ירידה קלה בעודף הנכסים על ההתחייבויות של המשק מול חו"ל
הירידה משקפת עלייה של כ-7.9 מיליארד דולר בשווי יתרת ההתחייבויות של המשק כלפי תושבי חוץ. זו קוזזה ע"י עלייה של כ-7.6 מיליארד דולר בשווי יתרת הנכסים של המשק הישראלי בחו"ל
עודף הנכסים על ההתחייבויות של המשק הישראלי מול חו"ל ירד ברבעון הראשון של השנה בסכום מתון יחסית של כ- 300 מיליון דולר (0.5%) והסתכם בסוף חודש מרץ בכ- 64.4 מיליארד דולר. זאת לעומת עלייה משמעותית של 5.2 מיליארד דולר (8.6%) שנרשמה בעודף הנכסים על ההתחייבויות ברבעון הרביעי של אשתקד. כך מתברר מנתונים שמפרסמת היום (ב') החטיבה למידע ולסטטיסטיקה של בנק ישראל.
- נמשך העודף בחשבון השוטף של מאזן התשלומים
- ירידה בגירעון המסחרי: מסתכם מתחילת השנה בכ- 7.9 מיליארד שקל
- בעקבות עליית שערי המניות: שווי תיק הנכסים הכספיים שבידי הציבור קפץ ב-5%
הירידה הקלה שנרשמה ברבעון הראשון בעודף הנכסים מול חו"ל משקפת עלייה של כ-7.9 מיליארד דולר (3%) בשווי יתרת ההתחייבויות של המשק כלפי תושבי חוץ. עלייה זו בהתחייבויות קוזזה כמעט במלואה על ידי עלייה של כ-7.6 מיליארד דולר (2.3%) בשווי יתרת הנכסים של המשק הישראלי בחו"ל.
העלייה ביתרת ההתחייבויות נבעה בעיקר מעלייה של כ-6.1 מיליארד דולר במחירי המניות הישראליות שמחזיקים תושבי חוץ. לעומת זאת, הגידול בשווי הנכסים של המשק בחו"ל נבע בעיקר מזרם השקעות פיננסיות בהיקף של כ- 4 מיליארד שקל באגרות חוב זרות.
מנתוני בנק ישראל מתברר עוד, כי שווי יתרות מטבע החוץ, במונחים דולריים, שמנהל הבנק ירד ברבעון הראשון של השנה בכ- 1.1 מיליארד דולר (1.3%). זאת למרות שבנק ישראל רכש במהלך תקופה זו מטבע חוץ בסכום כולל של כ- 1.5 מיליארד דולר. הירידה בשווי הדולרי של יתרות המט"ח מוסברת בהתחזקות הדולר מול המטבעות החשובים בעולם. התחזקות זו הקטינה את השווי במונחי דולר של אותו חלק מיתרות המט"ח המוחזק במטבעות אחרים, בעיקר ביורו.