ביום ראשון: שביתה בעיריית דימונה
השביתה - כאות הזדהות עם עובדי כיל השובתים ועובדי מפעל מטאור בעיר, שמקום עבודתם בסכנה בשל המשבר במפעל
עיריית דימונה תושבת ביום ראשון לאות הזדהות עם עובדי כיל השובתים ועובדי מפעל מטאור בעיר, שעלולים לאבד את מקום עבודתם אם המפעל ייסגר. ישיבת מועצת העיר החליטה הערב להשבית ביום ראשון את כל פעילות העירייה וגם את מוסדות החינוך לכיתות ב'-י"ב.
- חשש מהתקוממות עובדים נגד הוועד בכיל מקרב את סיום השביתה
- גלעד וניסנקורן זומנו ללשכת השופטת לדיון בפיטורים בכיל
- ההסתדרות תעביר עשרות מיליוני שקלים לעובדי כיל
רבים מעובדי מפעלי ים המלח השובתים מזה שלושה חודשים הם תושבי העיר וכך גם רבים מ-60 עובדי מפעל הרשתות מטאור שעשויים לעמוד בפני פיטורים.
בכל הנוגע לעובדי כיל, לא נרשמה עדיין התקדמות משמעותית בשיחות בין הצדדים, גם לא לאחר שאמש נפגשו יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן ויו"ר כיל, ניר גלעד.
המחלוקת העיקרית היא עדיין על זהות האדם שיכריע בסופו של דבר לגבי פיטורים של עובד כזה או אחר, כאשר כרגע מדובר על כ-170 עובדים המועמדים לפיטורים או לפרישה לפנסיה מוקדמת בכפייה.
העובדים דורשים שהמילה האחרונה תהיה של בורר שייקבע בין הצדדים, אך בהנהלה מתעקשים לשמור את ההחלטה למנכ"ל החברה. ביום חמישי השבוע ידווחו ההסתדרות וההנהלה לבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע על התקדמות המגעים וביום שני צפוי דיון בדרישת ההסתדרות להוציא צו מניעה נגד הפיטורים.
ראשי ועדי העובדים בכיל נפגשו היום עם החשכ"לית במשרד האוצר, מיכל עבאדי בויאנג'ו. ראשי הוועדים הציגו בפני החשכ"לית טענות על כך שכיל מוציאה טכנולוגיות וידע מישראל לחו"ל, כמו לדוגמה מהנדסים שעוברים לעבוד בחברות הבנות בחו"ל ועוד. החשכ"לית אמורה לבדוק האם כיל מפירה את הוראות מניית הזהב שמחזיקה המדינה או לא, וכך בין השאר גם ליצור לחץ על החברה להימנע מהליכי הפיטורים.