אם לא הסינים, מי יקנה?
אם עסקת הפניקס־פוסון תיכשל, בעלי השליטה יידרשו למכור את חברות הביטוח בחתיכות בבורסה, והן יהפכו לגופים ללא מוקד שליטה, כמו בנק לאומי. בדיוק לשם סלינגר מכוונת
רוב חברות הביטוח הישראליות הגדולות נמצאות היום בהליך מכירה או שהן על המדף. לכן תעלומת היעלמותו של יו"ר פוסון, החברה שהיתה כפסע מקבלת היתר השליטה בחברת הביטוח הפניקס, מטרידה מאוד את בעלי החברות וטורפת את הקלפים גם לגבי המגעים שמנהלת קבוצת אי.די.בי למכירת השליטה בכלל ביטוח — גם למשקיעים סינים. יש לכך פוטנציאל להשפיע כמובן גם על עסקאות עתידיות, למשל מכירה של הראל ביטוח או של מנורה.
כלל ביטוח נמצאת על המדף כבר שנים. בעל השליטה הקודם נוחי דנקנר ניסה למכור אותה ונכשל, ומאז ידעה החברה כמה סיבובי מגעים למכירתה, כולל עסקה שכבר נחתמה עם קבוצת משקיעים סינים בראשות לי הייפנג, שהתפוצצה אף היא לאחר שהמפקחת על הביטוח דורית סלינגר החליטה שלא לתת היתר שליטה. הסינים זעמו, אבל מאז חזרו לתמונה ומתמודדים על השליטה בחברה גם בימים אלה.
- סלינגר משהה את היתר השליטה לפוסון בהפניקס
- פוסון: "היו"ר גואו גואנצ'אנג מסייע לחקירה של הרשויות"
- דיווח בסין: יו"ר פוסון הסינית - הרוכשת של הפניקס - נעלם
סלינגר מעדיפה שחברות הביטוח יימכרו בחתיכות
חוק הריכוזיות מחייב קבוצות עסקיות כמו דלק ואי.די.בי למכור את אחזקותיהן הפיננסיות עד 2019, משום שבמקביל יש להן אחזקות ריאליות משמעותיות. "הבעיה היא שאין מסתערים על חברות הביטוח הישראליות", אמר בנושא בכיר בענף. "החברות נמצאות על המדף, אבל אין ישראלים שיכולים לקנות אותן. שלמה אליהו יש אחד, והוא קנה את מגדל לא כהשקעה מבריקה אלא מסיבות רגשיות ומשפחתיות. הבעיה אינה רק עם הסינים, גם אם תבוא חברה כמו ג'נרלי האיטלקית (ששלטה במגדל עד 2012 — ר"ב) לא בטוח שתקבל היתר, כי יש לה הפסדים במזרח אירופה. הסינים הם היחידים שמתעניינים ומוכנים לשפוך פה כסף רק כדי להוציא כספים מסין, לא כי הם מתעניינים בביטוח".
לפי הערכות בענף, אם עסקת הפניקס־פוסון לא תצא לפועל, מתגברים הסיכויים כי בעלי השליטה בחברות הביטוח יידרשו למכור את אחזקותיהם בחתיכות בבורסה, וחברות הביטוח יהפכו לגופים ללא מוקד שליטה, בדומה לבנק לאומי. לא בכדי גיבשה ועדת הריכוזיות כללים שיכשירו מכירת השליטה בחברת ביטוח בבורסה — בדיוק מתוך ההבנה שהבעלים לא בהכרח ימצאו להם קונה. לטענת גורמים בענף הביטוח, "דורית סלינגר תשמח שזה יקרה. בדיוק לזה היא מכוונת — שהציבור ישלוט בחברות הביטוח. הבעיה היא שמערכת החוק הישראלית לא בשלה לדבר הזה. היום לפיקוח על הביטוח יש דמות, בעל שליטה שאפשר לבוא אליו בטענות, לדרוש ממנו להכניס יד לכיס ולחזק את עתודות ההון, אבל למי יפנו כשהאחזקות יהיו בידי הציבור?".
תשובה ואלשטיין מעדיפים למכור ביוקר
עבור יצחק תשובה וקבוצת אי.די.בי, ישנה עדיפות ברורה למכור את השליטה לגורם אחד. העסקאות שנרקמו עד היום הסתובבו סביב מחירים גבוהים בעשרות אחוזים משווי השוק של החברות, ואילו מכירת השליטה בחלקים בבורסה תמנע את הפרמיה הזאת על מחיר השוק.
בינתיים נאלצים הבעלים הקיימים של חברות הביטוח להתמודד לבד עם האתגרים שמלווים את הענף, בדגש על הוראות שצפויות לדרוש מהם להגדיל דרמטית את ההון העצמי של החברות החל מ־2017, ולהקשות עליהם לחלק דיבידנדים בשנים הקרובות. בנוסף, כניסת שחקנים חדשים לענף הפנסיה, בד בבד עם איסור שיווק ביטוחי מנהלים עם מקדם קצבה מובטח, מגדילים מאוד את התחרות בענף ושוחקים את הרווחיות. לבסוף, הבעיה המרכזית היום של הענף, שעיקר הרווחיות שלו היא תוצר של רווחי השקעות על ההון העצמי ועל הנכסים המנוהלים, היא סביבת הריבית הנמוכה, שמקשה לייצר תשואות ובמקביל מאלצת את חברות הביטוח לרתק עתודות הון משמעותיות בשל כך.