$
מחפשי עבודה

העלאה בשכר? לא תודה

השכר מהווה שיקול מרכזי בהחלטה אם לקבל הצעה לתפקיד חדש, אבל הוא בהחלט לא השיקול היחיד. מתי עדיף לוותר על משרה חדשה גם אם תרוויחו בה יותר כסף

מעין מנלה 15:0925.03.15
כסף, או הבבטחה ליותר כסף, מהווה שיקול מרכזי בהחלטה אם לקבל הצעה למשרה או תפקיד חדש, אבל הוא בהחלט לא השיקול היחיד. אין ספק שזה נחמד להרוויח יותר, אך אם התוספת בשכר מגיעה על חשבון הבריאות הפיסית או הנפשית, מערכות היחסים שלכם או אפילו עתיד הקריירה שלכם – זה פשוט לא משתלם.

החלטות לגבי התפקיד הבא צריכות להתקבל גם לאור תוכנית הקריירה ארוכת הטווח שלכם והערכים בהם אתם מאמינים. לעיתים, בחירה בתפקיד רק בגלל השכר עלולה לגרום לקריירה ולחיים שלכם יותר נזק מתועלת. אלו המקרים שבהם עדיף לוותר על הצעת עבודה אטרקטיבית, גם אם בצידה שכר גבוה משמעותית:

 

1. כשהתפקיד מוביל למבוי סתום

 

לעיתים חברות מנסות לפתות עובדים חדשים עם שכר אטרקטיבי ואפילו 'טייטל' מרשים אך אם לא מסתנוורים מהכסף אפשר לראות שהתפקיד מוביל למבוי סתום. שכר גבוהה ו'טייטל' נוצץ על גבי כרטיס הביקור לא שווים כלום אם בעוד שנה, או חמש לא תוכלו להתקדם לתפקיד הבא. אם הארגון הוא כזה שלא מאפשר קידום, שיעצור את ההתקדמות שלכם גם במקומות עבודה אחרים, או שהחברה נמצאת בדעיכה וקשיים, עדיף לוותר על ההצעה.

 

2. כשהנסיעה לעבודה תהיה סיוט

 

לא צריך להיות מפונקים, ולעיתים יש להתפשר כדי להשיג עבודה טובה, אבל חשוב לשאול את עצמכם אם הנסיעה הארוכה שווה את השכר. לנסיעה ממושכת לעבודה ובחזרה יש השפעה על האיזון בין פנאי לעבודה, על היחסים ואפילו על הבריאות. מחקרים הראו שנסיעה של יותר מ-16 ק"מ בכל יום לעבודה מגדילה את הסיכון ללחץ דם גבוה, עודף כולסטרול, כאבי גב ודיכאון. בנוסף, נמצא כי אנשים אשר מבלים יותר מחצי שעה בדרך לעבודה בכל יום סובלים יותר מלחץ ופחות מרוצים מהחיים באופן כללי. לפני שאתם מחליטים לקבל הצעה לעבודה חדשה, בדקו כמה זמן ייקח לכם להגיע למשרד בשעות העומס והאם תהיו מוכנים לעשות את זה פעמיים בכל יום.

 

זאת הדרך שלכם לעבודה? תחשבו אם זה שווה את תוספת השכר זאת הדרך שלכם לעבודה? תחשבו אם זה שווה את תוספת השכר צילום: אוראל כהן

 

3. כשהארגון אליו תעברו הוא רעיל

 

סביבת עבודה רעילה יכולה לפגוע באיכות החיים שלכם, לגרום ללחץ ואף להזיק לבריאותכם. אחד הסימנים הראשונים לפיהם תוכלו לזהות לארגון חולה וסביבת עבודה עוינת הוא שיעור תחלופה גבוה של עובדים. אם הרבה עובדים עוזבים מרצונם או מפוטרים והעובד הכי ותיק שאתם פוגשים נמצא בארגון רק חצי שנה – משהו כנראה לא בסדר. אם אתם מזהים שיחסי האנוש בארגון אינם טובים, שהתרבות הארגונית לא מתאימה לכם, ומאמינים שלא יהיה לכם נעים להגיע למשרד בכל בוקר ולבלות שם את מרבית שעות היום – תוספת השכר בסוף החודש לא תפצה על החסרונות של סביבת העבודה הרעילה.

