מצליחות ומקטרות: נשים לא רוצות להרוויח יותר מבן הזוג
סקר חדש בארה"ב בקרב זוגות עם ילדים מצא שרוב האמהות שהן המפרנסות העיקריות בבית אינן מרוצות מכך; 75% מהאבות שהם מפרנסים עיקריים דווקא מרוצים מהמצב
מרבית האמהות האמריקאיות המשמשות כמפרנסות העיקריות בבית, אינן מתלהבות במיוחד מהתואר. סקר חדש שערכו בוורקינג מאת'ר מדיה (Working Mother Media), מצא ש-46% בלבד מהאמהות שהן המפרנסות העיקריות טענו שהן מרוצות מהמעמד, לעומת 75% מהאבות שהם המפרנסים העיקריים.
- נשים מגיעות לשיא השכר בגיל 40; גברים - עשרים שנה מאוחר יותר
- טעון שיפור: ישנן בנות, רק לא בדירקטוריון
- ארה"ב: האשה היא המפרנסת הראשית ב־40% ממשקי הבית
הסיבה העיקרית לכך היא שמרבית המפרנסות לא בחרו בתפקיד: 71% מהן טענו שהפכו למפרנסות העיקריות במקרה או בשל שינוי לא צפוי בקריירה של בן הזוג, למשל פיטורים.
הסקר נערך בקרב אלף גברים ואלף נשים ברחבי ארה"ב. 75% מהנשאלים היו נשואים, ולכולם יש ילדים. ההכנסה השנתית הממוצעת של משקי הבית שנכללו בסקר עמדה על 85,600 דולר.
"על אמהות מפרנסות מופעל לחץ גדול יותר", אמרה קרול אוונס נשיאת וורקינג מאת'ר והמפרנסת העיקרית של משפחתה. "הן מתבקשות לעשות יותר ממטלות הבית מאשר גברים שהם מפרנסים עיקריים". בראיון לביזנס אינסיידר אוונס טוענת כי אמהות עובדות יוכלו להרגיש טוב יותר לגבי המעמד שלהן אם ישנו את צורת החשיבה שלהן. "לא חייבים בהכרח להסתכל על זה כעניין של בחירה או מקרה, אלא כמצב שקרה", היא מסבירה. "אם תחשבו על כך כנסיבות חיוביות בחיים שלכן, תתחילו לראות זאת כדבר חיובי שאתן כן החלטתן לגביו".
אוונס מספרת שכבר בשנות ה-20 לחייה החלה להרוויח יותר מבעלה. היא הייתה מנהלת המכירות הארצית של וורקינג מאת'ר בזמן שבן זוגה עבד כסוכן ביטוח. לאחר מכן הוא הפך ליועץ פיננסי, אבל היא מונתה למנכ"לית. "זה לא היה קל. למעשה, היה לנו יועץ קרוב שכל הזמן אמר לבעלי: 'תתמקד בקריירה שלך כי זה לא יעבוד לאורך זמן'", מספרת אוונס. "עבורי זו הייתה הנאה מרובה. אבל מסגרתי זאת ככה שהבנתי שאני בשליטה, ושאני מקבלת החלטות שרציתי לקבל, גם אם אלו היו החלטות קשות".
אוונס מציעה לאמהות שמתקשות לאזן בין הבית לעבודה, להעניק את השליטה על המתרחש בבית לבן הזוג. "תני לאבא לקבל את ההחלטות שלו ולפתח מערכת יחסים עם הילדים והבית", היא ממליצה.