$
הוועידה לעתיד החינוך
ועידת החינוך גג כתבה

פרופ' נתן אינטרטור: "בעתיד תהיה מדבקה שתאפשר לקלוט את מוחם של התלמידים"

פרופ' אינטרטור מאוניברסיטת ת"א העריך בוועידה לעתיד החינוך של "כלכלכיסט" כי "בשנת 2020 המחשב יוכל להבין את הצרכים הספציפיים של כל תלמיד"

ערן סוקול 16:0824.12.13
"בשנת 2020 המחשב יוכל להבין את הצרכים הספציפיים של כל תלמיד, בכל רגע נתון", כך אמר היום (ג') פרופ' נתן אינטרטור, מביה"ס למדעי המחשב וביה"ס למדעי המוח, של אוניברסיטת ת"א בוועידה לעתיד החינוך של "כלכליסט" ומיזם "סיסמה לכל תלמיד". אינטרטור סיפר כי "בעתיד תהיה מדבקה שתאפשר לקלוט את מוחם של התלמידים".

אינטרטור העלה את השאלה "מה מיוחד במורה טוב?", לדבריו, "מה שמיוחד במורה טוב זה שהוא יכול להעביר את החומר בצורה מצוינת, מעניינת, הוא יכול לחוש את התלמיד ולהבין שהוא כרגע משועמם, ולמה הוא משועמם? ולאבחן בעיות כגון דיסלקציה דיסגרפיה וכו'".

 

פרופ' נתן אינטרטור פרופ' נתן אינטרטור צילום: עמית שעל

  

"בעבר לקחנו את התלמידים הללו, שמנו אותם בכיתות נפרדות לתלמידים עם בעיות והנחנו שאין מה לעשות איתם. את זה גם אמרו להורים של ביל גייטס, כמובן שזה לא הכיוון", אמר אינטרטור. "אם אני צריך לנבא מה יהיה בעתיד, אני מאמין שאנחנו ננצל את הטכנולוגיה ואת עולם המחשוב לדבר אחד מאד מהותי, להוציא הרבה יותר מהמח של התלמידים של המחר".

 

אינטרטור צופה כי בעולם של המחר התלמידים ישבו מול מחשב ויקבלו הרצאות של טובי המרצים הטובים בעולם. "אנחנו נרצה לדעת אם התלמיד נמצא כרגע במצב שהוא יכול ללמוד, מבחינה רגשית, קוגניטיבית והאם הוא מבצע את אסטרטגיית הלמידה שהיינו רוצים שיבצע? לצורך כך, אין ברירה אלא לנסות ולהבין איך עובד המוח שלו, או לפחות איך המח שלו מגיב לחשיפה שלו לתכנים".

  

מדבקת החישה של העתיד

 

לדברי אינטרטור "בעתיד תהיה מדבקה שמפותחת כרגע בבוסטון עבור חיילי צבא ארה"ב, אשר בין היתר תיתן אפשרות לקלוט את מוחם של התלמידים. המדבקה תאפשר למקם את התלמיד מול מחשב ולחוש את הפעילות המוחית שלו תוך כדי הלימוד. אנחנו ניקח מערכת בינה מלאכותית אשר תשווה את ביצועי התלמיד לביצועי תלמידים אחרים. בסופו של דבר היא תשנה את התכנים ותחזיר לכל תלמיד ספציפי את התכנים שהכי מתאימים לו".

 

אינטרטור נתן גם דוגמאות להמחשת הצורך במערכות העתיד "למשל, תלמיד שיש ל בעיות זיכרון ולכן מדלג על אותו קטע שדורש ממנו להפעיל את הזיכרון שלו, המערכת תוכל לזהות שיש לו בעיה קוגנטיבית מאד ספציפית ולנסות להפעיל אותו בהתאם. תלמיד אחר שכבר מבין את החומר ומתחיל להשתעמם, המערכת תבין גם את זה ותרוץ הרבה יותר מהר. תלמיד אחר שנתון כרגע בבעיה רגשית ולכן מוסט לחלוטין ולא מסוגל ללמוד, המערכת תזהה גם את זה ותשנה את התכנים בהתאם", ציין אינטרטור.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x