נחתם הסכם קיבוצי בפלאפון: עלותו לחברה כ-50 מיליון שקל בשנה
3,000 עובדי החברה יקבלו תוספות שכר של כ-12% בנוסף למענק חד פעמי של עד 13 אלף שקל. 170 עובדים פרשו מרצון, אך החברה תוכל לסיים העסקה של כ-50-60 עובדים קבועים נוספים בכל שנה
הנהלת פלאפון וההסתדרות חתמו הבוקר (ג') על הסכם קיבוצי המעגן את העסקתם של כ-3,000 עובדי החברה. מדובר בהסכם הקיבוצי הראשון שנחתם בתחום הסלולר בעקבות ההכרה של פלאפון בוועד העובדים בחברה בינואר השנה. עלות ההסכם לחברה מוערכת ב-50 מיליון שקל לשנה.
- מחר: הסכם קיבוצי ראשון בענף הסלולר
- בדרך להסכם קיבוצי בפלאפון: מאות עובדים בסכנת פיטורים
- ועד עובדי פלאפון: גם לעובדים מגיע נתח מרווחי החברה
ההסכם יחול על כל עובדי החברה למעט 160 עובדים ומנהלים שמוגדרים כנושאים במשרות אמון. במסגרת ההסכם העובדים הקיימים יקבלו מעמד של עובד קבוע לאחר שלוש שנות ותק. עובדים חדשים שיקלטו לחברה יקבלו קביעות בתוך ארבע שנים.
בימים אלו הסתיים תהליך פרישה מרצון במסגרתו פרשו 170 עובדי החברה בתנאים משופרים. במסגרת ההסכם נקבע כי החברה תוכל לסיים את העסקתם של כ-50-60 עובדים קבועים נוספים בכל שנה בהתאם לצרכים העסקיים וכחלק מההתאמות למציאות העסקית.
כמו כן כחלק מההסכם עובדים בעלי ותק של שנתיים ויותר יקבלו תוספת שכר ראשונית ממוצעת של 6.5% בהתאם לרמת השכר שלהם והוותק. בהמשך יינתנו שתי העלאות שכר נוספות של 3.1% כל אחת, לעובדי החברה בוותק של מעל שנה.
בנוסף לאמור, הוסכם בין החברה לוועד וההסתדרות על הטבות נוספות כמו הגדלת תקציבי הרווחה, הגדלת שיעור ההפקדות לפנסיה, השתתפות בגני ילדים ובקייטנות של החברה. העובדים יקבלו תשלום חד פעמי בעת החתימה של בין 500 ל-13 אלף שקל כתלות בוותק. המענק יהיה עבור שנת 2013.
מנכ"ל פלאפון, גיל שרון, אמר כי הוא מברך על הסכם העבודה החדש, המבודד על שותפות והבנת צורכי הארגון. "ההסכם מאפשר שיפור תנאי שכר לעובדים, תוך שמירה על גמישות ניהולית מירבית ושימור חוסנה ומעמדה התחרותי של פלאפון", אמר.
ברק לוי, יו"ר ועד העובדים בחברה, אמר כי "מעמד החתימה מרגש מאוד. מעטים יודעים מה עבר על חברי הוועד בשעות ובימים ובלילות לפני החתימה. היינו שרויים במתחים ולחצים כבדים ובהחלט לא היה פשוט להגיע להישג הזה. מתחילת הייצוג אמרנו שאנחנו נדאג לעובדים של פלאפון ונדאג הן לאינטרסים של החברה והן לאינטרסים של העובדים. ההסכם הזה משקף את בדיוק מה שרצינו להגיע אליו."
אבי ניסנקורן, יו"ר האגף להתאגדות מקצועית בהסתדרות, אמר כי "אני מלווה יחסי עבודה כ-25 שנים ואני יכול לומר בפה מלא כי זהו אחד מהימים המרגשים בתולדות יחסי העבודה בישראל. הרגע ההיסטורי הזה מעלה את התאגדות העובדים לרמה של מוסכמה חברתית שכולם עוד יזכרו שנים קדימה".