לנגוצקי: "אסור למכור גז למצרים"; שטייניץ: "הזדמנות לבצר השלום"
אבי תגליות הגז בדיון בוועדת הכלכלה: "גז זה אירוע חד פעמי, זה לא עגבניות; עניי עירך קודמים - ראו הוזהרתם"; שר האנרגיה: "הטענות כי גילוי שדה zohr במצרים מבטלות את הנחות היסוד של מתווה הגז, אינן נכונות"
- אמיר לוי: פיקוח על מונופול הגז יהיה לא אפקטיבי
- די להטעיות הרטוריות: 5 הערות על הטענות של גדעון תדמור
- כבל: "לא אחקור פקידי ממשלה על תוכן מתווה הגז, רק על הנימוקים הביטחוניים והמדיניים"
שטייניץ הוסיף: "כל זה לא היה מתאפשר ללא ההתקדמות העצומה בגיבוש מתווה הגז והתחושה באזור שלנו ובעולם כולו, שלאחר קיפאון של שנים, ישראל מתכוננת ברצינות לפתח את מאגרי הגז שהתגלו בעומק הים".
לעומתו, הגיאולוג יוסי לנגוצקי, הנחשב לאבי תגליות הגז, קרא היום בוועדת הכלכלה שלא למכור גז למצרים או לכל מדינה אחרת, מאחר שלקוחות אלו מהווים, לדבריו, משענת קנה רצוץ. "גז זה אירוע חד פעמי זה לא עגבניות. אין לייצא מתמר. עניי עירך קודמים. ראו הוזהרתם", אמר.
הדברים נאמרו במסגרת דיון שערכה ועדת הכלכלה על הפעלת סעיף 52 לחוק ההגבלים העסקיים, שיאפשר לנתניהו לעקוף את הממונה על ההגבלים שהתנגד למתווה הגז בנימוק שמכירת גז למצרים או ירדן היא משימה בעלת שיקול מדיני, כזה שגובר גם על שיקולי התחרות במשק.
"אני גיאולוג 50 שנה, לא איש פוליטי, חף מאינטרס כלכלי. ב-99' ביקשתי לראשונה שטחי ים שאיש מעולם לא ביקש אותם. אני אישית הצעתי לגדעון תדמור (דלק) לבוא. ואמרתי לו - 'אם אתה לא בא עכשיו לפרויקט שלנו, חברת דלק תימחק כי המאגר מול אשדוד (ים תטיס, ל"ג) עומד לסיים את חייו'. דלק ואבנר הסכימו אחרי שבוע, נובל הסכימו שנה אחרי. הם קיבלו את פרוספקט תמר עם כל הנ.צ. והפירוטים. בחינם. אם זה לא מגש של כסף, אז אני לא יודע מה זה מגש של כסף.
"יש לי עבר ביטחוני, היו לי תפקידים חשובים, שני פרסי ביטחון, עיטור מופת. ממשלת ישראל קבעה לייצא כמחצית מהגז. אם יבוצע מחצית יצוא, המחצית שתישאר היא ל-20 שנה. כלומר, בעוד 20 שנה לא יהיה למדינת ישראל גז! ולא יהיו בישראל עוד מאגרים סדרי גודל כמו תמר ולווייתן".
הדיון שנערך היום היה דומה לזה שנערך ביום ראשון, ולא נכחו בו שרים או נציגים של חברות הגז. במהלך הדיו התלהטו הרוחות, ויו"ר הוועדה איתן כבל נאלץ להרחיק ממנו את ח"כ שירן השכל (ליכוד) וח"כ תמר זנדברג (מרצ) על הפרעה לכאורה למהלך הדיון.
ביום ראשון יקיים כבל דיון מפוצל כשחלקו הראשון בנוכחות הארגונים החוץ פרלמנטריים ולאחר מכן תחל שמיעת דעתם של פקידי הממשלה. ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי להגיע לוועדת הכלכלה רק בשבוע האחרון לדיונים, כלומר בין 6 ל-12 בדצמבר.