בית המשפט דחה את בקשת הדואר לדחות הדיון על גיבוש הסדר נושים
הדואר והמדינה ביקשו ארכה נוספת של 14 יום כדי להתקדם במשא ומתן על יישום תוכנית ההבראה בחברה. אולם בית המשפט אימץ את עמדת מחזיקי האג"ח לפיה ספק אם ניתן יהיה להגיע להסכמות על התוכנית בתוך שבועיים והדיון יתקיים ברביעי הבא
בית המשפט המחוזי בירושלים דחה את בקשת המדינה ודואר ישראל לדחות בשבועיים נוספים את הדיון בעתירה שהגישו מחזיקי האג"ח של החברה. הדיון בבקשת מחזיקי האג"ח לפתיחת הליכי הבראה בחברה, גיבוש הסדר נושים ומינוי בעל תפקיד יתקיים לכן ב-3 בספטמבר, יום רביעי הבא. הדיון כבר נדחה פעם אחת לאור בקשת המדינה בעקבות מבצע "צוק איתן".
- ניסנקורן וארדן ינסו להגיע לפתרון להבראת הדואר
- מבוי סתום במו"מ ליישום תוכנית ההבראה בדואר ישראל
- מכתבים שלא נשלחו וחבילות שננעלו במטה הדואר בת"א
בית המשפט קיבל בזאת את התנגדות מחזיקי האג"ח לדחיית הדיון ב-14 יום. המדינה טענה כי הדחייה תאפשר לה לסיים את הדיונים על יישום תוכנית ההבראה בדואר בין שר התקשורת גלעד ארדן, שר האוצר יאיר לפיד ויו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן.
אולם מחזיקי האג"ח ענו בתגובה כי נענו בעבר לבקשות חוזרות ונשנות מהחברה לדחות את הגשת העתירה לבית המשפט כדי לאפשר את המשך המשא ומתן האינטנסיבי על תוכנית הבראה. המשא ומתן בין הצדדים עלה על שרטון ומצוי במבוי סתום.
"במצב דברים זה, ספק גדול בעינינו האם ניתן להשלים בהצלחה, או אף לקדם באורח משמעותי, בתוך שבועיים ימים, את אשר לא עלה בידי דואר ישראל ושרי הממשלה לבצע במשך חודשים ארוכים", כתבו עוה"ד ארנון שגב ואלון קזיוף ממשרד ארנון שגב ושות', המייצגים את נציגות בעלי החוב של הדואר המורכבת מנציגים של בתי ההשקעות – אקסלנס, מיטב דש, הכשרה וגילעד.
נציגות בעלי האג"ח ציינה כי מדובר בדחייה שנייה המקרבת את הדיון לתחילת עונת החגים, שמאיימת להרחיק עוד יותר את מועדו.
לפי חוות דעת כלכלית שהזמינו המחזיקים, הדואר יגיע למצב של חדלות פירעון כבר באפריל 2015 ולכן אין מנוס מלהכריז עליו כבר כעת כחדל פירעון. החוב של המדינה לבעלי האג"ח עומד על 310 מיליון שקל. מחזיקי האג"ח מבקשים למנות את מנכ"ל משרד ראש הממשלה לשעבר אייל גבאי לנציג מטעמם בחברה כאשר הוא ימנע ביצוע פעולות שהן בבחינת העדפת נושים ויפעל לגיבוש תוכנית הבראה שתובא לאישור בית המשפט ונושי החברה.
בינתיים היום נערכת פגישה בין ארדן, ניסנקורן, מנהל רשות החברות אורי יוגב וראש אגף תקציבים אמיר לוי בניסיון לחלץ את המשא ומתן התקוע לתוכנית הבראה. הויכוח כרגע הוא סביב כ-1,200 עובדים שמועסקים בדואר מעל חמש שנים אך לא קיבלו קביעות באופן פורמאלי. בהסתדרות ובוועד דורשים לקלוט אותם כקבועים, בעוד באוצר מתנגדים ורוצים שיישארו במעמד ארעי, שמאפשר גם לפטר אותם. הצדדים כבר הסכימו על הקטנת מצבת כוח האדם ב-1,000 עובדים, מתוכם 600-700 קבועים.