חדוה בר בוועדת הכספים: "המערכת הבנקאית הוגנת"
המפקחת על הבנים הגיעה הבוקר לדיון בנושא מערכת הבנקאות והכריזה על היעדים האסטרטגיים לשנים הקרובות: "קודם כל נפעל לשמור על היציבות, להגדיל את התחרותיות ולצמצום הסיכונים הגדולים "
- הבנקים שכרו מומחים חיצוניים נגד הוועדה להגברת התחרותיות
- הוועדה לתחרות בבנקים דוחה את השימוע הציבורי
- ההבטחה של כחלון לפרק את ריכוזיות הבנקים מסתבכת
בר המשיכה: "ישבנו בחודשים האחרונים וחשבנו איך אני מגדירים, מה המטרות שלנו. אנחנו רוצים להיות פיקוח מקצועי ויוזם לטובת הציבור והמשק. כשאנחנו שואלים מה היעדים האסטרטגיים שלנו לשנים הקרובות, אנחנו קודם כל נפעל לשמור על היציבות ולצמצום הסיכונים הגדולים".
לדברי בר, "בשנים האחרונות ראינו שבנקים גדולים ידועים ומנוסים באירופה ובארה״ב פשטו את הרגל ואנחנו צלחנו את המשברים האלה בשלום ואנחנו חייבים להמשיך לשמור על זה, כי זו הדאגה הראשונה לצרכנים, לגברת כהן מחדרה. בנוסף, אנחנו רוצים לקדם את התחרות. אנחנו נהיה אקטיביים להגברת התחרות. והיעד השלישי הוא לפעול להגדלת ההוגנות ואמון הציבור במערכת. קידמנו את זה בעבר ונמשיך לקדם את זה".
המפקחת על הבנקים המשיכה: ״בחודשים האחרונים הוצאנו חוזר בנושא התייעלות שנותן רוח גבית להתייעלות במסגרת הסכמי העבודה ובצורה מכובדת. צריכה להיות התייעלות משמעותית במערכת הבנקאות. בשבועות הקרובים נוציא מדיניות חדשה שמאפשרת דברים טכנולוגיים חדשים״.
"חברות האשראי יהפכו לשחקניות משמעותיות"
בהתייחסות פומבית ראשונה להמלצות ועדת שטרום להגברת התחרות במערכת הבנקאית אמרה בר כי "כשאנחנו רוצים להגביר את התחרות אני מתכוונת למשקי בית, עסקים קטנים ולנושא של סליקה. נפעל בשנים הקרובות להגדלת התחרות. ראשית, להגדלת התחרות מחוץ למערכת הבנקאית. כלומר שיהיו גופים חוץ בנקאיים שיציעו שירותים בנקאיים תחרותיים. למשל, שתי חברות כרטיסי האשראי שאנחנו תומכים בהפרדתן מהבנקים יהיו שחקניות משמעותיות בעניין הזה. אנחנו נפעל גם להגברת התחרות בתוך המערכת הבנקאית, וזה השיקול גם שעמד לנגד עיני כשאני החלטתי לא לתמוך בהפרדה של חברת כאל מהבנקים הבינוניים״.
נקודה זו נמצאת במחלוקת בוועדת שטרום, כשמשרד האוצר, רשות ההגבלים ונציגים נוספים תומכים בהפרדת שלוש חברות כרטיסי האשראי ולא רק שתיים מהן.