דו"ח: רק בעוד 118 שנה נשים ירוויחו כמו גברים
לפי הפורום הכלכלי העולמי פערי השכר בין נשים וגברים הצטמצמו ב-3% בלבד מאז 2006; ישראל מדורגת במקום ה-53 מבין 145 מדינות במדד הפערים המגדריים
ההערכות הן שיידרשו 118 שנה כדי להשיג שוויון מוחלט בשכר בין נשים לגברים לאור העובדה שפער זה הצטמצם ב-3% בלבד מאז 2006. כך על פי סקר הפערים הבין מגדריים הגלובליים של WEF שפורסם אמש (ד').
- נשים: מ-1 בספטמבר אתן עובדות בחינם
- הכלכלן הראשי: הפער בין שכר הגברים לשכר הנשים הממוצע - 34%
- "אם אשה תבקש 10,000 שקל - אף מעסיק לא ייתן לה יותר"
בארה"ב פער זה למעשה מתרחב ועל כן ירדה ארה"ב למקום ה-28 השנה לעומת המקום ה-20 בשנה שעברה, בדירוג המדינות על פי פערי השכר הבין מגדריים. ישראל מדורגת במקום ה-53 מבין 145 מדינות במדד הפערים המגדריים, שיפור לעומת השנה שעברה אז דורגה ישראל במקום ה-65. את הדירוג מושך מטה סעיף שיוויון השכר בין נשים וגברים לגבי אותה עבודה, שם מדורגת ישראל במקום ה-117. לעומת זאת, בשיעור הנשים בעלות המקצועות החופשיים ובמקצועות הטכנולוגיה מדורגת ישראל במקום הראשון עם שיעור של 56% נשים לעומת 44% גברים.
אמנם נראה כי נשים מצמצמות את הפערים בכל הנוגע להשכלה, עם פער של גלובלי של 95% בהשכלה בין נשים לגברים, אך שמספרן הגדל של נשים משכילות לא משתקף עדיין בהישגים במקום העבודה. על אף שב-97 מדינות ברחבי העולם יותר נשים נרשמות לאוניברסיטה מגברים, רק בארבע מדינות יש רוב נשי בהנהגה. גם בישראל יותר נשים נרשמות ללימודים גבוהים מגברים - וגם בסעיף זה היא מדורגת במקום הראשון. עם זאת, בפוליטיקה המצב לא מזהיר, בסעיף ייצוג הנשים בפרלמנט מדורגת ישראל במקום ה-59 עם שיעור נשים של 24% לעומת 76% גברים. ייצוג הנשים בממשלה בישראל נמוך אף יותר עם 18% בלבד. גורם אחד שמציל את דירוגה של ישראל בתחום הייצוג של נשים בפוליטיקה הוא כיהונה של גולדה מאיר כראש ממשלה. ישראל מדורגת במקום ה-22 בסעיף של אישה במנהיגות המדינה עם חמש שנות כהונתה של מאיר.
המדינות הנורדיות, הנוקטות מדיניות נדיבה ביותר בנגע לחופשות לידה, הפער בין נשים לגברים הוא הקטן ביותר. איסלנד, פינלנד, נורבגיה ושבדיה – בסדר הזה – הם המדינות שבהן יש את השוויון הגדול ביותר בין נשים לגברים. לעומתן, יש 6 מדינות שהתנאים לנשים הדרדרו מאז 2006: ירדן, אירן, סקי לנקה, קרואטיה והרפובליקה הסלובקית.