אביה של אסתי גינזבורג: בתי ובעלה עדי קייזמן ביצעו "מחטף" על הוילה שלי
האדריכל אריה גינזבורג, פנה הבוקר לביהמ"ש בדרישה לבטל את ההסכם שחתם עם חתנו ובתו הדוגמנית למכירת ביתו היוקרתי בצהלה. לטענתו, הזוג הפר שוב ושוב את הסכם למכירת הווילה ב-8 מיליון שקל
האב, החתן, הכלה והריב על הוילה בצהלה: אביה של אסתי גינזבורג טוען כי היא ובעלה, עדי קייזמן, "ביצעו מחטף" על הוילה היוקרתית שבנה.
האדריכל אריה גינזבורג, פנה הבוקר (ג') לבית המשפט בדרישה לבטל את ההסכם למכירת הבית היוקרתי שבנה בשכונת צהלה בתל אביב מול חתנו ובתו הדוגמנית. "המדובר בהתנהלות פסולה, העולה לכדי מחטף של ממש, המלמד על התנהלות פסולה", נכתב לבית המשפט.
קראו עוד בכלכליסט:
- אריסון וקייזמן ינצלו חוק ולא ישלמו מס בגרמניה
- ערי סטימצקי תובע 6.4 מיליון שקל מעדי קייזמן
- דיבידנדים: אסתי גינזבורג ועדי קייזמן נישאו בצהרי שישי באירוע חשאי. כמעט
במרכז הסכסוך המשפטי בית שבנה האב האדריכל בשכונת צהלה היוקרתית, אותו מכר לקייזמן לפני כשנה, תמורת 8 מיליון שקל. בני הזוג קייזמן-גינזבורג, טוען האב, לא עמדו בתשלומים, והפרו פעם אחר פעם את ההסכם בין הצדדים, ואף רשמו הערת אזהרה על הבית. לאחר שכבר פנה ללשכת ההוצאה לפועל בדירשה לפנותם, החליט כעת לפתוח בהליך נוסף בבית המשפט, על דרך של המרצת פתיחה.
הבית הכתום בצהלה
גינזבורג, המיוצג על ידי עו"ד אבי דוידוב, מתאר בבקשה שהגיש לבית המשפט המחוזי בתל אביב, כי ירש את הזכויות בנכס שנמצא במחלוקת לפני שנים רבות מהוריו. במהלך השנים, כך לפי תיאורו, הוא בנה, כאדריכל, את הבית "בהשקעה עצומה, והפך את הנכס במו ידיו ליצירת אומנות של ממש, כאשר נכון להיום המדובר בנכס יוקרתי ומיוחד, הידוע בכל העולם". הבית, שזכה לכינוי "הבית הכתום" הוצג בתערוכות אדריכלות שונות ברחבי העולם בשל היותו "נכס ייחודי מבחינה אדריכלית".
לדברי גינזבורג, הוא בכלל תכנן למכור את הבית לאחר סיום הבנייה אך לאור התעניינתו של קייזמן בנכס הסכים להשכיר לו את המקום למגורים. עם הזמן, התחברו בתו של גינזבורג, הדוגמנית אסתי גינזבורג, וקייזמן ובהמשך, לפני כשנה וחצי, השניים נישאו.
"ואולם", אומר האב, "לאחר תקופת מה, לא עמד קייזמן בתשלומי השכירות. אי העברת תשלומי השכירות מצדו, הובילה, בין היתר, להחמרת הפיגורים בתשלומי המשכנתא הרשומה לחובת האב, ובסופו של יום אף החל הבנק למשכנתאות לפעול למימוש המשכנתא באמצעות מכירת הנכס על ידי כונס מטעמו". בתקופה זו, כך מפורט, שעה שבני הזוג קייזמן-גינזבורג מתגוררים בנכס מכוחו של הסכם השכירות, החל הבנק למשכנתאות לפעול לפינוי ומימוש הנכס. "בשלב הזה", נכתב בבקשה, "חשש האב לפינויו מהנכס ומשכך פנה לקייזמן על מנת להגיע עימו להסכמות בדבר גובה התמורה לרכישת הזכויות בנכס". בסופו של יום, אומר גינזבורג, הוא הסכים למכירת הזכויות בתמורה ל-8 מיליון שקל.
בני הזוג קייזמן וגינזבורג. מתגוררים בנכס ולא משלמים צילום: ג'קי יעקב
הסכם המכירה בין הצדדים נחתם בדיוק לפני שנה, בדצמבר 2012, ופורטו בו מועדי ותנאי התשלום. אולם קייזמן, כך לפי האב, החל להפר "בצורה שיטתית ועקבית את הסכם המכר. עד עת זו קייזמן טרם פרע את רוב רובה של יתרת התמורה כפי שהתחייב בהסכם המכר, והמדובר בהפרה יסודית ברורה". האב, טוען כי פנה לקייזמן מספר פעמים במטרה לאכוף את ההסכם, אך ללא הועיל.
