ביהמ"ש אישר ההסדר עם עובדי הדסה, ההחלטה לגבי הספקים - מחר
השופט דוד מינץ קבע כי "הרושם שהתקבל הוא שהחופזה שהתבקשה בהגעה להסדר עם העובדים, עם נשות הדסה ועם המדינה, חייבה התעלמות מסוימת מהנושים הבלתי מובטחים"
בית המשפט המחוזי אישר את הסדר הנושים בבית החולים הדסה שהושג לגבי הרופאים, עובדי המנהל והמשק והאחיות. עם זאת השופט דוד מינץ החריג מההסדר את הנושים הבלתי מובטחים - הספקים שאינם הבנקים - שלא אישרו ברוב הדרוש את הסדר הנושים ואשר צפויים לתספורת של 25%.
השופט מינץ כתב כי "הרושם שנתקבל אצל בית המשפט הוא שהחופזה שנתבקשה בהגעה להסדר עם העובדים, עם נשות הדסה ועם המדינה, חייבה התעלמות מסוימת מהנושים הבלתי מובטחים".
- רופאי הדסה אישרו את ההסדר למרות התנגדות הספקים
- "לא ידעתי שהמצב בהדסה כה חמור כשמוניתי למנכ"ל"
- המדינה הצליחה לכפות על הדסה חשב מלווה
בתחילה ביקש השופט מהצדדים להמשיך ולקיים הידברות מול הספקים עד אמצע השבוע הבא, אלא שאז אמרו הנאמנים עו"ד אשר אקסלרד ועו"ד ליפא מאיר כי התוצאה של מצב כזה תהיה בעייתית, מפני שההסדר אושר ע"י קבוצות הנושים השונות כמקשה אחת, באופן שלא מאפשר להטיב כעת את מצבם של הספקים. לפיכך הודיע מינץ שישקול את העניין וימסור את החלטתו מחר.
לפי תוכנית ההבראה בת 7 השנים של הדסה, המדינה תסייע לבית החולים ב-1.3 מיליארד שקל ונשות הדסה - ב-700 מיליון שקל. כ-300 עובדי מנהל ומשק ו-30 רופאים יפוטרו והעובדים יספגו קיצוץ שכר של 2%-4.5% לתקופה של 3 שנים, שיוחזר עוד 10 שנים. כמו כן, נתח הכנסות בית החולים משר"פ יוכפל ל-30%. לפני שהמדינה תגיש את הסיוע יצטרכו הצדדים להיכנס למו"מ על פרטי תוכנית ההבראה לפי עקרונות הסדר הנושים.
מוקדם יותר הודיעה מזכ"לית ההסתדרות הרפואית, לאה ופנר, כי הרופאים מתנגדים לסעיף שקובע כי דירקטוריון בית החולים יאשרר את מינוי מנהלי המחלקות. כלומר שההסתדרות הרפואית מתנגדת לכך שהרופאים לא יקבעו בעצמם מי ינהל את המחלקה ללא אישור של ההנהלה של בית החולים. לאחר מו"מ בין הצדדים הושגה פשרה, בה נקבע כי הדירקטוריון יפקח על המינויים.
אתמול זכה הסדר הנושים לרוב של כ-96% בקרב הרופאים ולאישור ועדי האחיות ומנהל ומשק. רוב של 72% הושג גם בקרב הספקים השונים של בית החולים, אם כי הרוב הדרוש על פי החוק במקרים כאלו הוא של 75%, אך על פי הערכות הנאמנים בית המשפט היה כופה את ההסדר על הספקים שהתנגדו.