כחלון התערב - ורפורמת הקורנפלקס תיכנס לתוקף בשבועות הקרובים
יום לאחר שוועדת העבודה והרווחה של הכנסת נענתה לבקשת שר הבריאות ליצמן לדחות את יישום הרפורמה, שאמורה להוזיל את מחירי מוצרי המזון המיובאים, הפך שר האוצר את ההחלטה: "דחיית כניסת החוק לתוקף נעשתה בזמן שכחלון שהה בחו"ל ובניגוד לדעתו"
יממה לאחר שנענתה ועדת העבודה, הרווחה והבריאות לבקשת שר הבריאות יעקב ליצמן לדחות את יישום רפורמת הקורנפלקס, הפך שר האוצר משה כחלון את ההחלטה. במשרד האוצר טענו כי דחיית כניסת החוק לתוקף נעשתה "בזמן ששר האוצר שהה בחו"ל ובניגוד לדעתו". בעקבות דרישת כחלון, רפורמת "הקורנפלקס" תיכנס לתוקף כבר בשבועות הקרובים. יש לציין כי נציגי האוצר שנכחו בדיון אתמול אישרו את הדחייה.
- ירידת מחירי המזון נכנסה להמתנה: רפורמת הקורנפלקס תידחה בארבעה חודשים
- רפורמת הקורנפלקס תביא אוכל מליטא
- הרבנות תוקעת את יישום רפורמת הקורנפלקס
בין המשרדים סוכם כי משרד הבריאות יפעל בשבועיים הקרובים על מנת להתקין את כל התקנות הנדרשות על מנת שהחוק ייכנס לתוקף כבר בשבועות הקרובים.
כחלון העביר את רפורמת הקורנפלקס במסגרת דיוני התקציב לשנים 2015-2016. הרפורמה שגובשה ע"י משרדי האוצר, הבריאות, והכלכלה נועדה להגדיל את היצע המזון המיובא, לאפשר יבוא מקביל, להגביר את התחרות ולהוזיל את מחירי מוצרי המזון המיובאים. הרפורמה תחול על מוצרים דוגמת דגני בוקר, ביסקוויטים, קרקרים, חטיפים, פסטות, אורז ומוצרים נוספים וצפויה להביא להוזלת מחירים משמעותית בשוק המזון היבש.
כזכור, אתמול קבעה ועדת העבודה הרווחה והבריאות כי רפורמת הקורנפלקס לא תצא לדרך השבוע. זאת לבקשת משרד הבריאות לדחות את יישום צו ההגנה על בריאות הציבור (מזון), הידוע כ-"רפורמת הקורנפלקס" ב-4 חודשים. משרד הבריאות ביקש דחיה של 6 חודשים, אך מ"מ יו"ר הוועדה, ח"כ מאיר כהן (יש עתיד), אישר דחיה של 4 חודשים בלבד: "במערכת פרטית היו משנסים מותניים ועובדים יום ולילה כדי לעמוד בלוחות זמנים. גם במערכת הציבורית צריך לעמוד בזמנים כמו צבא. הסובל העיקרי הוא הציבור. אני חושש ממדרון תלול של בקשות להארכות, ואת זה לא נאפשר".
במשרד הבריאות טענו כי לא הספיקו להיערך לשנוי. מנהל שירות המזון הארצי במשרד הבריאות, אלי גורדון, אמר בדיון כי מאז אושרה הרפורמה בוועדת הבריאות של הכנסת, לפני חצי שנה, נעשים "מאמצים מאסיביים להשלמתה", כהגדרתו, אולם התהליך עדיין בעיצומו. גורדון ציין, כי בין היתר נדרשת עוד חתימה של שר הבריאות על תקנות ונדרשת תוספת כוח אדם. מנהל המחלקת הווטרינרית במשרד הבריאות, ד"ר ינון יוני, ציין כי המערכת הממוחשבת שנדרשה לרפורמה הוקמה לאחר מאמצים רבים, ותהליך מתן פטורים ליבואנים כבר מתרחש דרכה.
נציגי משרד האוצר, איגוד לשכות המסחר, התאחדות התעשיינים ורשת שופרסל תמכו במהלך הדיון במתן הדחייה; "כיום, המשק לא מרוויח מהרפורמה שום דבר. צריך לתת את הזמן להיערך לדברים כמו שצריך", מסר מנהל רישוי עסקים ברשת שופרסל, ד"ר רוני סורקיס. "טרם נקבעו תקנות לאחריות פלילית בחלק מהמקרים, וזה קריטי וצריך לזה זמן", מסרה מנהלת איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים, גליה שגיא.