בלעדי לכלכליסט
בזמן הבחירות התקציב מתנהל בחוסר שקיפות
הבחירות הוקדמו לפני שאושר בכנסת תקציב 2015, ועל כן החשבת הכללית היא שמנהלת אותו בפועל. אלא שהיא טרם הגישה דו"ח שמפרט את ביצוע התקציב, אף שהחוק קובע שעליה לעשות כן
החשבת הכללית במשרד האוצר מיכל עבאדי־בויאנג'ו לא פרסמה עד כה את פירוט ביצוע תקציב המדינה מתחילת שנת 2015, אף שהחוק מחייב אותה לעשות כן. חברת ועדת הכספים סתיו שפיר אף פנתה אליה בכתב בדרישה שתפרסם את הנתונים, אך לטענתה לא קיבלה כל מענה לפנייתה.
- פקידי האוצר כבר החלו לעבוד על תקציב 1/12 עוד לפני פיטורי השר
- בחירות, ושהמשק הדועך ימתין קצת
- התקציב תקוע, אבל יש עודפי רזרבות לביטחון
בשל הקדמת הבחירות לפני שאושר תקציב 2015 בכנסת מי שמנהלת בפועל את תקציב המדינה מתחילת השנה היא החשבת הכללית עבאדי־בויאנג'ו. התסריט הזה קרה בעבר, במחצית הראשונה של 2013, שהיתה גם היא שנת בחירות. אז ביקשו חברי ועדת הכספים לדעת כיצד החשבת הכללית מנהלת את התקציב בפועל. בדיונים שנערכו בוועדה, שהוזמנו אליהם החשבת הכללית והיועץ המשפטי של משרד האוצר, הרגישו חברי הכנסת שלא קיבלו תשובות חותכות מספיק.
על כן בשביל למנוע מצב שבו כוח גדול מדי מרוכז בידי פקיד אחד תיקנה הכנסת את החוק. על פי התיקון, על החשבת הכללית לפרסם דיווח מפורט מאוד בכל פעם שתקציב המדינה לא מאושר ומתנהל בפועל על בסיס חודשי, כפי שקורה עתה.
החוק גם קובע בדיוק באיזה אופן החשבת הכללית צריכה לחלק את התקציב ומגדיר את סדרי הקדימויות. למשל, החוק קובע כי קודם כל על המדינה לשלם את התחייבויותיה (כלומר החזר חובות וריבית) ולאחר מכן לשלם כספים מכוח חוזים ואמנות (למשל תשלומי שכר ופנסיה), וכי ביתרת הכסף היא יכולה להשתמש רק להפעלת שירותים חיוניים ולפעולות שנכללו בתקציב של השנה שעברה.
פרסמה, אבל לא מספיק
אגף החשב הכללי באוצר מפרסם בכל חודש באופן שוטף - בלי קשר לשאלה אם אושר תקציב המדינה במועדו או לא - דיווח כללי על ביצוע התקציב בחודשים הקודמים.
דיווח זה כולל נתונים ברמה כללית על רמת הגירעון הממשלתי ועל הרמה הכוללת של ההוצאות וההכנסות וכן פירוט חלקי לפי קבוצות משרדים שונות (למשל, כמה הוציאו המשרדים החברתיים). דו"ח זה התפרסם במועדו כרגיל.
אלא שמלבד הדיווח הזה החשבת הכללית היתה צריכה לפרסם דו"ח שאמור לכלול פירוט רב מזה. הדו"ח הנוסף צריך למשל להבהיר לציבור כמה מתוך הכסף ששולם יועד לכיסוי חובות והחזרי ריבית, כמה יועד לתשלומי משכורות ולחוזים חתומים מול ספקים וכמה לתוכניות נוספות.
נוסף על כך, היועצת המשפטית לוועדת הכספים מזכירה לח״כים במכתבה כי מתחילת השנה החשבת הכללית מנהלת מסלול של ועדת חריגים - מסלול שאמור לשמש אותה ואת חשבי המשרדים השונים בעיקר לאישור תקציבים לפרויקטים חדשים וחיוניים, כאלה שלא הוקצה עבורם כסף משום שהמשלה לא אישרה את התקציב כנדרש (ולכן הלכה למעשה לא אישרה את סדר העדיפויות החדש).
בעקבות חוסר תגובתה לפנייתה של ח"כ שפיר בנושא היועצת המשפטית של ועדת הכספים עו"ד שגית אפיק כתבה מכתב מטעמה באותו העניין.
במכתב, שיצא באמצע פברואר, דיווחה אפיק לחברי ועדת הכספים: "משיחת טלפון עם אגף החשבת הכללית הבנו שיש כוונה לפרסם בקרוב את הסכומים שהוציאה הממשלה בחודשים ינואר־פברואר 2015".
בשל התנהלות החשבת הכללית הדגישה אפיק במכתב כי "ראוי שהוועדה תעקוב אחר תכנון הביצוע של פרסומים ותחליט אם לא נכון יותר לפרסמם בכל חודש באופן שיגביר את השקיפות ויאפשר גם את פיקוח הכנסת על ביצוע תקציב המשכי (תקציב חודשי שמבוסס על תקציב השנה הקודמת - ש"א)".
ממשרד האוצר נמסר בתגובה לפניית "כלכליסט" בנושא כי הנתונים יפורסמו עד סוף השבוע.