$
בארץ

הנהלת כיל: ועד עובדי ים מלח מקצין עמדות; השביתה לא תסתיים בקרוב

הנהלת כיל במכתב לעובדים: "הוועד מחסל באופן עקבי ומזלזל כל שביב של תקווה או כל רעיון פורץ דרך שהוסכם על ידי ההנהלה וההסתדרות". ביום חמישי אמורים נציגי ההסתדרות וכיל להודיע לבית הדין האזורי לעבודה על התקדמות המו"מ

מיקי פלד 16:3626.05.15

הנהלת כיל מנסה ללחוץ על ועדי העובדים לסגת מדרישותיהם במשא ומתן שמתנהל בין הצדדים בימים אלו בעזרת העובדים עצמם. במכתב שנשלח היום לעובדי מפעלי ים המלח כותבת ההנהלה כי "לצערנו הרב, ועד העובדים של כיל ים המלח מוביל קו קיצוני ביותר ואין לנו אלא לעדכן אתכם כי איננו רואים כל סיכוי להגיע להסכמה בקרוב". זאת, כרמיזה לכך שוועד תרכובות ברום מוכן לשקול קבלה של דרישות ההנהלה, לדוגמה ניוד עובדים בין המתקנים של החברה. עם זאת, שני ראשי ועדי העובדים, ארמונד לנקרי בים המלח ואבנר בן סניור בברום, שומרים ככל הידוע על חזית אחידה מול ההנהלה.

 

במכתב, שלא חתום עליו אדם ספציפי, נכתב עוד כי "השבועות האחרונים נטעו בהנהלה ובהסתדרות תקווה כי נפרצה דרך שיכולה להוביל להסכמה, אלא שהוועד מחסל באופן עקבי ומזלזל כל שביב של תקווה או כל רעיון פורץ דרך שהוסכם על ידי ההנהלה וההסתדרות. שעות רבות של דיונים התנהלו סביב הסכמות אלו, ובכל פעם הוועד רומס את ההסכמות או מציב דרישות קיצוניות נוספות".

 

הפגנת עובדי כיל (ארכיון) הפגנת עובדי כיל (ארכיון) צילום: דוברות ההסתדרות

 

בין השאר נכתב כי ועד מפעלי ים המלח מתנגד לדרישות ההנהלה לאסור צפייה בטלוויזיות וערוצי בידור וספורט במשמרות בכל רחבי המפעל, דורש "היתר לעובדים לישון במהלך המשמרת, ביטול הליכים משמעתיים של שלושה עובדים המקורבים לוועד, דורש תקציבי פנאי, נופש ורווחה מוגדלים כאילו מעולם השביתה לא התקיימה". כמו כן, לדברי ההנהלה הוועד מתנגד לניוד עובדים בתמורה להבטחה להימנע מפיטורים לשלוש השנים הקרובות.

 

לדבריו, הוא מתנגד להוצאת הטלוויזיות מחדרי הפיקוד וביטול אפשרות השינה של חלק מהעובדים בשעות נוספות ארוכות משום שמדובר בפגיעה בהטבות לעובדים שמעוגנות בהסכמים עם ההנהלה. כמו כן, הוא מתנגד לדרישת ההנהלה לבטל תורניות כי הביטול יקטין את שכר העובדים ומתנגד להוצאת תחזוקת רכבים וציוד כבד למיקור חוץ. כמו כן לנקרי אמר עוד כי אם ההנהלה רוצה לקצץ בשינויים המבניים אז היא צריכה גם להראות נכונות לקיצוץ בחוזים האישיים וההנהלה הבכירה. 

 

שני הצדדים מנהלים משא ומתן מזה יותר משלושה חודשים ללא פריצת דרך בסוגיות הפיטורים בשני המפעלים, בעיקר בשאלת המנגנון שיבטיח שליטה מסויימת של הוועד על הסיבות והאנשים שיפוטרו. ביום חמישי הקרוב אמורים נציגי ההסתדרות וכיל להודיע לבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע על התקדמות המשא ומתן.

 

במכתב נכתב עוד כי "המו"מ של הימים האחרונים מוכיח בצורה ברורה וחדה לכל המעורבים כי ועד עובדי ים המלח אינו מתכוון לנהל מו"מ כדי להגיע להסכמה מתוך כוונה להגן ולדאוג לעובדים, אלא הוא פועל בשחצנות, בחוסר אחריות ובבוטות במטרה לכפות על ההנהלה מצב שבו הוועד מנהל באופן מעשי את החברה, וכדי לשמר את מעמדו העודף של הוועד בנוסף למספר מצומצם של מקורבים. זו הסיבה שבגללה השביתה נמשכת ונמשכת".

 

לנקרי אמר ל"כלכליסט" כי "הנהלת החברה לא יכולה להפוך את מפעלי ים המלח למקום עבודה לא רצוי תוך כדי פגיעה בתנאי העבודה של העובדים ובתנאי השכר שלהם. לא יעלה על הדעת שעובד שיגיע למקום העבודה שלו לא יקבל יחס כמו של עובד ויניידו אותו כראות עיניהם. נמשיך להיאבק כדי להחזיר את עובדי לאותו מקום עבוד שהיו רגילים אליו לאורך השנים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x