הקרב על הארנונה בחדר המדרגות: השטחים המשותפים מגיעים לייצוגיות
כחלק ממחאת הארנונה הארצית שהוצתה בשבועות האחרונים, הוגשה בקשה לתביעה ייצוגית כנגד עיריית הוד השרון המתמקדת בנושא השטחים המשותפים בבנייני דירות
כחלק ממחאת הארנונה הארצית שהוצתה בשבועות האחרונים, הוגשה בקשה לתביעה ייצוגית כנגד עיריית הוד השרון המתמקדת בנושא השטחים המשותפים בבנייני דירות. לפי עו"ד אלון אידלמן ועינב כהן, עיריית הוד השרון החלה לחייב שטחים משותפים ב־2010, אך הצו מתיר לה לגבות רק על חדר המדרגות, ולכן עצם הטלת הארנונה אינה חוקית. כמו כן הם טוענים כי בניגוד לחוק, השינוי לא קיבל אישור ממשרדי האוצר והפנים. להערכתם, גובה ההכנסות של העירייה מגביית הארנונה על השטחים המשותפים מגיעה לכ־100 אלף שקל לשנה.
- חברות גביית הארנונה על הכוונת: בג"ץ קורא למשרד הפנים להסדיר פעילותן
- מחאת הארנונה צוברת תאוצה: "נחנקים תחת הנטל"
- אף אחד לא מבין איך מחשבים את הארנונה
התביעה מצטרפת לייצוגית קודמת שהוגשה בספטמבר נגד עיריית מודיעין בטענה ששטחי עזר בבנייני מגורים, כמו חדרי אשפה וארונות תקשורת מחויבים בתעריף הגבוה ביותר שקיים בצו הארנונה עבור מגורים, 42 שקל למ"ר,, שהוא כפול מהתעריף שהוגדר עבור חיוב שטחי עזר (21 שקל למ"ר) ומיועד ל"מחסן/חניה/מקלט/סככות". הסיבה לכך היא שהעירייה בחרה לפרש את המושג "מחסן" בדרך ייחודית, והיא מגדירה כך רק חדר שמשמש לשמירת חפצים, ולא לשימוש שוטף כמו שמתקיים בחדרי אשפה, חדרי עגלות ואופניים וכו'.
מעיריית הוד השרון נמסר בתגובה: "משרד הפנים אישר לאחרונה את שינוי תעריפי הארנונה לשטחים משותפים כך שיעמדו על התעריף הנמוך ביותר למגורים. ראוי לציין כי הארנונה בהוד השרון היא הנמוכה ביותר באזור".
מעיריית מודיעין נמסר: "תעריף הארנונה למגורים של ברשות נחשב לאחד נמוכים בארץ. העירייה קבעה שורת שטחים שלא יחויבו כלל בצו הארנונה, שלא כנהוג ברשויות אחרות, ובכללן חניות לא מקורות, שטחים פרטיים פתוחים וכניסות מקורות. כמו כן קבעה העירייה רשימה סגורה של שישה פריטים שבגינם ניתן תעריף מופחת של 50% כמו מקלט, מחסן, חנייה ועוד. יתר שטחי השירות מחושבים כשטח משותף לפי תעריף למגורים".