$
משפט

שרה נתניהו תערער על פסק הדין בעניינו של מני נפתלי: "דמה נשפך"

למרות שאשת ראש הממשלה לא היתה נתבעת בתיק, מסרו עורכי דינה כי ביה"ד קבע קביעות הפוגעות בה קשות והם ממליצים שתערער בכל הנוגע לכך

זוהר שחר לוי 19:4911.02.16
רעיית ראש הממשלה, שרה נתניהו, צפויה לערער בקרוב על פסק הדין שניתן אתמול (ד') בבית הדין האזורי לעבודה בירושלים שפסק כי המדינה תפצה את אב הבית לשעבר, מני נפתלי ב- 170 אלף שקל משום שהיה חשוף לתנאי העסקה "פוגעניים", ומשום שקיבל הבטחות שהופרו לקבל תקן קבוע בתפקיד.

 

 

 

"כפי שכבר הודענו אמש", כך אומרים הערב עורכי דינה של רעיית ראש הממשלה, "הגברת נתניהו לא הייתה נתבעת בתיק, ולפיכך לא התאפשר לה להביא עדים וראיות מטעמה שיוכיחו את אמיתות דבריה. למרות זאת, בית הדין לעבודה קבע ממצאים הפוגעים קשות בגברת נתניהו, ודמה נשפך על לא עוול בכפה בכלי התקשורת".

 

לאחר שפסק הדין נלמד היום על ידי עורכי הדין של משפחת נתניהו, אלה המליצו על הגשת ערעור מצידה של רעיית ראש הממשלה, כולל הגשת בקשות מתאימות על מנת שיתאפשר לה להביא את מכלול העדים והראיות "המוכיחים כי החלטת בית הדין בכל הנוגע לגברת נתניהו שגויה, מוטעית ורחוקה מהמציאות".

 

 

מני נפתלי מני נפתלי צילום: יובל חן

 

רעיית ראש הממשלה איננה כאמור צד בתיק שהתנהל בפני השופטת דיתה פרוז'ינין בבית הדין האזורי לעבודה בירושלים אלא מדינת ישראל, סמנכ"ל נכסים ומבצעים עזרא סיידוף וראש הממשלה בנימין נתניהו בעצמו. אלה יוצגו בהליך על ידי הפרקליטות שהודיעה כי היא "לומדת את פסק הדין ושוקלת אם יש מקום לערער עליו".

 

יחד עם זאת, במקרה של הליך המתנהל בין שני צדדים כשצד שלישי, שאינו צד להליך להליך, חש כי נפגע מתוצאותיו יש לו זכות לערער על המקטע שנוגע אליו כי לא ניתנה לו זכות הוגנת להביא ראיות ולהגן על עצמו בעדויות מסייעות משום שלא היה צד להליך.

 

אתמול פסקה השופטת פרוז'ינין כי המדינה תפצה את נפתלי ב-170 אלף שקל תוך שהיא מקבלת את מרבית טענותיו. לאורך פסק הדין נמתחה ביקורת חריפה על ההתנהלות במעון ראש הממשלה ובעיקר באשר להתנהגותה בבית של רעיית ראש הממשלה.

 

"בחינת חומר הראיות", נכתב בפסק הדין,"מעלה תמונה עגומה ביותר לגבי המתרחש במעון ראש הממשלה בכל הנוגע לאופן העסקת העובדים, סביבת העבודה שהם חשופים אליה, היחס אליהם והשמירה על כבודם ועל זכויותיהם".

 

 

 

עוד מצוין כי הובאו עדויות רבות המצביעות על כך שבמעון שררו תנאי העסקה פוגעניים בשל התנהגותה של נתניהו ויחסה אל העובדים. אלה כללו דרישות מוגזמות, העלבות, השפלות והתפרצויות זעם. כמו כן נדרשו העובדים לעבוד שעות רבות וחריגות. "בין השאר", כך לשון פסק הדין, "דרישות מוגזמות ובכלל זה החלפת בגדים בתדירות גבוהה כדי לשמור על היגיינה, טענות לעובדים כי אינם סטריליים, נזיפות חוזרות ונשנות בשל עניינים שוליים, השתלחויות בעובדים והעלבתם". בשל כל אלה, נכתב עוד, תחלופת העובדים במעון ראש הממשלה הייתה גבוהה, ושרר בה מחסור כרוני בכוח אדם.

 

 

"בנוסף לדרישות המוגזמות", מוסיפה השופטת בפסק הדין, "להעלבות וליחס הקשה לעובדים, שעות העבודה במעון היו רבות ובלתי סבירות, וחרגו לעיתים קרובות ממסגרת השעות שנקבעה מלכתחילה לעובדים".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x