הותר לפרסום: הבכיר ב-UBS החשוד בסיוע לישראלים להתחמק ממס - רוני אליאס
בעקבות עתירת "כלכליסט", הותר לפרסום כי אליאס הוא הבנקאי שנעצר בחשד שסייע לישראלים לפתוח חשבונות סודיים בבנק; רשימת לקוחותיו הובילה למעצרם של כ-20 ישראלים
רוני אליאס, ישראלי המתגורר בשוויץ מזה 40 שנה, הוא הבנקאי הבכיר שנעצר בחשד שסייע לישראלים לפתוח חשבונות סודיים בבנק UBS וייעץ לחלקם כיצד להתחמק מתשלום מס. כך התירה היום (ה') לפרסם סגנית נשיאת בית משפט השלום בחיפה, אורית קנטור, בעקבות עתירת "כלכליסט" באמצעות עורכת הדין טלי ליבליך ממשרד ליבליך-מוזר. על פי בקשת המעצר של אליאס, הוא טיפל בחשבונות של ישראלים המחזיקים לפחות 2 מיליון פרנק שוויצרי בחשבונותיהם ב-UBS.
- פרשת UBS: בעל פיצוציה בתל אביב נעצר בחשד שהסתיר כמיליון דולר
- "הבנקאי ב-UBS אמר לישראלים, 'חבר'ה, אל תדווחו ואל תהיו פראיירים'"
- הותר לפרסום: עשרות ישראלים חשודים בהעלמת מס באמצעות חשבונות ב-UBS
אליאס (63), שכתובתו הרשומה בישראל היא בטירת הכרמל, נעצר בצהרי ה-26.6 בלובי של בית מלון הילטון בת"א. זאת בשעה שקיים פגישה עם אחד מלקוחותיו הגדולים, מבעלי רשת מרפאות במזרח אירופה ששמו אסור עדיין בפרסום. על פי החשד, בסיועו של אליאס העלימו הלקוח ואחיו רווחים בהיקף של 15 מיליון יורו שצבר בין השנים 2009-2014. חלק מהכספים שימשו אותו לרכישת רכבי פאר בישראל, ביניהם מרצדס 500S מודל 2014 בשווי של 1.1 מיליון שקל.
במקביל למעצרו של אליאס, נערך חיפוש בחדרו בבית המלון וכן במשרדי נציגות UBS בישראל, ונתפסה רשימה של עשרות לקוחות ישראלים. לטענת הרשות, בחשבונות שאותרו יש מאות מיליוני יורו שחייבים בתשלומי מס בישראל. בחלק מהמקרים מדובר ב"חשבונות מספר" - חשבונות שאינם נושאים שם אלא מספר בלבד, כדי להקשות על זיהוי בעל החשבון. מאז שאותרה הרשימה עצרה וחקרה הרשות כ-20 ישראלים שהחזיקו חשבונות לא מדווחים בשוויץ.
השופטת קנטור התירה היום בנוסף לפרסם את שמותיהם של חלק מהלקוחות הישראלים שאותרו ברשימות של אליאס, אשר נעצרו על ידי רשות המסים בחשד לאי דיווח. בניגוד לנכתב בבקשת המעצר, ברשימה שהותרה לפרסום היום מדובר בחשבונות בסכומים הקטנים מ-2 מיליון פרנק שוויצרי. להלן רשימת השמות שהותרו עד עתה לפרסום והסכומים שנמצאו בחשבונות הסודיים: ברננדו פישר (בעל פיצוציה בת"א, מיליון דולר); נאווה שאנן (שדה יעקב, כ-800 אלף דולר); אהרון כהן (מנהל ובעל מניות בחברה ליזמות בנייה מנהריה, 600 אלף דולר); חיים קומי (מתווך נדל"ן מת"א, כ-500 אלף דולר); בתיה אורון (ראשל"צ, כ-550 אלף דולר); אריה קופל (חיפה, 250 אלף יורו ו-5 דירות בברלין המניבות הכנסות).
עו"ד שרון פישמן, שותפה ומנהלת מחלקת מיסוי פלילי במשרד דורון טיקוצקי צדרבוים, המייצגת את אליאס מסרה: "במקרה שלפנינו, דומה שנחצו קווים אדומים שאין לחצותם. אנו סבורים כי מעצר של בנקאי שוויצרי, שאינו תושב ישראל מזה 40 שנה, המגיע כדבר שבשגרה ובמסגרת עבודתו לפגוש לקוחותיו הישראליים להם הוא מספק ייעוץ פיננסי, וזאת כנהוג בקרב בנקאים אחרים המגיעים מכל הבנקים בעולם לפגישות עסקיות עם לקוחותיהם, וכן תפיסת רשומות עסקיות המצויות בידו תוך ניסיון לגבות ממנו מידע על לקוחותיו - הוא דבר שלא ייעשה. זהו מהלך, שעם כל הכבוד והערכה לרשות המס, גובל בסוג של תקרית דיפלומטית.
"לגופו של עניין נבהיר כי מרשנו מעולם לא סייע ללקוחותיו להעלים הכנסות. כל שעשה מרשנו היה לטפל במסגרת תפקידו בבנק השוויצרי בחשבונם, במסירות ומקצועיות תוך מתן ייעוץ פיננסי מיטבי במטרה להביא למיקסום רווחיהם".