$
בארץ

אמיר לוי: "לצרכנים יש כח אדיר במאבק על יוקר המחיה"

ראש אגף התקציבים: "הצרכן צריך להיות פעיל, להשוות מחירים ולוותר על המותג", והוסיף "יש כוחות שפועלים נגד המאבק שלנו ביוקר המחיה". דבריו של לוי מגיעים יממה לאחר שהממונה על ההגבלים דיוויד גילה עודד את הצרכנים לפעול, בין היתר באמצעות חרמות מאורגנות

דוד רפאלי 10:5428.10.14

ראש אגף התקציבים באוצר התייחס הבוקר לנושא יוקר המחיה בכנס סוף שנת המס של פירמת רואי החשבון pwc.  

"ישנם כוחות שפועלים נגד המאבק שלנו ביוקר המחיה. אנחנו שומעים כל מיני אמירות שהמשק לא בשל לרפורמות, ואסור לפגוע בעובדים. אין לנו כוונה לפגוע בעבודה המאורגנת אבל לא ניתן לפגוע ולרמוס בזכויות של יתר אזרחי ישראל שלרובם אין את הפריבילגיות שיש לעובדים בוועדים החזקים".

 

לוי מנה את פעולות הממשלה, אבל גם את גבול כוחה: "המחאה של קיץ 2011 נתנה רוח גבית לאגף התקציבים אשר דוחף תמיד להגברת התחרותיות באמצעות רפורמות מבניות. אך צריך לזכור שאנחנו יכולים למלא רק צד אחד של המשוואה - בצד השני ניצב הצרכן שצריך להיות פעיל, להשוות מחירים ולוותר על המותג. לצרכנים יש כוח אדיר במאבק ביוקר המחיה".

 

דבריו של לוי מגיעים יממה לאחר שהממונה על ההגבלים העסקיים עודד את הצרכנים לפעול, בין היתר באמצעות חרמות צרכנים מאורגנות - דברים שהובילו את ראשי הארגונים העסקיים לקרוא להדחתו.

 

לוי התייחס גם לתקציב 2015 והביע תקווה להניחו על שולחן הכנסת כבר בנובמבר. "הליך הכנת התקציב מלווה באילוצים ולחצים פוליטיים. אף על פי כן אנחנו בשלבים מתקדמים של הכנת ספר התקציב ומקווים להגישו לכנסת עד נובמבר".

 

גובה התקציב לשנת 2015 יעמוד על 328 מיליארד שקל, תוספת של 12 מיליארד לעומת שנה שעברה. תקציב הביטחון יעמוד על כ-60 מיליארד, החינוך על 45 מיליארד, הבריאות על 27 מיליארד. התוספת הגדולה ביותר לתקציב היא למשרד הביטחון - 6 מיליארד, מתוכם 1.7 היא תוספת קבועה. התפיסה של אגף התקציבים היא שתקציב הביטחון הוא שווה בין שווים - והביטחון של ישראל תלוי לא רק בצבא. המשק לא יכול לעמוד לאורך זמן בתקציבי הענק שהביטחון דורש. גם בכירי משרד הביטחון מתחילים להבין זאת. אני אופטימי בנושא זה". לוי סיפר שתקציב ההשכלה הגבוהה יגדל ב-300 מיליון שקל, תקציב הבריאות יגדל ב-2.5 מיליארד.

 

לוי התייחס גם לגירעון: "הגירעון נקבע על 3.4% מהתוצר - קצת גבוה ממה שקיווינו. ובכל זאת אנחנו חייבים לחזור למתווה פוחת, כך שהגירעון יעמוד על -2.75% בשנת 2016 וירד עד ל-1% עד 2020".

 

לוי הדגים את חשיבות הורדת הגירעון: "בשנת 2002 יחס חוב תוצר עמד על 100%. היום הוא עומד על 67%. המשמעות היא חיסכון של 40 מיליארד שקל בתשלומי ריבית - 40 מיליארד נוספים שהיינו צריכים לשלם השנה והצלחנו לחסוך. זה התאפשר בזכות דבר אחד - שמירה קפדנית על אחריות פיסקאלית. בזכותה חווינו צמיחה מהירה בעשור האחרון ודילגנו מהר על המשבר העולמי" .

 

אמיר לוי אמיר לוי צילום: נמרוד גליקמן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x