למרות ההאטה בצמיחה, הייצור התעשייתי עלה ברבעון השני ב-0.4%
העלייה הצנועה בייצור התעשייתי מהווה תפנית חיובית לעומת הירידה בשיעור שנתי של 10.2% שנרשמה בו בחודשים מרץ-מאי
צפירת הרגעה קלה בקשר להיקף הפעילות הכלכלית במשק.אחרי שבתחילת השבוע דווחה הלמ"ס על צמיחה נמוכה מהצפוי ברבעון השני של השנה, היום (ג') היא מדווחת כי באותו פרק זמן גדל כלל הייצור התעשייתי (כולל ענפי הכרייה והחציבה), המהווה כרבע מהתוצר של הסקטור העסקי, בשיעור שנתי של 0.4%.
- ירידה קלה של 1.9% בייצור התעשייתי באוקטובר
- בנק ישראל: ירידה חדה באינפלציה הצפויה ל-0.7% בלבד
- מדד מלניק צפה את ההאטה במשק, המדד של בנק ישראל פספס
בכל המחצית הראשונה של השנה גדל הייצור התעשייתי, בהשוואה למחצית הראשונה של השנה שעברה, ב- 1%.
השאלה היא איך מסתכלים על הנתונים המעודכנים שפורסמו היום. מצד אחד, עלייה של 0.4% בייצור התעשייתי ברבעון השני עולה בקנה אחד עם צמיחה של 0.3% באותו פרק זמן, שעליה דיווחה כאמור הלמ"ס בתחילת השבוע. לעומת זאת, העלייה הצנועה בייצור התעשייתי מהווה תפנית חיובית לעומת הירידה בשיעור שנתי של 10.2% שנרשמה בו בחודשים מרץ-מאי.
מנתוני הלמ"ס מתברר כי שני סקטורים תרמו הפעם לעלייה המתונה שנרשמה בהיקף הייצור התעשייתי. ייצור ענפי ההייטק (אלקטרוניקה, ציוד בקרה ופיקוח, מחשוב ותרופות) גדל ברבעון השני בשיעור שנתי של 2.5%, בהמשך לעלייה של 4.8% שנרשמה בו ברבעון הראשון.
בייצור של ענפי התעשייה המעורבת-מסורתית (מוצרי מתכת, גומי, פלסטיקה ועוד) נרשמה בתקופה הנסקרת עלייה של 3.5%, בהמשך לעלייה צנועה של 0.4% ברבעון הקודם.
ביתר הסקטורים נרשמו ברבעון השני של השנה ירידות. ייצור ענפי התעשייה המעורבת-עילית (כימיה, מכונות, ציוד חשמלי וכלי הובלה) ירד בשיעור שנתי של 2.3%, ובייצור של ענפי התעשייה המסורתית (מזון, טקסטיל, הלבשה ונייר) נרשמה ירידה של 2%.
השיפור הקל שנרשם ברבעון השני בהיקף הייצור התעשייתי לא בא לידי ביטוי במספר העובדים המועסקים בענפים אלה, והוא נותר בתקופה זו ללא שינוי לאחר עלייה של 0.8% שנרשמה ברבעון הראשון. בכל המחצית הראשונה של השנה גדל מספר עובדי התעשייה, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, בשיעור סמלי של 0.3% בלבד.