נחשף בכלכליסט
הכנ"ר ממליץ לבית המשפט להדיח את הנאמנים הזמניים של צ.לנדאו
הכונס הרשמי, דוד האן, סבור כי הקשרים השונים של השניים לחברה, לנושים, לבעל מניות ולבעל עניין, מעמידים אותם בניגוד עניינים שאינו מאפשר להם לבצע את תפקידם. הכנ"ר לבית המשפט: "טעם לפגם בהימנעותם מלהגיש מראש הצהרה ובה דיווח מפורט ומלא על זיקתם"
כונס הנכסים הרשמי שבמשרד המשפטים (הכנ"ר), דוד האן, ממליץ להדיח מתפקידם את הנאמנים הזמניים של חברת הבנייה צ.לנדאו, עוה"ד חגי אולמן ושלום גולדבלט, בשל ניגוד העניינים שבהם הם נתונים ואי הדיווח עליהם מראש בתצהיר לבית המשפט. כך עולה מהודעה שהגיש היום האן, באמצעות בא כוחו אילון בריל, לבית המשפט המחוזי בת"א.
עמדתו של הכנ"ר הוגשה בהוראת סגן נשיאת בית המשפט, איתן אורנשטיין. זאת בעקבות חשיפת "כלכליסט" כי אולמן וגולדבלט לא חשפו בפני בית המשפט בתצהיר, כפי שנדרש בתקנות, את הקשרים שלהם לחברה, לבעלי מניות ולנושים מהותיים בטרם קיבלו מינוי זמני.
- משרדי הנאמנים בצ.לנדאו מייצגים במקביל את החברה, הנושים ובעל מניות
- הנאמן של צ.לנדאו מייצג גם את הנושה הכי גדול שלה
- גילוי בשיטת הסלמי
"הכנ"ר סבור כי קיים טעם לפגם בהימנעותם של הנאמנים מלהגיש לבית המשפט, עובר למינויים, הצהרה ובה דיווח מפורט ומלא על זיקתם לחברה ולנושיה כנדרש בתקנות", כותב עו"ד בריל בהמשך לתצהירי הזיקה שהגישו השניים בהוראת אורנשטיין רק ביום חמישי – כשבוע לאחר שמונו זמנית לתפקיד. "טוב היו עושים הנאמנים לו היו דואגים להגיש הצהרתם מלכתחילה".
כפי שנחשף ב"כלכליסט", המשרד שבו אולמן הוא שותף בכיר ובו הוא מכהן כראש מחלקת חדלות פירעון, משרד יהודה רווה ושות', מייצג את בנק ירושלים (הנושה המובטח הגדול ביותר של צ.לנדאו עם חוב של כ-33 מיליון שקלים בגין אשראי). בנוסף, מחלקת הנדל"ן במשרדו נותנת שירותים משפטיים לצ.לנדאו בפרויקט של 36 יח"ד בקרית גת. קשר נוסף הוא בין משרדו של אולמן לחברת ריסדור השקעות, שבבעלות יקי ריסנר, ריסנר שימש בעבר כנושא משרה בצ.לנדאו וערך איתה עסקאות בטרם הקריסה שצריכות להיבדק על ידי הנאמנים. על פי תצהירו של אולמן, מחלקת הנדל"ן במשרד רווה נתנה שירותים משפטיים ביחס לפרויקט בבני ברק ופרויקט באלעד של רסידור (2006-2010) וכן נתנה ייעוץ חד פעמי בתחילת 2011.
על פי תצהירו של גולדבלט, משרדו (גולדבלט-גינדס-יריב) מייצג את אלון נתן – בעל מניות (20%) בצ.לנדאו. המשרד נותן שירותים משפטיים לחברות שבבעלותו המלאה של נתן (מ.ר.ס תעשיות זכוכית ומראות, ותדמית אלומיניום), אשר הן נושות רגילות של צ.לנדאו. כמן כן גולדבלט נכח בעבר בפגישה של חברת עמרם אברהם לבניין, נושה של צ.לנדאו, בעקבות סכסוך כספי שלה עם החברה שקרסה.
"אין ספק כי חברה הפונה להליך הבראה רשאית להציע מועמד מטעמה לשמש כבעל תפקיד", כותב בריל, "אולם בשל כך ראוי כי מועמדים המוצעים לכהן כבעלי תפקיד יגישו לבית המשפט ולכנ"ר, טרם מינוים, תצהירי זיקה מפורטים על מנת שניתן יהיה לבחון את טיב הזיקה ולשקול התאמת בעל התפקיד לכהונה, בשים לב לסוג הזיקה והיקפה. לטעמו של הכנ"ר, ראוי אף להשריש פרקטיקה ולפיה תצהיר יימסר לכנ"ר עוד קודם להגשת הבקשה לבית המשפט, על מנת שיוכל לבחון את המועמדים ולחוות דעתו".
"בענייניו", מוסיף הכנ"ר, "לכל אחד מבעלי התפקיד ניגוד עניינים שונה מרעהו. כנ"ר סבור כי פתרון על פיו כל אחד מבעלי התפקיד יעסוק לבדו בעניינים בהם נגוע חברו בניגוד עניינים, הינו פתרון מאולץ שלא ייתן מענה סביר ויעיל לתיקון המצב". הוא מוסיף כי: "לאור מכלול הנסיבות המפורטות לעיל, ולו למראית עין, ימליץ הכונס הרשמי כי בית המשפט הנכבד יורה על חילופי בעלי התפקיד".