בניגוד להסכם בין הצדדים: האוצר עשוי לאשר תוספות לתקציב הביטחון לפני ביצוע התייעלות
בנובמבר חתמו האוצר ומערכת הביטחון על הסכם שהתנה מתן תוספות בגובה 15 מיליארד שקל לאורך 5 שנים בביצוע מספר מהלכי התייעלות - בין היתר, הורדת גיל הפרישה של אנשי הקבע והגברת השקיפות. כעת מתברר כי שר האוצר כחלון עשוי לאשר את התוספת עוד בטרם ביצע משרד הביטחון את חלקו
שר האוצר משה כחלון עשוי לאשר העברת תוספות לתקציב הביטחון עוד בטרם ביצע משרד הביטחון את חלקו בהסכם שנחתם בין הצדדים בנובמבר האחרון - ביצוע התייעלות בשורה של תחומים.
- האוצר חושף טפח ומסתיר טפחיים: פרסם את הסכם תקציב הביטחון ללא סעיפים מהותיים
- אי הסדרת התרומות עלול לגרום לכך שצה"ל לא יוכל לספק את צרכיו הבסיסיים של חייליו
התקציב המקורי של מערכת הביטחון עומד על 56.1 מיליארד שקל, אולם על פי ההסכם שנחתם בין המשרדים אך לא נחשף לעיני הציבור, יקבל משרד הביטחון תוספת של 3 מיליארד שקל בשנה לאורך 5 שנים, אם יבצע מספר מהלכי התייעלות. בין היתר, מדובר בקיצור שירות החובה לגברים, הורדת גיל הפרישה של אנשי הקבע מצה"ל והגדלת השקיפות של תקציב הביטחון.
לאחר שבשבוע שעבר התפארו באוצר כי התוספות יינתנו אלה רק עם ביצוע הליכי ההתייעלות, כעת מתקיימים דיונים בין האוצר לביטחון בנוגע להעברת התוספות התקציביות למערכת הביטחון עוד בטרם נעשה כל צעד של התייעלות מצידה, מה שיהווה למעשה הפרה של ההסכם.
בשלב זה, טרם הסתיימה בחינת מודל מענק הפרישה שאמור להעניק 12 משכורות לפורשים ובכך לנפח את קצבת הפנסיה שלהם. נוסף על כך, החשבת הכללית והממונה על השכר עוד בוחנים את הנתונים שעליהם התבסס ההסכם, שלטענתם אינם מדוייקים.
ממשרד האוצר נמסר בתגובה כי: "משרדי האוצר והביטחון מקיימים דיונים במטרה להגיע להסכמות על אופן יישום הסכם הביטחון. ברגע שיושגו הסכמות נעדכן את הציבור".