$
דן אריאלי
צילום: Duke Photography
פרופסור דן אריאלי מוסף ממובילי חקר הכלכלה ההתנהגותית בעולם ומחבר רבי המכר "לא רציונלי ולא במקרה", "לא רציונלי אבל לא נורא" ו"האמת על באמת" לכל הטורים של פרופסור דן אריאלי מוסף

האם צריך לקבל אימיילים בחופשה?

פרופסור יקר, יצרנית הרכב הגרמנית דיימלר העניקה לעובדים את האפשרות לבחור שכל האימיילים שנשלחים בעת שהם בחופשה יימחקו אוטומטית, וכך העובדים לא צריכים להתמודד עם תיבות דואר עולות על גדותיהן בעת שובם מהחופשה. האם אתה חושב שזה רעיון טוב? קתלין

דן אריאלי 08:5911.12.14

קתלין היקרה,

 

לא לדאוג לגבי אימיילים בזמן חופשה נשמע כמו רעיון מעולה, וקרוב לוודאי שמדיניות מסוג זה תגביר את הרווחה של העובדים - אף שכמובן עדיין יהיו כאלה שיתהו מה פספסו.

 

עם זאת, הגישה שדיימלר נוקטת נשמעת מעט קיצונית, והיא מתמודדת עם הסימפטומים ולא מטפלת בשורש הבעיה. מניסיוני, אימיילים מלחיצים אנשים תמידית, לא רק בזמן חופשות. אנחנו מקבלים יותר מדי מיילים בכל אחד מימות השנה, אנחנו מעבירים יותר מדי זמן בכתיבת תשובות ובדאגות לגבי המיילים. תכתובות מיילים ביותר מדי חברות כבר יצאו מכלל שליטה, וכמעט לא מותירות זמן לעבודה ממשית.

 

אם לדיימלר באמת אכפת מהרווחה של העובדים, מדוע שלא ינסו לפתור את חוסר היעילות של ערוץ התקשורת הזה - ולהפחית את עומס המיילים הכולל? הם יכולים למשל להכריז שאסור לקבל מיילים בין השעות 9 ל־11 בבוקר, ובין 13 ל־15 בצהריים. אפשרות אחרת היא להגביל את מספר המיילים שכל עובד שולח לעשרה ביום (האם למישהו יש בכלל יותר מעשרה דברים חשובים לומר ביום?).

 

אימיילים מלחיצים אנשים תמידית, לא רק בזמן חופשות אימיילים מלחיצים אנשים תמידית, לא רק בזמן חופשות צילום: shutterstock

 

האם ידיעת הפלסיבו פוטרת מפלסיבו?

קראתי המון על אפקט פלסיבו. האם פירוש הדבר שהוא לא יעבוד עליי? מרקו

 

מרקו היקר,

מתברר שתרופות פלסיבו עובדות במידה מסוימת גם מחוץ למודעות שלנו - כלומר, גם כשאנחנו יודעים שתרופה מסוימת היא בעצם פלסיבו, היא עדיין יכולה לעזור לנו. לכן אל תדאג מכך שאתה יודע יותר מדי. פשוט קח שני כדורי פלסיבו ותתקשר אליי בבוקר.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x