משתדרג: הממשלה אישרה את מינויו של אריה דרעי למשרד הפנים
זאת לאחר שהיועץ הממשלתי לממשלה הגיש חוות דעת ובה הסתייג ממינויו של מי שהורשע בעבירות שוחד בעת כהונתו בתפקיד זה, אך לא מנע אותה מבחינה משפטית. רה"מ: המשימות העומדות בפני דרעי - טיפול במסתננים ושינוי גבולות הרשויות המקומיות
הממשלה אישרה היום (א') פה אחד את מינוי שר הפריפריה הנגב והגליל, אריה דרעי, גם לתפקיד שר הפנים. בשבוע שעבר הגיש היועמ"ש יהודה וינשטיין חוות דעת מסוייגת ממינויו של מי שהורשע בעבר בביצוע עבירות שוחד בעת כהונתו כשר הפנים, אך כזו שמאפשרת את ביצועו מבחינה משפטית.
- היועמ"ש קבע: אין מניעה משפטית למנות את דרעי לשר הפנים
- כחלון קיבל את המע"מ שלו, דרעי את הכסף
- דרעי יגבה היום מכחלון את מה שנתניהו חייב לו
דרעי ייכנס לתפקיד לאחר שקודמו סילבן שלום פרש מהחיים הפוליטיים בשל טענות להטרדות מיניות מצד נשים שעבדו לצדו. דרעי חזר לפוליטיקה לאחר תום הצינון של תשע השנים מאז סיים את מאסרו על עבירת השוחד שבה הורשע.
ראש הממשלה בירך את דרעי ואמר כי שתי משימות מרכזיות עומדות בפניו: מניעת כניסת מסתננים בלתי חוקיים ובמקביל הוצאת מסתננים מישראל וכן שינוי גבולות של רשויות ומועצות אזוריות לטובת חלוקה צודקת יותר של כספי הארנונה.
בחוות הדעת כתב וינשטיין כי "עצם מינויו של דרעי לתפקיד שר נמצא כמעורר קשיים משפטיים ואף הוגדר על ידי בית המשפט העליון כמצוי על גבול מתחם הסבירות". עם זאת, חוות הדעת לא שוללת את חזרתו של דרעי למשרד הפנים. ויינשטיין אמנם לא שלל נחרצות את חזרתו של דרעי לכהונת שר, אך הביע בכל זאת עמדה חריגה כשאמר ש״יש לטעמי בהחלט בסיס לסברה כי מינויו של דרעי לתפקיד שר הפנים עלול "להעצים במידה מסוימת את הפגיעה הצפויה באמון הציבור עקב מינויו לשר בכלל וזאת על שום המסר הציבורי הבעייתי העולה ממנה”.
כבר בשלב הרכבת הממשלה ביקש דרעי לקבל לידיו את משרד הפנים אך לאחר שהתברר כי משה כחלון נטל לעצמו סמכויות נרחבות מהמשרד ולאור חשש מסוים שהביע דרעי מחזרה למשרד ממנו יצא בפעם הקודמת כמורשע בפלילים והדבר לא קרה.