$
בארץ

עובדי משרד התיירות גירשו את המנכ"ל ומנעו כניסה של השר ללשכתו

העובדים מוחים על הפרטת המשרד ודורשים להעלות את שכרם; השביתה מונעת את מעבר הסיוע לתיירות שאושר בעקבות צוק איתן

דוד רפאלי 15:1403.12.14

עובדי משרד התיירות גירשו את המנכ"ל מהבניין ומנעו כניסה של השר ללשתו במחאה על הפרטת המשרד. יו"ר ועד המשרד, אורי גליסקו והעובדים עומדים גם עתה וחוסמים בגופם את הכניסה ללשכות השר, המנכ"ל והחשב.

העובדים נוקטים בעיצומים שהחלו לפני כשבועיים. זאת במחאה על צעדים חד צדדים של רה-ארגון במשרד, והוצאת עבודות מקצועיות לגורמים פרטיים ללא שיתוף הועד, ובנוסף על מגמה של העסקת יועצים חיצוניים וחברות פרטיות במגוון נושאים, שעליהם אמונים אנשי משרד התיירות.

 

"המאבק הוא על שני נושאים: מאבק כנגד ההפרטה של משרד התיירות, הוצאה לגורמים חיצוניים תכנים של משרד התיירות, והדבר השני של השכר של עובדי המשרד." אומר גליסקו.

 

עובדי משרד התיירות מוחים על הפרטת המשרד ודורשים העלאת שכר עובדי משרד התיירות מוחים על הפרטת המשרד ודורשים העלאת שכר

 

"מבחינת ההפרטה - מנכ"ל משרד התיירות עם הנשיא, בשנה ו-8 חודשים הוציאו כל פעם מכרזים חיצוניים החוצה, הוציאו תכנים של אגפים, ביטלו תפקידים של עובדים, הכול התחיל לעבוד דרך חברות חיצוניות. מבחינת השכר - אנחנו דורשים לקבל גם שכר עידוד. כל משרדי הממשלה מקבלים שכר עידוד, מלבד משרד התיירות. אנשים פה לא גומרים את החודש ומקבלים השלמת הכנסה לשכר מינימום."

 

העובדים דורשים גם את סילוקו של המנכ"ל - אמיר הלוי. "הוא מתנהג כמו רודן במשרד." אומר גליסקו. "מאיים על אנשים, משפיל אותם. אי אפשר לעבוד עם המנכ"ל הזה. אנחנו רוצים להעיף אותו במיידי. שהשר יעבוד בלי מנכ"ל - המנכ"ל הזה לא יכנס למשרד יותר. הוא שקרן, אסור להאמין למילה שיוצאת לו מהפה."

 

צעדיהם של העובדים גרמו למנכ"ל לעזוב את המשרד היום. השר - ח"כ עוזי לנדאו (ישראל ביתנו) – ישב והקשיב לזעקת העובדים בטרם נאלץ לעזוב לישיבה בכנסת. "עד שההסכמות לא יגובשו בכתב, אנחנו נמנע את הכניסה - נעמוד פה כמה זמן שצריך - יום-יום."

 

גורם בענף התיירות מסר כי העיצומים בהם נוקטים עובדי המשרד מזה מספר שבועות גורמים לנזקים כבדים בענף - שכן כספי הסיוע עליהם החליטה הממשלה להעביר לענף התיירות בעקבות מבצע צוק איתן, מתעכבים.

 

"חבל שבתקופה כזו, חודשים ספורים לאחר צוק איתן, כשאנחנו צריכים לסייע לתעשיית התיירות שנמצאת במשבר – העובדים נוהגים כך." אמר אמיר הלוי, מנכ"ל המשרד בתגובה לצעדי הוועד. הלוי ציין כי המשרד מודע לבעייתיות בשכר של העובדים: "המשימה מספר אחת שלנו זה להעלות את שכר עובדי משרד התיירות, שהוא הכי נמוך בין משרדי הממשלה. אפילו שליחים שלנו מול שליחים של משרד החוץ – אנחנו מקבלים פחות באותן שליחויות. כבר השגנו הסכמים – האוצר והנציבות מסכימים להוסיף גם לנו שכר עידוד, ותוספות אחרות".

 

גורמים בהנהלת המשרד טוענים כי יו"ר הוועד מונע ממניעים אישיים, במטרה לבצר את יכולת הסחטנות של עובדי אגף האירוח עליו הוא נמנה. "זה התפקיד הכי קריטי של המשרד" הסביר גורם במשרד, "אנחנו מארחים עיתונאים ואנשים בכירים מחו"ל. האגף הזה כל הזמן מאיים עלינו בשביתות ברגעים הכי קריטיים של המשרד לכן מקודמת עכשיו רפורמה. ראש הוועד קושר את הנושא הזה לסכסוך עבודה בנושאים אחרים". מהתכתבויות שהגיעו ל"כלכליסט" עולה כי הנהלת המשרד אכן הסכימה לפעול לקבלת דרישות העובדים לשיפור תנאיהם ושכרם, ואולם יו"ר הוועד לא הסכים לוותר על סוגיית אגף האירוח.

 

"אני לא מבין אותך" כותב הלוי לגליסקו. "אין קשר בין התנאים של העובדים שצריך לשפר לבין אופן עבודת אגף האירוח. חבל שאתה קושר בכוח בין הדברים ולא מבין שאתה פוגע כך בעובדים. תודיע לי עד מחר אם אפשר להתקדם או שהכול קשור לאירוח".

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x