הוועידה הלאומית
מנכ"לית עמל: "תלמידים צריכים להיות מחוברים לתעשייה"
רוית דום: "מדברים על העשרה והכשרה, אבל צריך לעשות צעדים הרבה יותר מובנים - ולדבר על כל המגמות, ולא רק על 5 יחידות מתמטיקה"
- תקציב החינוך תחת זכוכית מגדלת: 48 מיליארד שקל ו־4 חורים שחורים
- בעיקר חינוך, ולא רק לימוד
- דרושה ועדת לוקר לתקציב החינוך
דום אמרה כי אמנם משרד החינוך נכנס לנושא עם תכניתו של השר, נפתלי בנט, לעידוד למידה של 5 יחידות מתמטיקה, אך זה לא מספיק: "נפגשתי עם שר החינוך. יש תכניות ומדברים על העשרה והכשרה אבל לדעתי צריך לעשות צעדים הרבה יותר מובנים ולדבר על כל המגמות ולא רק על 5 יחידות מתמטיקה. צריך מהלך מובנה שמסתכל לא רק על ההשקעה אלא גם על חווית הלימוד. אני מאמינה שכדי להגדיל את אחוז הלומדים צריך לייצר הרבה יותר עניין, חוויה יצירתית ולרתק את הילדים. ילדים צריכים ללמוד גם ביוטק, מדעים, יזמות ופיתוח עסקי ולהיות מחוברים לתעשייה. זה מה שאנחנו עושים. בבתי הספר שלנו הקמנו מרכזי יזמות עם סייבר וביומד, עם ילדים שעובדים עם התעשייה ועם מנטורים, וכך לומדים ומבינים את החומר. בצפת, למשל, יש לנו מרכז פיתוח שהילדים לומדים ביומד יחד עם בית החולים זיו ומייצרים חגורה שמונעת נפילות של מבוגרים. בחדרה יש לנו מרכז לפיתוח אפליקציות לבעלי צרכים מיוחדים. ילדים לומדים גם מתמטיקה ברמה גבוהה והחכמה היא שהם מתרגשים ולומדים וזוכים לחוויות לימוד אמיתית. היה לנו כבוד גדול להגיע לטורינו. אחד התלמידים התרגש ואמר שהוא נותן את ה-100% במרכז שלנו ומקבל 200% כי הוא יודע לקחת את הרעיון ולפתח אותו".
דום הוסיפה כי "כדי ללמד חינוך טכנולוגי צריך להכניס גם אמצעים טכנולוגיים מתאימים גם בקרב קהילת המורים. המורים גם צריכים להכיר מה קורה בתעשייה ובמקביל התלמידים לומדים באייפדים וכך, יחד עם אמצעים ויזואליים נוספים, יכולים ללמוד גם תחום מורכב כמו זה של הנדסת התוכנה. בנוסף למידה בקבוצות ובשיתוף פעולה מאפשר גם ליותר בנות להיכנס לתחום המדעים". "קחו למשל את נושא הכימיה. במקום ללמד את הנוסחאות בצורה משעממת אז מלמדים אצלנו את חקר הסרטן בצורה מעניינת כאשר רופא מגיע ומסביר על גוף האדם ובסוף יש פרוייקטים מעניינים שיוצרים את ההצלחה. כך מקבלים גם מורים עם ברק בעיניים". דום הוסיפה כי "כל הפרוייקטים שלנו גם בנויים על נתינה לקהילה ואני מאמינה שמה שאנחנו עושים בעמל הוא המפתח להכנסת הבוגרים שלנו לתעשיית ההייטק".
עוד אמרה דום כי "אני מאמינה שצריך גם לגעת איך לעשות פרזנטציה, לנהל משא ומתן ועוד. אנחנו יושבים עם המנטורים שמלמדים את התלמידים ואיך נמצאים היום בשוק העבודה ובתעשיית ההייטק. כך נכשיר את התלמידים לעתיד תעסוקתי טוב יותר".