$
בארץ

משה אשר: "נגבה עוד 3.5 מיליארד שקל השנה בזכות המאבק בהון השחור"

לדברי מנהל רשות המסים בכנס של לשכת רואי החשבון, "ככל שנגדיל את כוח האדם ברשות, נביא להורדת נטל המס הכולל". אשר הדגיש כי עיקר ההון השחור במדינה נמצא בעסקים חוקיים ולא בעולם הפשע

עמרי מילמן 12:0922.12.14

"אנחנו צפויים לגבות השנה מעל 3.5 מיליארד מעבר לאומדן שלנו, כחלק מהמאבק בהון השחור", כך אמר היום (ב') מנהל רשות המסים משה אשר בכנס של לשכת רואי החשבון בירושלים. "בשנה שעברה גבינו 6 מיליארד שקל מעבר לאומדן המקורי", הוסיף.

 

 

"אי אפשר לדבר על חובת דיווח כללית, עד שלא נפתור את בעיית כוח אדם ברשות", אמר אשר. "מדובר בעוד 2.5 מיליון מדווחים. שלחנו 107 אלף מכתבים 40 אלף חזרו. מי יעשה את האכיפה על יתר ה-67 אלף? לאט לאט אנחנו עושים זאת. אז לדבר על אכיפה על 2.5 מיליון איש, צריך צבא שלם כדי לאכוף דבר כזה, אחרת נקבל הרתעה שלילית".

 

"ככל שנביא יותר אנשים, אין ספק שנביא יותר תוצרים ונביא להורדת נטל המס הכולל", אמר אשר. בתחילת 2014 שר האוצר קיבל החלטה שהוא לא מעלה מסים בהיקף של 4-3.5 מיליארד שקל בגלל עודף הגבייה. בשנה שעברה קבלנו 300 עובדים מתוכם 100 מפקחי מס הכנסה שהכניסו מעל 800 מיליון שקל לגבייה".

 

בהקשר זה אמר נשיא לשכת רואי החשבון דודי גולדברג, כי בעוד שבועיים רשות המסים הייתה אמורה לקבל כח אדם נוסף והדבר הזה נעצר. "אני מקווה ששר האוצר החדש ידאג לכך שהרשות תקבל כח אדם נוסף. גם אם רוצים להיאבק מחר בבוקר בהון השחור השאלה היא מי יעשה את זה. הדבר הגרוע ביותר הוא לצאת במבצע כשאין שיניים ואין מי שיעשה את זה. בגלל העומס, חלק מהעבודה של רשות המיסים ב-15 שנים האחרונות עברה למייצגים לרואי החשבון ללא כל תמורה. השירות נפגם כי אין מי שיענה".

 

מבצע גבייה מע"מ של רשות המסים מבצע גבייה מע"מ של רשות המסים

 

אשר טען כי הרחבת חובת הדיווח לא תפטור את הבעיה והצביע על כשלים כמו העומס בבתי המשפט. לאחרונה מונו 3 שופטים שיעסקו בתחום, אך לטענת אשר יש צורך בעוד. "אנחנו לוחצים שיהיה עוד שופטים, לשחרר את הפקק בנוגע למחלוקות. כשמדברים על סדרי עדיפויות, יש כמה דברים לעשות לפני הרחבת חובת הדיווח. למשל מתוך כל מי שיש לו 3 דירות ומעלה - 8,000 תיקים נפתחו בשנה האחרונה".

 

"הפשיעה החמורה הולכת לכלכלה"

 

בתחום הפשיעה החמורה אמר אשר: "כמעט כל הפעילות היא בצח"מים (צוות חקירה משותף - ע"מ) של המשטרה רשות המסים נמצאת בכל חקירה. בסופו של יום הפשיעה החמורה הולכת לכלכלה. אנשים לא עושים סחר בסמים או בנשים אם הם לא עושים רווח כלכלי. הכמות של החקירות המשותפות הולכת וגדלה. היא אמורה לתת מכה משמעותית לאותן משפחות פשיעה".

 

"בסופו של דבר עיקר ההון השחור במדינה נמצא בעסקים בישראל", אמר אשר. "זה עניין של תרבות, התרעה, כח אדם. להערכתנו הרוב המוחלט של ההון הלא מדווח בישראל זה דווקא מעסקים רשומים, אלא שהם לא מדווחים על הכל. בעל מקצוע שמציע לך עם מע"מ או בלי, הוא עוסק רשום השאלה מה הוא מדווח".

 

ח"כ מיקי לוי, סגן שר האוצר לשעבר, אמר: "אנחנו מעריכים שיש כרגע 10 מיליארד שקל מחשבוניות מזויפות ו-20 מיליארד שקל מפשיעה - סחר בנשים, סחר בסמים, השתלטות על קרקעות ועוד מרעין בישין ותרגילי מס. אם היינו גובים מסים מאותו הון שחור היינו מגיעים להערכתנו כ-20 מיליארד שקל שיאפשרו את הקטנת המע"מ".

 

מבקר המדינה יוסף חיים שפירא, אמר בכנס כי "המעגל לא סגור, אתה יכול לתת חשבונית ובסופו של דבר לא להגיש דוחות משום שבסופו של דבר לא יבדקו את זה כי אין כח אדם. חובת הדיווח צריכה להיות כללית ולא 5% או 20% אלא 100%. משה אשר עשה אקזיט, הוא שלח ל-107 אלף איש דרישה להגיש דוחות. זה הצליח. אנשים זרמו, באו, שילמו, מיליונים אולי עשרות מיליונים".

 

המבקר ביקר את הטענה כי חוקים ללא אכיפה רק יזיקו אמר המבקר ואמר: "תסתכלו על חוקי התעבורה - כל שנה יש עוד תקנות, תמרורים, אפשר לומר - למה צריך כל כך הרבה חוקים ותמרורים אם אין מי שיאכוף את זה? מתי ראיתם פעם אחרונה שוטר בפינת הרחוב? ועדיין יש להם משמעות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x