יבנה את הרכבת ובאיזה מימון זה יתבצע. העלות המקורית לרכבת דיזל הייתה 7 עד 10 מיליארד שקל, אולם בעקבות דרישת רה"מ נתניהו לקצר את זמן הנסיעה לשעתיים מתל אביב לאילת הציוד המתוכנן להפעלת הקו חייב להיות חשמלי, דבר שהכפיל את התמחור הסופי.
לטענת פרץ, תוכנית הסלילה היא למעשה "פרויקט שאפתני שלא נבחן עד תום. כך למשל, עד כה לא נבחנו כלל השפעות חיבור הרכבת לאילת שאמורה לשמש חלופה לתעלת סואץ, על הסביבה ועל העיר". אומר פרץ.
בערר שהגיש השר הוא מזכיר את תוכנית "השער הדרומי" שכוללת העתקת נמל אילת ממקומו צפונה תוך חפירת תעלה וחיבור מסילת רכבת. "טרם הוכן ניתוח מקיף הסוקר את השפעת חפירת תעלת מים עמוקים מהמפרץ לרכבת, כמה קילומטרים צפונית לאילת, על שוניות האלמוגים הרגישות והתיירות בעיר. ממסמכי החברה אשר הוגשו למליאת רשות הטבע והגנים עולה כי טרם הוחלט כיצד יועברו המטענים מספינות המשא הגדולות אל הרכבת שכאמור תעצור מספר קילומטרים לפני העיר, אך גם כעת עוד בטרם הוכנו התוכניות המפורטות, כבר ברור כי בהחלט תיתכן פגיעה שכזו", מסכם פרץ. הערר אמור לעלות לדיון עד אמצע נובמבר.