$
בארץ

משרד הבריאות: מחצית מהעניים מוותרים על מזון

נתונים חדשים שיפרסם היום המשרד מראים כי החמישון העליון מוציא 190 שקל בחודש על תרופות ללא מרשם, לעומת 91 שקל בלבד שמוציא החמישון התחתון

מיקי פלד 07:0926.11.13

18% מאוכלוסיית ישראל דיווחו כי נאלצו לוותר לפחות פעם אחת על אוכל בשנה האחרונה בגלל קשיים כלכליים - כך עולה מדו"ח שיפרסם היום משרד הבריאות. מתוך מי שהגדירו את עצמם כ"לא מצליחים כלל לעמוד בהוצאות החודשיות", שיעור המדווחים על ויתור על אוכל זינק ל־48.5%. בקרב מובטלים השיעור עומד על כ־29%, ובשורה התחתונה נוצרת משוואה בין הביטחון התזונתי לעומק הכיס. הנתונים מבוססים על עיבוד המשרד לנתוני הלמ"ס לשנת 2010. 

בהוצאות משקי הבית, שגם הן תוצאה של סקר למ"ס מ־2011, רואים גם כן פער גדול בין ההוצאה על תרופות להכנסה. שיעור משקי הבית שרוכשים תרופות ללא מרשם הוא 15% בממוצע וההוצאה הממוצעת בקרבם היא 140 שקל לחודש, אולם ההוצאה בקרב משקי בית בחמישון העליון היא 190 שקל לעומת 91 שקל בחמישון התחתון.

 

במקרה של תרופות עם מרשם מדובר על 35% מהמשפחות בממוצע, עם הוצאה ממוצעת של כ־250 שקל בחודש. במקרה הזה התרופות מכוסות לרוב על ידי סל הבריאות ולכן ההפרשים בהוצאה נמוכים יותר - 202 שקל בחמישון התחתון לעומת 270 שקל בחמישון העליון. נראה שאלו שיכולים להרשות לעצמם את דמי ההשתתפות העצמית ברכישת התרופות הם רק החמישונים השלישי עד החמישי.

 

אילוסטרציה אילוסטרציה צילום: בלומברג

 

בתגובה לפרסום הדו"ח אמר מנכ"ל משרד הבריאות רוני גמזו: "אי־השוויון בבריאות בישראל הוא בעיקרו תוצאה של הפערים החברתיים־כלכליים. מערכת הבריאות הציבורית בישראל היא אמצעי מרכזי לצמצום הפערים הללו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x