בלעדי לכלכליסט
מי לקח את הב.מ.וו של אמיר ברמלי?
המפרק הזמני שמונה לקרן קלע ורוביקון פנה לבית המשפט המחוזי בתל אביב בדרישה להשיב באופן דחוף את המכונית היוקרתית, ששוויה מאות אלפי שקלים, שלדבריו נלקחה על ידי אדם שטוען לחוב. המפרק: "הרכב מהווה נכס בעל חשיבות כלכלית לנושי החברה"
- המפרק הזמני של רוביקון וקרן קלע דורש לפטר 55 עובדים
- המפרק: אין בחשבונות קרן קלע או חברת רוביקון יתרה כספית כלשהי
- מונה מפרק זמני לקרן קלע: "ביהמ"ש נמצא באפלה"
מהבקשה הדחופה שהגיש המפרק הזמני, עו"ד ארז חבר ממשרד עמית, פולק מטלון, עולה כי בין נכסי החברות רוביקון וקרן קלע מצוי רכב יוקרה מסוג ב.מ.וו סדרה 5, שנת יצור 2012. מדובר, כך לדבריו, ברכב יוקרה ששימש את בעל השליטה בחברות, ברמלי.
"לפני יומיים", כך כותב עו"ד חבר לבית המשפט, "הגיע לביתו של ברמלי אדם שנהג לספק שירותי טיפול ברכבי החברה, מסר לרעייתו של ברמלי כי עליו לקחת את הרכב לצורך טיפול בו, ורעייתו מסרה לו את מפתחות הרכב".
עו"ד חבר מוסיף: "בהמשך לכך נטל את הרכב וסרב להשיבו, זאת ככל הנראה עקב חוב נטען על ידו, בגין טיפול ברכבי החברה וברכב השייך לבעליה".
המפרק הזמני טוען כי אין בידיו פרטים אודות מקום הימצאו של הרכב אך יתכן והוא נמצא במוסך של משפחתו של אותו אדם וכי הוא פועל ככל הניתן לבירור מקום הימצאו המדויק. "הרכב האמור", כך לדבריו, "מהווה נכס בעל ערך רב, אשר שוויו אמור לעלות כדי מאות אלפי שקלים. מטבע הדברים, מדובר בנכס בעל חשיבות כלכלית לנושי החברה, כאחד מן הנכסים ברי-המימוש לטובת קופת הפירוק. משכך קיימת חשיבות מכרעת להשבתו לידי המפרק הזמני לאלתר".
לאלמנט הזמן, כך לפי הבקשה, ישנה חשיבות רבה שכן "קיים חשש של העלמת הנכס או פגיעה בו באופן אשר יאיין את שוויו". בבקשה, שהגיש המפרק הזמני בהסכמתו של ברמלי, הוא מבקש להורות על השבת הרכב וכן להורות למשטרה בסיוע לכך.
בתחילת השבוע הוציא בית המשפט צו פירוק זמני לרוביקון שבשליטת אמיר ברמלי. עו"ד חבר, שמונה קודם לכן למפרק הזמני של קרן קלע, ביקש את הצו לאחר שהתברר שאי אפשר להפריד בין פעילות רוביקון לבין זו של קרן קלע שבשליטתה.
פירוק קרן קלע התבקש לאחר שהחלה בעניינה חקירה ברשות ני"ע בחודש מרץ השנה. במסגרת החקירה נבדקים החשדות כי ברמלי עשה שימוש פרטי בכספי משקיעי הקרן ללא ידיעתם. בדו"ח הראשון שהגיש המפרק צוין כי אין בחשבון הקרן או ברוביקון יתרה כספית כלשהי. "המצב הכספי", נכתב, "מחייב מציאת פתרונות ללא דיחוי למימון התפעול השוטף של החברה, כדי לאפשר את ניהול הנכסים ומניעת פגיעה כלשהי בהם".