נחתם ההסכם על תקציב הביטחון; "לא יצטרכו לחזר על פתחי הממשל"
כחלון ויעלון חתמו על ההסכם שלפיו תקציב הביטחון ב-2016 יעמוד על 59 מיליארד שקל, ויאושר עם תקציב המדינה. לדברי שר האוצר, "הפנסיה התקציבית היא משקולת על תקציב הביטחון, זה לא ייפתר מחר"
שר האוצר משה כחלון ושר הביטחון משה בוגי יעלון הציגו הבוקר את מזכר ההבנות שנחתם בין משרדי האוצר והביטחון בנוגע לתהליך ההתייעלות שתבצע מערכת הביטחון והתוספות התקציביות שתקבל בשל כך. על פי הסיכום יקבל משרד הביטחון תוספת של 3 מיליארד שקל לתקציב, שיעמוד על 59.1 מיליארד שקל ויאושר היום בכנסת, כחלק מהתקציב הכולל.
במהלך האירוע אמר יעלון "אנחנו חותמים היום אחרי מגעים ושיחות שנמשכו חודשים בין משרדי האוצר והביטחון בליווי של ראש הממשלה בנימין נתניהו על מזכר הבנות לתקציב הביטחון ל-5 שנים הבאות. זהו יום משמעותי עבור מערכת הביטחון. בשנים האחרונות פעלו תחת חוסר ודאות, חוסר יכולת לתכנן בהשקעות באנשים, בטכנולוגיות".
- מצב מרבית אנשי הקבע ישתפר בהסכם הפנסיה החדש
- הסכם היסטורי בין האוצר והביטחון, אם יהיו נאמנים לו
- הושג סיכום: תקציב הביטחון יעמוד ב-2016 על 59 מיליארד שקל
יעלון הוסיף כי "לאורך הדרך הבהרנו שהדבר המרכזי הוא לתכנן תקציב לטווח ארוך. להתכונן לאתגרים הניצבים לפנינו. האיומים לא פחתו. הם השתנו. הם דורשים מאיתנו להתאים עצמנו למציאות החדשה". יעלון הזהיר כי "בלי תקציב חימוש מדויק, מודיעין, סייבר, מחקר ופיתוח ואימונים, אנו עלולים לעמוד מול שוקת שבורה".
יעלון עקץ את ועדת לוקר שהוקמה לבקשתו של נתניהו ואמר "החידוש של תוכנית החומש היא לא פרי עבודה של עבודה חיצונית אלא של שני המשרדים".
שר האוצר, כחלון, אמר כי "הפנסיה התקציבית היא משקולת על תקציב הביטחון, אנחנו מבינים את זה. זה לא נולד אתמול ולא ייפתר מחר. יש פה תוכנית שמטפלת בנושא הזה, בהדרגה, בצורה מסודרת. ההסכם הזה נותן יכולת לרמטכ"ל לעשות תוכניות רב שנתיות, אני יכול להגיד בגאווה שההסכם עושה הכל כדי שאלופי צהל מסתובבים ומנסים לשכנע שרים שהם צריכים עוד כסף לאימונים או התעצמות".
כחלון התייחס לפרסום "ידיעות אחרונות" לפיו 34% מאנשי הקבע בתפקידי טכנולוגיה עזבו השנה את צה"ל לטובת חברות הייטק ואמר: "היום ראינו בתקשורת את נושא בריחת המוחות. אני בטוח שמשרד הביטחון ישמרו על המצוינים האלה, והם מבינים את המשמעות של העליוינות הטכנולוגית".
לדבריו "ההסכם מטיב עם אלה שמשרתים אותנו ועם מדינת ישראל. חובתי היא לדאוג לצה"ל ולהתעצמות ושהמשרתים יקבלו את מה שמגיע להם. אני לא מוכן לקבל את השיח האלים שנוצר סביב משרתי צהל. זו חוכמה קטנה לחבק אותם רק במבצעים. אנחנו נעשה את הכל כדי להעצים אותם".
כחלון הוסיף כי "אני חייב להודות שבשנים האחרונות כאזרח, כח"כ וכשר הפריע לי התופעה של ההתקפות בין האוצר לביטחון, וחשבתי שזה לא ראוי. מייד כשנכנסתי לתפקיד אמרתי לו בוגי, זו לא דרכי. כסף זה דבר שנגמר, ושצרך לסדר אותו אך לא במלחמות. ההסכם מסיים את הימים שכוחות הביטחון צריכים לחזר על פתחי הממשל והפוליטיקה. מצד שני לא זנחנו את הנושאים החברתיים. ניסו מעת לעת את התחושה שלצבא לא אכפת. זה לא נכון, הם גילו רגישות וכל רפורמה שיכולה להביא לצמיחה של מערכת הביטחון הם תמכו בה ויש תוכניות מחוללות צמיחה".