$
בארץ

מחכים לניתוח? פורסמו זמני ההמתנה לניתוחים בבתי החולים

בין הנתונים: 174 יום להחלפת מפרק ירך בביה"ח שיבא, לעומת 11 בלבד באסף הרופא. התורים בבתי החולים בפריפריה לא בהכרח ארוכים יותר מאלו הגדולים שבמרכז הארץ

מיקי פלד 13:3229.05.14

משרד הבריאות מפרסם היום את רשימת ימי ההמתנה לתורים בניתוחים אלקטיביים, כאלו שאינם דחופים ומזמינים אליהם תור מראש. בתי החולים של הכללית לא כלולים בטבלאות זמני ההמתנה בשל נתונים חלקיים שהגיעו למשרד הבריאות וכך גם בית החולים הדסה שלא העביר נתונים.

 

לצפייה בזמני ההמתנה של בתי החולים - לחץ כאן

 

אילוסטרציה אילוסטרציה צילום: shutterstock

 

דבר אחד שבולט בטבלה הוא כי התורים בבתי החולים בפריפריה לא בהכרח ארוכים יותר מאלו הגדולים שבמרכז הארץ. לא פעם התורים בהם הם דווקא קצרים הרבה יותר, כמו לדוגמה כריתת המעי הגס שזמן ההמתנה הממוצע לה הוא של 30 ימים בנהריה לעומת 99 ימים בשיבא.

 

הרשימה מתפרסמת בעקבות דרישה של שרת הבריאות יעל גרמן במסגרת העבודה של הועדה בראשה היא עומדת. הנתונים הוצגו היום לאנשי הועדה שגם החלו להצביע היום על האפשרות של הכנסת שירותי רפואה פרטיים לבתי החולים, שינוי אפשרויות הבחירה של מבוטחים ברופא מנתח וכדומה, בניסיון לצמצם את התמריץ של מבוטחים להגיע לבתי חולים פרטיים כמו אסותא או הרצליה מדיקל סנטר. אחת הסיבות העיקריות לנהירה לרפואה הפרטית היא התורים הארוכים בבתי החולים הציבוריים.

 

הרעיון המרכזי של פרסום רשימת הנתונים הוא שהדבר יאפשר למי שצריך לעבור את הניתוח לדעת לאיזה בית חולים כדאי לפנות על מנת שהתור יהיה קצר ככל הניתן. כך לדוגמה תושב איזור המרכז שצריך לעבור ניתוח של החלפת מפרק הירך יצטרך להמתין בממוצע 174 ימים בשיבא, 40 ימים באיכילוב או 11 ימים בלבד באסף הרופא. תושב הצפון יוכל לבחור בין המתנה ממוצעת של 12 ימים בבני ציון או 105 ימים ברמב"ם.

 

עם זאת, יש לזכור כי לא תמיד הקופות מאפשרות למבוטח לעבור ניתוח בבית חולים שאינו קרוב אליו, כמו לדוגמה תושב צפון הארץ שרוצה לעבור ניתוח דווקא באזור המרכז , אם בשל אורך התור או בשל הרמה הרפואית.

 

כאשר מסתכלים על הטבלה בולטים גם ההבדלים האדירים בין בתי החולים בזמני ההמתנה. הבדלים אלו הם בעיקר תוצאה של הביקוש וההיצע לניתוח, כאשר האחרון הוא בין השאר מושפע מהכדאיות הכלכלית של בית חולים לבצע ניתוח כזה או אחר. ניתוחי כפתורים, לדוגמה, נחשבים ללא כדאיים ואף להפסדיים בשל התעריף הנמוך שמשלמות קופות החולים עליהם, ולכן התורים ארוכים בהתאם – 109 בשיבא, 112 ברמב"ם וכדומה. בפוריה, לעומת זאת, מדובר על המתנה של 22 ימים בלבד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x