 

4. כשאינכם מסתדרים עם הבוס העתידי

 

ההשפעה של הבוס הישיר שלכם על העבודה היא עצומה, אך היא לא נגמרת בעבודה. מחקרים הראו כי בוס רע עלול להזיק אף לבריאותכם הפיסית, לשביעות הרצון שלכם מהחיים ולמערכות היחסים שלכם. מחקר שנערך בשבדיה מצא כי ככל שהעובדים פחות נותנים אמון בבוס שלהם – כך גדל הסיכון שלהם לחלות במחלות לב. מחקר אחר מצא, באופן לא מפתיע, שבוסים גרועים פוגעים בשביעות הרצון הכללית של עובדיהם. כמו כן, נמצא שמערכת יחסים גרועה עם הבוס גורמת ללחץ שמשפיע על כל מערכות היחסים המשפחתיות והחברתיות של העובד. אם הבוס העתידי יהרוס לכם את החיים, כדאי לשאול את עצמכם אם זה שווה את תוספת השכר.

 

בוס גרוע משפיע לא רק על העבודה אלא גם על החיים הפרטיים בוס גרוע משפיע לא רק על העבודה אלא גם על החיים הפרטיים צילום: shutterstock

 

5. כשהעבודה החדשה לא מתאימה לערכים שלכם

 

אם מקום העבודה החדש שלכם ידרוש מכם לוותר על עקרונותיכם ולפעול בניגוד לערכים שלכם, בסופו של דבר זה יפגע בקריירה שלכם. במידה ותידרשו לעבוד במקום שאתם מתביישים להיות חלק ממנו, לעשות דברים שמנוגדים לערכים בהם אתם מאמינים ולפעול באופן שאתם סולדים ממנו – לא תוכלו לתפקד בצורה מיטבית. כך, למעשה, לא תעשו את העבודה על הצד הטוב ביותר ובסופו של דבר אתם עלולים למצוא את עצמכם בעמדה טובה פחות בהמשך הקריירה.

 

כמה כסף יצדיק עבורכם ויתור על ערכים? כמה כסף יצדיק עבורכם ויתור על ערכים? צילום: שלום בר טל

 

6. כשאתם יודעים שהעבודה החדשה תהרוס את האיזון בחייכם

 

כשמתקדמים לתפקידים חדשים או בכירים יותר יש גם ציפייה מצד המעסיק להשקעה רבה יותר ואחריות גדולה יותר. זה טבעי. עם זאת, חשוב שתעריכו מראש על מה אתם מוכנים לוותר ועל מה לא. אם העבודה החדשה תדרוש מכם לוותר על הסיכוי להקים משפחה, למצוא זוגיות, על היכולת לבלות זמן עם הילדים שלכם גם בחופשות, או להשקיע בעצמכם – חשוב שתיקחו את זה בחשבון. וודאו שכשאתם אומרים 'כן' לתוספת שכר, אתם לא פוגעים בעצמכם ובאנשים היקרים לכם באופן בלתי הפיך. לעיתים עדיף יהיה להישאר בעבודה עם שכר נמוך יותר שמאפשרת לכם גמישות בחיים הפרטיים.

 

7. כשהסיבה היחידה שבגללה אתם שוקלים מעבר היא הכסף

 

השאלה החשובה ביותר, ואולי אף היחידה שאתם צריכים לשאול את עצמכם היא – 'האם אתם רוצים את התפקיד רק בגלל השכר?' אם התשובה היא חיובית, ואין לתפקיד החדש יתרונות נוספים על פני התפקיד הנוכחי שלכם – שווה לשקול לוותר על ההצעה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x