הקלף של אורי יוגב: רשות החברות צמצמה העסקת מקורבים
בזמן שבממשלה מנסים לפרק את נבחרת הדירקטורים שהקים, מנהל רשות החברות עומד לפרסם דו"ח, שהגיע לידי כלכליסט, ומראה כי בשנתיים שעברו מאז הקמתה, צנחה העסקת המקורבים בחברות הממשלתיות, והן עברו לרווח
רשות החברות הממשלתיות מתגאה בנתונים המצביעים על הצלחת נבחרת הדירקטורים, מהלך שהוביל מנהל הרשות הנוכחי אורי יוגב. יממה לאחר הפרסום כי שרים בממשלה מקדמים הקמת ועדה ציבורית שתעקוף ותבטל את נבחרת הדירקטורים, דו"ח ביניים שהוכן ברשות עבור 2014־2015 והגיע לידי "כלכליסט" מראה כי בזמן שעבר מאז הקמת נבחרת הדירקטורים נרשמה ירידה משמעותית בכהונת קרובי משפחה בחברות וכי הן עברו מהפסד לרווח.
- רשות החברות: "נבחרת הדירקטורים הורידה ב-80% את תופעת הנפוטיזם"
- העיקר לחסל את מפעל הג'ובים
- נבחנת הקמת ועדה ציבורית במקום נבחרת הדירקטורים
עיקר המהלך שמקדמים השרים הוא בהוצאת האחריות על מינוי הדירקטורים מידי רשות החברות הממשלתיות והעברתה לוועדה ציבורית חיצונית. יוגב צפוי לאבד מכוחו אם מהלך זה יצא לפועל, אך ברשות כאמור מתגאים בתוצאות שהביאה נבחרת הדירקטורים. על פי דו"ח הביניים של הרשות, בשנת 2013, לפני הקמת נבחרת הדירקטורים, כיהנו בחברות הממשלתיות 232 קרובי משפחה. ב־2015, כיהנו בחברות הללו 46 קרובי משפחה בלבד — ירידה של כ־80%.
עוד מראה הדו"ח כי לאחר הקמת נבחרת הדירקטורים, עברו החברות הממשלתיות מהפסד לרווח. בשנת 2013 הן רשמו הפסד של 600 מיליון שקל, ואילו ב־2015 רווח של 700 מיליון שקל. על פי הדו"ח, כמחצית מאנשי הציבור המכהנים בחברות אלו הגיעו מנבחרת הדירקטורים — 165 מתוך 289.
החברות הממשלתיות מעסיקות כ־58.5 אלף עובדים, מחזיקות בנכסים בשווי 187 מיליארד שקל ומניבות הכנסות של כ־68 מיליארד שקל בשנה. בדו"ח מופיעים גם נתונים הנוגעים להשכלת הדירקטורים ולנסיונים הקודם. לפני הקמת הנבחרת, רק ל־56% מהדירקטורים הייתה השכלה רלוונטית בעוד שכיום ל־85% יש השכלה רלוונטית. כיום ל־81% מהדירקטורים יש נסיון קודם בניהול בכיר, זאת בהשוואה ל־26% לפני הקמת הנבחרת. ל־69% מהדירקטורים המכהנים כיום יש נסיון קודם כדירקטורים, זאת לעומת 31% לפני הקמת הנבחרת. בנוסף, כיום 63% מהדירקטורים הם מומחים פיננסים לעומת 14% בלבד לפני כן.
הדו"ח מפרט התייעלות ושיפור לטובה בחברות כמו עמידר, נמל אשדוד, רכבת ישראל, החברה למתנ"סים ודירה להשכיר. לצד זאת, התעשייה האוירית, נתיבי ישראל ונמל חיפה מוגדרות בדו"ח כ"אתגרים מיוחדים".