"חמור מכך", כך הוא כותב בפנייתו לבית המשפט, "המבקש (האב) גילה כי להפתעתו הרבה, קייזמן מהתל בו בכוונת מכוון, ומשמש באמצעיו הרבים, לרבות אמצעים משפטיים, על מנת להונות אותו. כך ממש, תוך שהוא מוליכו בכחש ומרמה לאורך תקופה ארוכה".
הדברים, מוסיף האב, הגיעו לשיא בתחילת חודש יוני כשקייזמן לא העביר סכום של 50 אלף שקל, כפי שאמור היה, ולכן האב פנה לבא כוחו, עו"ד אריאל דינוביצקי, ודרש לבטל את ההסכם. לאחר הודעה זו, נטען, ולאור "לחצים שהופעלו עליו" הסכים האב גינזבורג לסגת מהודעת הביטול תוך התחייבות מקייזמן כי יקיים את ההסכם. "ואולם", נכתב, "גם לאחר החזרה מהודעת הביטול כאמור, המשיך מר קייזמן במריו והפר בהפרות גסות את הסכם המכר, על כל צעד ושעל". באוגוסט האחרון, פנה האב גם ללשכת ההוצאה לפועל ודרש להוציא צו פינוי לבני הזוג קייזמן-גיזנבורג.
אריה גינזבורג
"חמור מכך", מוסיף האב, "ב-5 בדצמבר וחרף ההודעות המפורשות בדבר ביטול הסכם המכר, ולמרות ההפרות החוזרות ונשנות, מיהר קייזמן ופעל לרישום הערת אזהרה על שם אסתי גינזבורג, ברי כי ללא הסכמת האב ובניגוד להודעות הביטול המפורשות.. המדובר בהתנהלות פסולה, העולה לכדי מחטף של ממש, המלמד יותר מכל על התנהלותו הפסולה של קייזמן".
האב, הדורש כי יוצא פסק דין המבטל את הסכם המכירה ואת העברת הזכויות על הבית ברחוב אבישי "לאור הפרתו היסודית של הסכם המכר", מציין בבקשתו כי עד כה שילם קייזמן סכום של 3.5 מיליון שקל על הבית ועדיין חייב סכום של 4.5 מיליון שקל.
הווילה של אריה גינזבורג בצהלה
עו"ד אריאל דינובצקי ממשרד וינרוט הגיב מטעם בני הזוג קייזמן – גינזבורג: "המרצת הפתיחה לא הומצאה לנו עד כה, ומרשיי מצרים על העובדה כי מר גינזבורג בחר להעביר את התובענה לעיתונות עוד בטרם שהעבירה לידיי. תובענה זו מעצם טיבה היתה צריכה להיות מוגשת לבית המשפט לענייני משפחה באשר מדובר בסכסוך משפחתי, ולחסות תחת החסיון הקיים בהליכים בבית המשפט לענייני משפחה. לגופם של דברים, מדובר בטענות מופרכות מצד אדם המטריד את מרשיי בכל דרך אפשרית מזה זמן רב, ומבקש לעשות לעצמו כותרות על חשבונם וזאת בקשר לעסקת מכר, אשר במסגרתה רכשה מרשתי את הזכויות בנכס ברח' אבישי 12 בתל אביב".
לטענת דינובצקי: "מרשתי שילמה עד כה כ-90 אחוז מן התמורה, סייעה למר גינזבורג לכסות חובות במליוני שקלים לצדדים שלישיים במסגרת תיקי הוצאה לפועל רבים אותם צבר לאורך השנים, חילצה אותו ממגורים ברחוב ואף דאגה לרווחתו מכיסה הפרטי במשך שנים רבות. מר גינזבורג מצידו גמל למרשתי רעה תחת טובה והפר את ההסכם ברגל גסה. ההליך האמור מהווה המשך ישיר לעניין זה. חבל שעוה"ד הרביעי במספר של מר גינזבורג בחר להגיש הליך סרק, בשעה ששלושת עוה"ד האחרונים של מר גינזבורג נאלצו להתפטר מהטיפול בעניין לאור העדר יכולתם לשלוט באיש ובמעשיו ואף זכו בפס"ד חלוטים כנגדו בשל אי תשלום שכר טרחתם בהיקף של מאות אלפי שקלים. שכר טרחה זה שולם בסופו של יום אף הוא על ידי מרשתי כאשר רק לעו"ד דוד לשם שולם סך של כמיליון שקל. מכל מקום, מרשיי יגיבו בפירוט בזמן ובמקום הראויים לכך".