עיריית בת ים דורשת 7 מיליון ש' בחודש עד להכרעת בג"ץ בעתירה נגד ת"א וחולון
לטענת העירייה חלוקת הקרקעות המשמשות למשרדים ומרכזים מסחריים נעשתה באופן לא שיוויוני המיטיב עם קופת הערים הסמוכות לה ולכן על משרד הפנים לפצות את תושבי בת ים אשר "כורעים תחת נטל יוקר המחיה" עד לקבלת ההכרעה בנושא
- עתירה: עיריית בת ים מחזקת חברות גבייה פרטיות על חשבון האינטרס הציבורי
- הלמ"ס: משפחה בת"א מוציאה 15,700 שקל בחודש, בבת ים - 10,740 שקל
- מנחם לייבה: "בת ים רוצה שתל אביב תממן לה פסטיבלים"
לטענת העירייה, המיוצגת על ידי פרופ' אריאל בנדור ודר' ישגב נקדימון, על המדינה לסייע לה לכסות באופן חלקי את החוסר התפעולי החודשי בתקציב השוטף של בת ים לשנה הקרובה, העומד על 106 מיליון שקל. החוסר שעליו מצביעה העירייה נוצר, כך לטענתה, בשל חלוקה לא שיוויונית של משאב הקרקע המשמשת לתעסוקה ומסחר בין בת ים לבין תל אביב הסמוכה. שימושים אלה בקרקע מייצרים לתל אביב, לטענת העירייה, הכנסות מכובדות באופן ישיר על ידי תשלומי ארנונה גבוהים ובאופן עקיף על ידי שימוש במתחמי ההסעדה והחנויות שבתחומי תל אביב.
לפי העירייה, תכלית הבקשה היא למנוע המשך פגיעה בתושבי בת ים שסובלים מאפליה ביחס לתל אביב למרות שהם תורמים בפועל להתעשרותה של העיר השכנה. לטענת ראש העיר בת ים, יוסי בכר, "אי השוויון במשאבי הרשויות המקומיות צועק לשמים ויש לו תפקיד מרכזי ביוקר המחייה בישראל, במחירי הדיור ובפערים הכלכליים העצומים בישראל". לדבריו, במצב הדברים כיום גם כשיש צמיחה במשק "רק הערים והתושבים העשירים נהנים מכך".
הבקשה הוגשה על רקע בג"ץ המתנהל מאז מרץ 2014 ובו טוענת העירייה כי היא מופלת היסטורית בחלוקת קרקעות ומהיעדר קבלת על החלטות של משרד הפנים בעניין. לפי העירייה, אפלייה הזו מותירה אותה מאחור מבחינה תקציבית ולכן על המדינה ועל העיריות הגובלות עמה לסייע לה ולפעול לתיקון החלוקה התקציבית.
בג"ץ זה הוביל להקמת ועדה שתבחן את איחודן של העיריות תל אביב-יפו ובת ים מבחינה מוניציפאלית, ודיון בנושא צפוי להתקיים בפני שופטי העליון בחודש הבא.
ממשרד הפנים נמסר: "הבקשה לצו ביניים הוגשה בימים אלה , תשובת המשרד תימסר לבית המשפט. עבודת ועדת החקירה לעניין תל אביב ובת ים נמצאת בעיצומה".