העליון אסר על ג'קי בן זקן לצאת לברצלונה לצורך עסקים
איש העסקים, שהורשע בהרצת מניות חברת מנופים פיננסים ומואשם במקביל בעבירות מרמה בפרשת השוחד שקיבל בנימין בן אליעזר, ביקש להיפגש עם גורמים בממשל הקטלוני. השופט מזוז קיבל את עמדת הפרקליטות כי קיים חשש להימלטותו מהארץ ודחה את בקשתו
איש העסקים ג'קי בן זקן, אשר הורשע בהרצת מניות חברת מנופים פיננסיים ובמקביל מואשם בעבירות מרמה והפרת אמונים בפרשת השוחד שקיבל חבר הכנסת לשעבר בנימין בן אליעזר, לא יוכל טוס לברצלונה כדי לקחת חלק במו"מ של חברת נדל"ן בה הוא נציגם של קבוצת משקיעים ישראליים. כך פסק היום שופט בית המשפט העליון, מני מזוז.
- נוחי דנקנר מחכה לחילוץ מג'קי בן זקן
- נניקשווילי מגיב לכתב האישום: "סייעתי לחבר נפש במצוקה. חפותי זועקת"
- סנגורו של ג'קי בן זקן: יש בעניינו אכיפה בררנית
באמצעות עוה"ד ירון קוסטליץ, שני רוזן וירון ליפשס ביקש בן זקן, שערער לעליון על הרשעתו בהרצת מניות ועונש 3 שנות המאסר שהוטל עליו, לטוס לעשרה ימים לספרד לצורך עניינים עסקיים. הדיון בערעור על ההרשעה יתקיים בשבוע הבא, וביום חמישי התקיים בעליון דיון בבקשתו לצאת לחו"ל שאליו התנגדה המדינה, באמצעות עו"ד אמיר טבנקין ממחלקת ני"ע בפרקליטות.
המדינה טענה כי קיים "'חשש אינהרנטי' מפני הימלטותו מהדין וסיכויי הערעור אינם גבוהים". בנוסף היא טענה בדיון כי "קיימות בעניינו של בן זקן אינדיקציות לכך שיש לו את היכולת והאמצעים להעתיק את מרכז חייו אל מחוץ לישראל, מה גם שהוא הצהיר בראיונות לתקשורת על חוסר האמון שלו בערכאות השיפוטיות בארץ ועל כך ששקל לעזוב את הארץ עם משפחתו לאור ההליך הפלילי שהתנהל נגדו".
בן זקן טען בדיון כי הפגישות המיועדות הן עם גורמי ממשל קטלוניים, ועל כן אין אפשרות להגעתם לישראל, וכי הוא זה שהיה בקשר עם גורמים אלה בעבר ועל כן נוכחותו חיונית. עוד טען בן זקן כי "תקופת המאסר שהושתה אינה ארוכה במידה המעוררת חשש ממשי להימלטות, וכי הערעור שהגיש המערער מתייחס גם להרשעה. אשר להצהרותיו באשר להעתקת מקום מגוריו לחו"ל, נטען ש'אין אדם נתפס בשעת צערו'. לבסוף נטען, כי לשותפו העיקרי בפרשה שהורשע יחד אתו, איתן אלדר, הותר לצאת מהארץ גם לאחר גזר הדין".
"במקרה דנן מדובר בהרשעה בעבירות חמורות", כתב מזוז, "בעטיה נידון המערער לתקופת מאסר בפועל לא קצרה (36 חודשים), וכאשר תלוי ועומד נגדו הליך פלילי נוסף. בנוסף, מדובר בענייננו גם במי שיש בידו האמצעים להעתיק את מרכז חייו לחו"ל, ואף קיימות אינדיקציות, מפי המערער, לכך שאפשרות כזו נשקלה על ידו.
"אין מדובר ביציאה לחו"ל בשל 'צורך אישי-אנושי מיוחד' או 'צורך נדיר שמשקלו כבד' , או לצורך טיפול רפואי דחוף, אלא לצרכים עסקיים", הוסיף מזוז. "יציאה לחו"ל לצרכי עסקים אינה עונה בדרך כלל על המבחן של 'צורך אישי-אנושי מיוחד', ואינה גם בגדר מקרה 'נדיר ומיוחד'. למערער הותר, לאחר הרשעתו, לצאת לחו"ל מספר פעמים כדי להסדיר את עסקיו שם, תוך התייחסות ספציפית לפרויקט הנדל"ן בברצלונה מושא הבקשה הנדונה, והעותר אף הצהיר שהוא מבין שהתנהלותו 'תאלץ להשתנות' לאור הכרעת הדין".