הוארך מעצרם של עו"ד רונאל פישר וקצין המשטרה לשעבר ערן מלכה
המחוזי האריך ב-13 ימים נוספים את מעצרים של השניים הנאשמים בעבירות שוחד ושיבוש הליכים; "אין ספק כי עילות המסוכנות והחשש לשיבוש מהלכי החקירה קיימות במקרה זה במלוא עוצמתן", נכתב בהחלטת ביהמ"ש
- פישר לביהמ"ש: "בדקו בפוליגרף שאין לי מידע נוסף על חקירות ומקורות מודיעין"
- היועמ"ש על פרשת פישר: "גם אני, שראיתי כמעט הכל, נתקפתי זעם, טלטלה והלם"
- 57 עדי תביעה בפרשת פישר: ראשי ערים, אחיו של שר האוצר ומפקדיו של ערן מלכה
החלטת השופט, כרמי מוסק, ניתנה על רקע בקשת מח"ש להאריך את מעצרם של השניים עד לתום ההליכים נגדם בעילה כי שחרורם מסוכן וכי הם עשויים להמשיך ולשבש את החקירה בעניינם.
עוד לטענת מח"ש, אם ישוחררו מלכה ופישר הם עשויים להשפיע על עדת המדינה בפרשה, ששימשה כמזכירתו של פישר, מאחר והיא צפויה להעיד נגדם במהלך המשפט.
מנגד, טענו באי כוחו של מלכה, עוה"ד עופר ברטל, דב גלעד כהן ועדי כרמלי, כי אין מקום לעצור אותו עד לתום ההליכים וכי יש לבחון את שחרורו.
גם באי כוחו של פישר, פרופ' רון שפירא וד"ר קרן שפירא-אטינגר, ביקשו לשחררו. לגרסתם, פישר לא אגר אצלו מעולם חומר מודיעיני ולא נחשף לכך ואין בידו כיום חומר נוסף כלשהו. עוד נטען, כי יש להבדיל בין מלכה, שהיה עובד ציבור, לבין פישר שהינו אדם פרטי. הסנגורים הוסיפו עוד כי החקירה החלה כבר לפני 10 חודשים ואין סיכוי שפישר יימלט מהדין כשם שלא עשה זאת עד עכשיו. סנגוריו של פישר הציעו כי פישר ישהה במעצר בית אצל חמותו ויפקחו עליו מקורביו, בהם, לירון כהן, שהייתה בעבר קפטן נבחרת ישראל בכדורסל ואייל זינגר, לשעבר מנכ"ל חברת הביטוח איילון וכיום איש עסקים.
"לאחר שבחנתי את הדברים", כתב השופט מוסק בהחלטתו, "אין ספק בעיני כי עילות המסוכנות והחשש לשיבוש מהלכי החקירה קיימות במקרה זה במלוא עוצמתן, והן נלמדות ממעשי השניים, שלא בחלו בכל דרך אפשרית לעשות שימוש למטרותיהם בחומרי חקירה רגישים, לפגוע בחקירות רגישות, להעביר מידע לנחקרים, להנחות אותם כיצד להתנהל בחקירות, ובמקרים רבים תוך תמורת בצע כסף בסכומים גבוהים".
השופט הוסיף: "אין צורך לומר, כי התנהגות זו פוגעת באופן חמור בסדרי שלטון ומשפט, ומקעקעת יסודות איתנים שעה שהציבור סמוך ובטוח כי אלה קיימים אצל רשויות אכיפת החוק והמשפט. מעשיהם של השניים, הן לאור עוצמתם והן לאור עשייתם לאורך תקופה, מלמדים על תעוזה רבה, על כך שאינם יראים מרשויות האכיפה ומאימת החוק ואינם חוששים מהליכים משפטיים כלשהם".
השופט התייחס לטענותיו של פישר בדיון שהתקיים בעניינו בשבוע שעבר ולפיהן "מדובר בעבירות כלכליות" ולא באונס או ברצח. "לטעמי", אמר השופט, "אין מדובר בעבירות כלכליות גרידא אלא מדובר בעבירות שעניינן פגיעה חמורה ברשויות האכיפה והמשפט בישראל".
למרות דברים נחרצים אלו ציין השופט מוסק כי בית המשפט מצווה לבחון חלופת מעצר ורק לאחר שתעמוד לפניו התמונה המלאה, ראוי כי יגיע למסקנה הסופית – כלומר, אם קיימת חלופת מעצר ראויה. "לפיכך", כתב בהחלטתו, "ומבלי שהדבר ייראה כהבעת עמדה כלשהי, ומבלי לפתח ציפיות כלשהן אצל פישר ומלכה, אני מורה לשירות המבחן לערוך תסקיר בעניינם".
מלכה ופישר עצורים מסוף חודש אפריל לאחר שהגיע לחוקרי מח"ש מידע ממכשירי הטלפון הניידים של פישר ושל מזכירתו ששפכו אור על חשדות שהתגבשו בעניינם במהלך השנה האחרונה. בהמשך גויסה המזכירה כעדת מדינה בפרשה, דבר שסייע לחוקרים לחזק את החשדות ולהגיש כתב אישום חמור נגדם ונגד מעורבים נוספים.
כתב האישום שהוגש בשבוע שעבר לבית המשפט המחוזי בירושלים מכיל 12 פרשות שונות ומייחס לפישר ומלכה שורת עבירות חמורות. על פי כתב האישום חלק קצין המשטרה מלכה חומרים סודיים עם עו"ד פישר, שהפך לאיש סודו, והכל בעבור בצע כסף תוך פגיעה קשה בכל ערכי המשטרה.
נאשמת נוספת בכתב האישום היא פרקליטת מחוז תל אביב (פלילי) לשעבר, עו"ד רות דוד. היא נאשמת בקבלת רכוש בפשע ובשיבוש הליכים. הפרקליטות מבקשת בעניינה כי לא תוכל לעבוד במקצוע עריכת הדין עד לסיום ההליכים בעניינה. דיון בבקשה זו יתקיים מחר (ד') בפני שופט בית המשפט המחוזי בירושלים כרמי מוסק.
היום הודיע לבית המשפט סנגורה של דוד, עו"ד יאיר גולן, כי היא אינה מתנגדת להארכת איסור העיסוק במקצוע עריכת הדין. עם זאת דוד מבקשת שיתאפשר לה בהמשך לבקש לקיים דיון לגבי תנאי זה, אם תחליט לשנות את דעתה. "עמדת דוד היא כי ניתן להאריך את תוקפו של איסור העיסוק בעריכת דין עד למתן החלטה אחרת של בית המשפט הנכבד", כתב עו"ד גולן, "תוך שמירת זכותה לקיים דיון מחדש בתנאי האמור בכל עת, אם תמצא לנכון".