הרע במיעוטו
הברוניצקים השלימו עם נוכחותה של קרן פימי בחברה
אי שם בשלהי שנת 2011 החלו ישי דוידי וקרן פימי לאסוף מניות של אורמת, מפתחת תחנות הכוח הגיאותרמיות שהוקמה על ידי יהודה ויהודית (דיתה) ברוניצקי. משפחת ברוניצקי לא הראתה סימני התלהבות מרובים מהשידוך שנכפה עליהם על ידי קרן פימי, שידועה כקרן אגרסיבית, אחרי שדוידי שיתף פעולה עם חיים כצמן וכך יצר גוש חוסם מול משפחת ברוניצקי, שביקשה בכלל למכור חלק מאחזקתם בחברה לשיכון ובינוי של שרי אריסון. כך, למעשה, הכריח דוידי את הברוניצקים למכור לו חלק מאחזקותיהם בחברה במחיר נמוך יותר מזה שבו הם התכוונו למכור לו מלכתחילה, ולמעשה, סימן לשניים את דלת היציאה.
- סוף עידן: דיתה ברוניצקי פורשת מניהול אורמת; תמונה ליו"ר החברה
- נדחתה תביעה נגזרת נגד אורמת
- מלכוד הברוניצקים באורמת: קיפאון במניה או דילול אחזקה
אלא שכעת נדמה כי הברוניצקים דווקא השלימו עם נוכחותה של הקרן בחברה שאותה הם הקימו בעשר אצבעותיהם, כאשר עדות להסכמה היא המעבר של המנכ"לית יהודית ברוניצקי לכיסא היו"ר. מאז הכניסה של פימי להשקעה בחברה בספטמבר 2011 זינקה מניית אורמת בכ־40%, כאשר הקרן עצמה כבר רושמת רווח של 50 מיליון דולר על השקעתה, על הנייר.
הברוניצקים אמנם קיבלו את דוידי ללא רצון רב, אולם השיפור במצבה העסקי של החברה והעלייה במחיר המניה משרתים גם אותם היטב. השניים נטלו הלוואה של כ־600 מיליון שקל מבנק הפועלים כדי לרכוש מניות של אורמת, בעת מאבק שליטה מול חיים כצמן, כאשר העלייה במחיר המניה תאפשר לבני הזוג להיפרד מנתח נמוך יותר באחזקתם כדי לפרוע את ההלוואה.
בסופו של דבר, קרב השליטה שהתחולל בחברה בין בני הזוג ברוניצקי לבין חיים כצמן הוביל אותם לזרועותיו הפתוחות של ישי דוידי, והחלום שלהם לשמור על אורמת כחברה משפחתית שבראשה יעמוד בנם, יורם ברוניצקי, נגוז.