הוחמרו תנאי שחרורו ממעצר של החשוד בתרמית ני"ע באקסלנס-נשואה בהיקף של למעלה מ-100 מיליון שקל
עמרי וייסמן, לשעבר מנהל דסק המניות באקסלנס-נשואה, חשוד בגריפת רווחים של 1.2 מיליון שקל באמצעות עסקאות מתאומות ומכוונות שער. לאחרונה חלה התפתחות בחקירה, שהובילה ל"חיזוק משמעותי לראיות", לדברי מחלקת החקירות ברשות לני"ע
בית משפט השלום בת"א החמיר אתמול (ב') את תנאי שחרורו ממעצר של עמרי וייסמן, מנהל דסק המניות באקסלנס-נשואה בין השנים 2010-2012, החשוד בגריפת רווחים של 1.2 מיליון שקל באמצעות עסקאות מתאומות ומכוונות שער. בין התנאים הנוספים שהוטלו על וייסמן: צו עיכוב יציאה מהארץ ל-180 יום, וערבות כספית נוספת של כ-80 אלף שקל - תוספת לזו שהפקיד בעבר (250 אלף שקל).
- "הזאב של פארמה סטריט מייצג את כל מה שרע בתעשייה"
- סרבן המצפון של וול סטריט
- קו פרשת המים של שוק ההון הישראלי
וייסמן נחקר לראשונה בפרשה במשרדי רשות ני"ע בחודש מרץ 2015, בחשד לביצוע עבירות תרמית בני"ע, מרמה, הפרת אמונים והלבנת הון. לאחרונה חלה התפתחות בחקירה שלדברי סגן היועץ המשפטי של מחלקת החקירות, עו"ד ערן שחם-שביט, בבית המשפט הובילה ל"חיזוק משמעותי לראיות". לאור זאת נחקר ויסמן אתמול שוב באזהרה במשרדי הרשות בת"א, והיא ביקשה מבית המשפט להחמיר את תנאי השחרור שלו בתנאים מגבילים. סנגוריו של ויסמן, אלון רון ואיילת לשם, הסכימו לבקשה אך הוסיפו כי אינם מסכימים שהחשד הסביר התחזק.
לטענת הרשות ויסמן, יחד עם אבי אשכנזי, בעליה של חברת הייעוץ הפיננסי "מעשרות השקעות ופיננסים", עבדו בשנים 2009-2008 בכלל פיננסים. על פי החשד, בשנים 2012-2010, ובמסגרת תפקידו באקסלנס נשואה, פעל ויסמן יחד עם אשכנזי לביצוע פעילות תרמתית בעסקאות מתאומות ופעולות מסחר מכוונות שער בהיקפים משמעותיים של למעלה מ-100 מיליון שקל. השניים, כך החשד, סחרו במספר ני"ע תוך ניצול מעמדו ותפקידו של ויסמן בשוק ההון ותוך גריפת רווחים אסורים של 1.2 מיליון שקל.
על פי החשד, את הפעילות התרמית ביצע ויסמן בין חשבונות הרשומים על שם אשכנזי, המיוצג על ידי עו"ד גיל דחוח, לבין חשבונות מוסדיים שונים שפעלו באמצעות חברת הבורסה אקסלנס. כל זאת במטרה להשיא רווחים לחשבונות אשכנזי על חשבון גופים מוסדיים, לרבות הלקוחות של אותם גופים מוסדיים.
דפוס הפעולה, כך לפי החשד, התאפיין בין היתר ברכישת מניות לחשבונות אשכנזי מגורמים אנונימיים בשוק, ולאחר זמן קצר מכירת המניות שרכש אשכנזי בשער גבוה יותר בעסקאות מתואמות מול אקסלנס. לעתים הפעולות בוצעו בסדר הפוך: רכישת מניות לחשבונות אשכנזי מאקסלנס בשער נמוך, ומכירתן לגורמים אחרים בשער גבוה.