מנכ"לית משרד האוצר יעל אנדורן פורשת מתפקידה
אנדורן הודיעה כי תפרוש עם הקמת הממשלה החדשה כדי לאפשר לשר האוצר החדש לבחור מנכ"ל המקורב לו בדעותיו. לפני שנתיים היא מונתה לתפקיד מנכ"לית האוצר בידי השר דאז, יאיר לפיד
מנכ"לית משרד האוצר, יעל אנדורן, הודיעה על כוונתה היום (ב') לפרוש מתפקידה אחרי הקמת הממשלה החדשה. אנדורן מונתה לתפקיד בידי שר האוצר הקודם יאיר לפיד באפריל 2013, מייד לאחר שנכנס לתפקידו. תפקיד מנכ"ל משרד ממשלתי הוא משרת אמון ומקובל שהמנכ"לים של השרים הקודמים מציעים לשרים החדשים לפנות את תפקידם על מנת שיוכלו למנות אנשים מטעמם.
- האדמה רועדת תחת רגלי הפקידים
- הרפורמה בפנסיה שתוגש לשר האוצר החדש: רמת החיים תיפגע, אבל פחות
- משחק הכיסאות: נתניהו יתקשה להרכיב ממשלה עם 18 שרים בלבד
אנדורן הגיעה למשרד האוצר מקרן ויולה של שלמה דוברת. לפני כן ניהלה במשך שש שנים את "עמיתים" - הגוף שמנהל מטעם המדינה את קרנות הפנסיה הוותיקות שהולאמו ב-2005. קודם לכן שישמשה בתפקידים שונים באגף התקציבים משרד האוצר, בין היתר תחת שר האוצר דאז, בנימין נתניהו.
בתחילת הקדנציה שלה במשרד האוצר נחשבה אנדורן למנכ"לית דומיננטית מאוד, בעיקר סביב אישור תקציב המדינה לשנים 2013-2014. היא ניהלה את גיבוש ואישור התקציב בפועל, משום שהממונה על התקציבים דאז, גל הרשקוביץ, היה בדרכו החוצה מהמשרד, ומשום שהממונה הנוכחי אמיר לוי היה טרי מדי בתפקידו.
בהמשך כהונתה הטיל השר לפיד על אנדורן לעמוד בראש שתי ועדות - אחת לבחינת תרבות הסדרי החוב בשוק ההון (שזכו לכינוי "תספורות"), והשניה לבחינה מחודשת של הטבות המס לחברות הגדולות במסגרת החוק לעידוד השקעות הון.
הוועדה הראשונה סיימה את עבודתה והגישה את המלצותיה הסופיות בנובמבר האחרון. הוועדה השניה, לטיפול בחוק לעידוד השקעות הון, טרם סיימה את עבודתה, בעיקר בגלל מחלוקת עקרונית בין חבריה. מנכ"ל משרד הכלכלה, עמית לנג, ויו"ר המועצה הלאומית לכלכלה פרופ׳ יוג׳ין קנדל סבורים כי אין לקחת את הטבות המס מהחברות הגדולות, שאחרת הן יתקשו להתחרות בשוק העולמי, ולחילופין ישראל לא תוכל למשוך אליה חברות זרות גדולות.
בשל המחלוקת, הוועדה מעולם לא סיימה את עבודתה. אנדורן הצהירה בעבר כי הוועדה תניח דו"ח סופי בעניין על שולחן הממשלה החדשה, שתקבל החלטה כראות עיניה. בנוסף, אנדורן פעלה בחודשים האחרונים לגיבוש תוכניות כלכליות שונות שיונחו על שולחנו של שר האוצר החדש שיתמנה לאחר הרכבת הממשלה, מהן יוכל לבחור מה לקדם ומה לדחות.
אנדורן אמרה כי "בתום שנתיים של עבודה אינטנסיבית אני מסיימת בסיפוק את תפקידי כמנכ"לית משרד האוצר. בתקופה זו בנינו תכנית אסטרטגית למשרד מתוך הסתכלות ארוכת טווח על הכלכלה הישראלית, וביצענו שורה ארוכה של רפורמות בתחומי שוק ההון, התעסוקה, חיסכון ארוך טווח ועוד". היא הוסיפה כי "כמי שהחלה את דרכה המקצועית במשרד האוצר, שמחתי לחזור למשרד כמנכ"לית, ולהיווכח שהוא עדיין מהווה מוקד משיכה לאנשי מקצוע מעולים בתחומם, המחויבים לרווחת תושבי ישראל".