$
ועידת תחזיות 2016
באנר ועידת התחזיות 2016

"התהליך של בוץ ורפש בין הביטחון לאוצר נגמר לחמש שנים הקרובות"

מנכ"ל משרד הביטחון דן הראל והממונה על אגף התקציבים באוצר אמיר לוי מספרים בוועידת התחזיות של "כלכליסט" על מאחורי הקלעים של הסכם תקציב משרד הביטחון ומסבירים מה היתה הבעיה של מערכת הביטחון עם דו"ח לוקר

רוני זינגר 14:0730.12.15

"התהליך של בוץ ורפש בין משרד האוצר והביטחון לפני כל תקציב נגמר לחמש השנים הקרובות. קראתם למפגש שלנו ביטחון ואוצר ראש בראש ואני קורא לזה ביטחון ואוצר יד ביד כי אין ביטחון בלי כלכלה יציבה וההפך", אמר מנכ"ל משרד הביטחון דן הראל היום (ד') בפאנל בנושא תקציב הביטחון בוועידת התחזיות 2016 של "כלכליסט", בו השתתפו הממונה על אגף התקציבים באוצר אמיר לוי. את הפאנל הנחה כתב "כלכליסט" שאול אמסטרדמסקי.

 

מנחה הפאנל ביקש להבהיר את הנסיבות בהן הועזב ראש פרויקט החץ יאיר רמתי. על כך ענה הראל: "הדבר היחיד שאני יכול לומר זה שבנסיבות שנוצרו, ההחלטה היתה בלתי נמנעת ולא ארחיב. רמתי הוא איש מצוין, מדען טילים מהמובילים בעולם, שתרם תרומה אדירה לביטחון ישראל".

 


 

הראל ולוי סיפרו כי בשבוע הבא יחשפו את ההסכם אליו הגיעו על תקציב הביטחון. לדברי הראל: "אנחנו אחרי ויכוחים רבים והגעו לכמה שינוים - מודל שירות קבע חדש שיפנה משאבים להצטיידות, התייעלות משמעותית בכ"א, קיצור השירות בחודשיים לשנתיים וחצי, שקיפות מלאה בתקציב ועוד. זה דברים שאנחנו רוצים על הנייר. אבל כדי לא לגמור עם זה רק על הנייר. בעבר היתה ועדת ברודט שהביאה המלצות שלא קרה איתן כלום, אז כדי שההסכמה תצא לפועל אחד הדברים החשובים זה שחלק מהתוספת התקציבית - 3 מיליארד - מותנית בביצוע הישגים. מה יקרה אם ההתניות לא יבוצעו? אני לא רוצה לשאול את עצמי על זה. דן לא הכריח אותי לחתום ולא ההפך, זו מדיניות של השרים ואנחנו כדרגים מקצועיים המלצנו על זה, שני הצדדים התפשרו וחתמנו על הסכם יםפה שאנחנו מאמינים שיקרה".

 

מימין: שאול אמסטרדמסקי מנחה הפאנל, אמיר לוי הממונה על אגף התקציבים ודן הראל מנכ"ל משרד הביטחון מימין: שאול אמסטרדמסקי מנחה הפאנל, אמיר לוי הממונה על אגף התקציבים ודן הראל מנכ"ל משרד הביטחון צילום: עמית שעל

 

הראל התייחס לעניין כוח האדם בצה״ל ואמר: "דו"ח לוקר הצביע על בעיות אמיתיות בתחום כוח האדם. זה לקח נתחים גדולים מהשכר השוטף. לא רק מהגימלאות. הפתרון שלוקר נתן לסוגיה היה כזה שלדעתנו היה ממוטט את צבא הקבע או לפגוע בגיוס אליו, כי הוא דיבר על זה ש-95% מהאנשים בקבע יגיעו עד הגימלאות אחרי 30 שנה ויפרשו עם מענק, בלי ביטחון כלכלי ארוך טווח, ולדעתנו זה היה מסכן את צבא הקבע. אני לא מכיר אף עסק בשוק הציבורי והפרטי שבו אנשים מגיעים לחברה או למשרד ואומרים להם אתם מתחילים, אבל דעו שתפוטורו ללא פנסיה בעוד 35 שנה ואתם תתלו את ביטחון המשפחות שלכם בגיל שקשה להשיג בו עבודה. זה רע לבן אדם, למשפחה, לארגון וזה רע למשק כי אנשים לא חוזרים לעבוד. אנחנו ביחד עם האוצר בנינו מודל אחר שמיישם את כל הדברים שלוקר הצביע עליהם כבעיות כמו התבגרות המערך ועליית הפנסיות והשכר ובנינו מודל שבמסגרתו תוך כדי הטיפוס בשירות וההתבגרות נפעיל מודל מצוינות, ואנשים יוכלו להישאר במערכת רק אם יעלו בדרגה. מעבר לדרגת סגן אלוף הם ההנהלה של הצבא והם ישארו ויקבלו פנסיה וכל מי שלא יכול להגיע לדרגות האלה יצא החוצה. אם הוא יוצא אחרי 14 שנות שירות יקבל מענק".

 

לוי התבקש להתייחס לטענות החריפות שהעלו נגדו הממונה על השכר קובי אמסלם ואנשיו, לפיהם לוי ואנשי אגף התקציבים לא שיתפו את אמסלם וואנשיו בגיבוש ההסכם עם משרד הביטחון. על כך ענה: "בזכות דו"ח ועדת לוקר, שכתב יוחנן לוקר, הצלחנו להביא את השינויים המבניים להסכם שנחתם. אנחנו לא גזברים ולא מעבירים דברים בלי שיש בהם שינויים משמעותיים. לצד האחריות שלנו יש את ערך המובילות. לא נוותר עליו, זה הדנ״א שלנו ובזכות תחושת השליחות אנחנו מביאים השגים. גם בתקציב הביטחון לא נוותר על הישגים. אני לא חושב שלקחנו סמכויות של אף אחד. ויכוחים גם באוצר יש תמיד, וגם אחרי השיחה הזו הם לא ייפסקו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x