בנציבות שוקלים לפתוח בחקירת משמעת נוספת נגד רוטשטיין
הממונה על מערכת הבריאות בנציבות שירות המדינה מבקש לפתוח בהליך משמעתי נגד רוטשטיין ובכירים בשיבא על העסקת בנו של בכיר בניגוד לנהלים, זאת במקביל לתביעה המשמעתית נגד רוטשטיין בנושא קליניקות פרטיות שניהלו בכירים בשיבא: "מדובר בניגוד עניינים חמור ובוטה, רפובליקת בננות"
פרופ' זאב רוטשטיין עוד לא הספיק לעזוב את ניהול בית החולים שיבא לטובת התפקיד המקביל בהדסה, וכבר עשויים להיפתח נגדו הליכי משמעת נוספים בנציבות שירות המדינה. הפעם מדובר על קידומו של אורי שני, סגן מנכ"ל תפעול בתאגיד בית החולים, תחת ניהולו של אביו, פרופ' מוטי שני המשמש כיו"ר התאגיד של שיבא ומי שניהל במשך שנים ארוכות את בית החולים לפני רוטשטיין.
- האבחנה של רוטשטיין: "הרגולטורים קצרי ראייה ומצומצמי חזון"
- "נחשפתי בהדסה לשקרים, רוע ומניפולציות"
- עכשיו זה רשמי: רוטשטיין ייכנס לתפקידו כמנכ"ל בית החולים הדסה בינואר
ב-2010 נכנס שני הבן לתפקיד כלכלן זוטר בתאגיד הבריאות של בית החולים ומאז התקדם עד לתפקידו הנוכחי. לטענת דוקן, שני לא נבחר לתפקידו כדין ולא רק זה אלא שהתפקיד עצמו הוא פיקציה שנועדה לעקוף את הליכי המכרזים של שירות המדינה והצורך באישור הנציבות במקרה של העסקת קרובי משפחה. זאת משום שהתפקיד אותו ממלא שני הבן עסוק בנושאי הליבה של פעילות המדינה וכפופים לו מנהלים ועובדי מדינה בתחום הלוגיסטיקה של בית החולים, ומכאן שהנושא בתפקיד צריך להיות עובד מדינה ולא עובד התאגיד.
לדברי דוקן, מידע שהגיע עליו מצביע על כך ש"פרופ' שני מקיים ישיבות עבודה קבועות בהשתתפות בנו ומשתתפים בהם סמנכ"ל התפעול הממונה על בנו ואשר כפוף גם הוא לפרופ' שני וכן עובדי מדינה בתפקידים בכירים אחרים בבית החולים ובהן ניתנות הנחיות והוראות שונות לביצוע. עוד נטען בפניי כי בישיבות ובדיונים אותם מקיים מר אור שני הוא מתבטא ואומר: "אבא שלי ביקש, אבא שלי קבע, אבא שלי החליט" כאילו מדובר בעסק משפחתי. מדובר בניגוד עניינים חמור ובוטה, אותו הדעת לא יכולה לסבול אלא אם מתקיים ברפובליקת בננות". לטענת דוקן, העסקת בני משפחה מנוגדת לתקנון שירות המדינה ולחוק יסודות התקציב.
דוקן כותב כי מבדיקה עם בית החולים הם מסתמכים על חוות דעת ממשרד הבריאות שאישרה את המינוי, אך במשרד הבריאות אמרו ל"כלכליסט" כי אישור שכזה ניתן רק למינוי של שני הבן לתפקידו הראשון ולא לנוכחי.
ממשרד הבריאות נמסר: "מינויו של אורי שני לתאגיד הבריאות של שיבא היה ללא ידיעתנו וללא אישורנו. בדיעבד (לפני כ 6 שנים) הגיע מכתב אנונימי בדבר מינויו לכלכלן זוטר , בעקבות זאת פנינו לאמרכל בית החולים וביקשנו נימוקים משכנעים ומיוחדים המסבירים מדוע הוא נבחר. האמרכל ענה במכתב ארוך ומנומק ומשכך לא ראינו להתערב במינוי שכאמור היה הרבה לפני שידענו על כך. מאז לא נעשתה פניה מבית החולים בנושא".
מביה"ח שיבא נמסר: "העסקתו של אור שני נבדקה ואושרה ע"י כל הגורמים המתאימים בקרן המחקרים ואף הותנתה בתנאים למניעת ניגוד עניינים בהתאם להוראות הדין. כפי שעולה ממכתבו של יוני דוקן העסקתו של אור שני אושרה ע"י משרד הבריאות. בנוסף, כשהנושא עלה לפני כשנתיים, קויימה בדיקה מקיפה ומעמיקה של הנושא באמצעות וועדת הביקורת של קרן מחקרים ובשיתוף היועצים המשפטיים של הקרן.
בניגוד לדברי מר דוקן, העסקתו של מר אור שני אושררה בהתאם ותוך קיום הוראות תקנה 15 לתקנות יסודות התקציב, המתירות העסקה של בני משפחה בכפוף לבחינת הנושא ולקבלת האישורים המתאימים. הוראות התקשי"ר בנושא זה אינן חלות על עובדי קרן המחקרים (אלא תקנה 15 האמורה אשר קוימה במלואה).
לענין טענת מר דוקן כאילו אור שני מועסק ב"תפקיד ליבה בכיר" באמצעות קרן המחקרים, על מנת להימנע מקיום מכרז – גם טענה זאת אינה נכונה. לדעתנו ולמיטב הבנתנו מר אור שני אינו מועסק ב"תפקיד ליבה בכיר". פרופ מרדכי שני אינו יו"ר קרן המחקרים, אלא נשיא הקרן. יו"ר הקרן הוא רו"ח מוטי פרידמן ולכן איש מעובדי קרן המחקרים אינו כפוף לפרופ' שני".
אין לנו אלא להצר כי מכתבי יוני דוקן מוצאים את דרכם לעיתונות לפני שהם מתקבלים אצל המרכז הרפואי לבירור ולתגובה. חבל לכל הצדדים המעורבים כי הנציבות בוחרת לנהל מערכות על גבי דפי העיתון, במקום בבירור ישיר של הנושא מול המרכז הרפואי וקרן המחקרים, כנדרש ממינהל תקין. אילו היו מר דוקן והגורמים בנציבות פונים למרכז הרפואי – הם היו מקבלים תשובות מלאות והסברים אשר יתכן שהיו מייתרים את פנייתו של מר דוקן.