$
בארץ

ביום ראשון: הממשלה תאשר מינוי שלמה פילבר למנכ"ל משרד התקשורת

ועדת המינויים בנציבות שירות המדינה קיבלה את עמדתו של פילבר כי לא כתב את המאמר המייחס את רצח רבין לתאונת עבודה של השב"כ

אופיר דור 11:2905.06.15

 הממשלה צפויה לאשר בישיבתה ביום ראשון את מינויו של עו"ד שלמה (מומו) פילבר למנכ"ל משרד התקשורת. בנוסף יעלו לאישור הממשלה המינויים של דורי גולד למנכ"ל משרד החוץ, שלמה בן אליהו למנכ"ל משרד החקלאות, משה בר סימן למנכ"ל משרד הבריאות ואלי גרונר למנכ"ל משרד ראש הממשלה.

 

מינויו של פילבר אושר ביום שלישי השבוע על ידי ועדת המינויים של נציבות שירות המדינה. פילבר (52), כיהן כראש מועצת בנימין, מנכ"ל מועצת יש"ע וכראש המטה של ראש הממשלה בנימין נתניהו בשנים 2001-2003, אז כיהן נתניהו בין השאר כשר החוץ. בשנים 2003-2009 שימש פילבר כמזכיר חברת רכבת ישראל ומנהל הכנסים והפיתוח העסקי. מאז סיים את עבודתו ברכבת משמש פילבר כיועץ אסטרטגי ועסקי וכמנהל קרן השקעות פרטית לצד כהונה כדירקטור בתעש.

 

ועדת המינויים בראשות נציב שירות המדינה משה דיין מצאה כי פילבר עומד בקריטריונים לתפקיד מבחינת השכלה וכהונה בתפקיד בכיר ומשמעותי. הוועדה מציינת כי קיימת זיקה פוליטית ואישית בין פילבר לראש הממשלה, כאשר פילבר נשכר על ידי נתניהו לכהן כמנהל מטה הבחירות של הליכוד. אולם מציינת כי זיקה זו אינה פוסלת את פילבר מלכהן כמנכ"ל משרד ממשלתי.

 

שלמה פילבר שלמה פילבר

 

הוועדה התייחסה גם לחשיפת "כלכליסט" כי פילבר פרסם בדצמבר 1995 מאמר המייחס את רצח רבין לתאונת עבודה של השב"כ, והחליטה שהיא אינה מונעת ממנו להתמנות לתפקיד מנכ"ל משרד התקשורת.

 

הוועדה מציינת כי "המאמר נתן ביטוי לתיאוריות מופרכות, מבישות ופסולות אודות תפקודן של הרשויות בקשר עם הרצח", אך מקבלת את עמדתו של פילבר לפיה "לא כתב את המאמר אלא רק חתם עליו ואמר מפורשות כי טעה וכי זמן קצר לאחר הפרסום דאז עמד על טעותו זה".

 

"בנסיבות הללו ואחר ששמעה את המועמד, וגם בהתחשב בזמן הרב שחלף, הוועדה שוכנעה כי בנסיבות העניין אין הצדקה בכך כדי למנוע את המינוי", כותבת וועדת המינויים. בבקשת המינוי של פילבר נכתב כי הוא חתם על הסדר למניעת ניגוד עניינים, אך לא מצוין מה כלל ההסדר.

 

פילבר מחליף את אבי ברגר שפוטר על ידי ראש הממשלה, הכהן גם כשר התקשורת, ביום הראשון לתחילת כהונת הממשלה. משימה מרכזית של פילבר תהיה להמשיך את הרפורמה בשוק התקשורת הקווית, כאשר הנושא הראשון העומד על הפרק הוא חיוב בזק לפתוח את רשת הטלפוניה הקווית שלה לשימוש מתחרים. בזק מתנגדת לכך נחרצות וטוענת שצעד כזה ידרוש ממנה השקעה כספית משמעותית ואף הגישה בג"ץ בנושא שעדיין לא הוכרע סופית. פילבר יצטרך להכריע האם לכפות על בזק את פתיחת רשת הטלפוניה או למצוא נוסחת ביניים כלשהי.

 

עד היום שימש איתן צפריר כראש לשכת שר התקשורת וכאחראי מטעם נתניהו על הקשר המקצועי עם משרד התקשורת. עדיין לא ברור האם צפריר, עו"ד המתמחה ברגולציה ומשפט מסחרי, ימשיך בתפקידו לצד פילבר, ימונה לתפקיד אחר על ידי נתניהו או יחזור למגזר הפרטי. בשבועות האחרונים משמש מימון שמילה, סמנכ"ל פיקוח ואכיפה, כמנכ"ל זמני של משרד התקשורת מאז סיום תפקידו של ברגר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x