למה לא טורפים טורפים?
מדוע בני אדם אוכלים בעיקר בשר של חיות צמחוניות? סרדני
סרדני היקר,
כשהייתי ילד יצא לי לשאול איזה דוד למה לא אוכלים אריות כדי להפוך את הג'ונגלים לבטיחותיים יותר, והוא הסביר לי שבשר של טורפים קשה ומריר. אבל כששאלתי אם הוא טעם בעצמו הוא הודה שלא. זו רק שמועה. אז בוא נשים לזה קץ: לבשר של טורפים אין טעם רע והוא לא בהכרח קשה יותר. ובכלל, אין מה לעשות הכללות. כל חיה והטעם שלה.
בצרפת צפרדעים טורפות זבובים, במזרח סין זוללים חתולים, באוסטרליה מתענגים על בשר תנין, האסקימו מזילים ריר על סטייק דוב, וכמעט כל הדגים שאנו אוכלים טורפים דגים אחרים. טורפים טעימים ומזינים בדיוק כמו אוכלי עשב. הבעיה היחידה היא המחיר.
צמחים, באופן די גורף, משתמשים בכח השמש כדי להפוך מים ואוויר למזון. התהליך הזה, שנקרא "הטמעה" או "פוטוסינתזה", אחראי כמעט לכל המזון בעולם, אבל רק חלקיק מכלל המינים החיים על כדור הארץ משתמשים בו. הם היצרנים. הפראיירים. אוכלי עשב הם סוג של טפיל שחי על חשבונם. הם אוכלים את המזון שהצמח מייצר לעצמו.
אז כדי לגדל אוכלי עשב בצורה מסחרית, צריך לגדל עבורם עשב. פרה אחת הופכת לכ־250 ק"ג בשר, שזה בערך חצי מיליון קלוריות, אבל כדי שהיא תהפוך לכל הבשר הזה אנחנו נאלצים להאכיל אותה במשהו כמו 15 מיליון קלוריות. פי שלושים! וזה בלי האנרגיה שצריך להשקיע בהובלת המזון הזה, בלי שטחי המרעה ובלי הארנונה. רק אוכל לפרות. בעולם שבו כל אדם שמיני סובל מתת־תזונה. זה די מטורף, אבל אנחנו עושים את זה כדי לספק את תאוות הבשר שלנו.
לגדל טורפים בצורה מסחרית זה עוד יותר גרוע, כי צריך לא רק לגדל אוכל עבורם, אלא גם אוכל עבור האוכל שלהם. צייר בדמיונך, לו היינו מפתחים תאווה לבשר אריות, כמה מזון בהמות היינו נאלצים לגדל רק כדי להאכיל את הבהמות שאותן משליכים לאריה אחד בודד במשך שלוש השנים שלוקח לו להגיע לשיא משקלו - שזה בערך חצי ממשקלה של פרה. אחוז זעיר מהאנושות היה יכול להרשות לעצמו סטייק אריה, אך רובנו היינו גוועים ברעב, פשוט כי אין מספיק שטחי מרעה כדי לגדל מספיק פרות כדי לגדל מספיק אריות כדי להאכיל שבעה ביליון אנשים.
ולכן אנחנו לא אוכלים טורפים. לא כי אנחנו נמושות ולא כי הם לא טעימים. פשוט כי - בניגוד למה שלפעמים נדמה - עוד לא יצאנו לגמרי מדעתנו.